Човић: То што неки мисле да морамо на Ф4...

Председник Црвене звезде Небојша Човић каже, да иако је отишао велики број играча и скоро цео стручни штаб, направљен је добар тим, који ће одбранити трофеје.

Кошарка 01.09.2017 | 22:45
Човић: То што неки мисле да морамо на Ф4...
"У више наврата говорио сам да су само два играча непланирано отишла, Кузмић и Гудурић. Код Гудурића се не одбијају онакви услови обештећења, док је Кузмић изабрао већи уговор и отишао у Реал. Стручни штаб је потпуно нов, дошао је млад тренер Душан Алимпијевић, са Топићем, направљена је добра и подмладјена екипа са великом енергијом", рекао је Човић гостујући на телевизији Пинк.

Он је најавио да ће доћи још два појачања на позицији плејмејкера и крилног центра.

Човић је позвао јавност за стрпљење истакавши да је за потребно поверење за велике резултате.

"Све ће доћи на своје место, сетите се у којој смо ситуацији били 2011. и 2012. године. Амбиције су нам да будемо најбољи на Јадрану и у Србији, као и да освојимо Куп Радивоја Кораћа, а у Евролиги шта год да урадимо велики је успех. То што неки мисле да морамо на Фајнал фор и будемо шампиони Европе, нека и даље мисле и ботују".

Према његовим речима одлазак бившег тренера Дејана Радоњића, после силних успеха, је природан прицес и нормалан у спорту.

"Мењају се и управе, играчи и тренери у спорту. Одласци треба да буду коректни, не сме да се заборави шта сте све успели да урадите у клубу и шта је клуб и управа направила од вас. Никад нико не сме да се дигне изнад клуба, а то важи и за управу клуба, тренере, за играче, значи за комплетну структуру. Просто, када одете у неки други клуб вратиће вам се све оно лоше што сте урадили".

Како је нагласио акција "Донирај и доминирај" се наставља, као и да клуб сваког месеца објављује колико је средстава скупљено.

Човић се осврнуо и на предстојеће Европско првенство, оценивши да је репрезентација Србије веома квалитетна и без играча који су због повреда отказали наступ.

"То само ми можемо да направимо, садашњи тим Александра Дјордјевића је изузетно јак. Морамо да верујемо у њих, шта год да ураде добро је, верујем да ће направити добар резултат", закључио је Човић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар