СП: Халилхоџић одвео "самураје" у Русију!

Коло пре краја азијских квалификација, Јапан под вођством селектора Вахида Халилхоџића тријумфом против Аустралије (2:0) осигурао прво место у групи Б и пласман на Светско првенство 2018. године.  Шести пут узастопно - Јапан је трећи учесник Мундијала у Русији! У Саитами стралада Аустралија - 2:0.

Фудбал 31.08.2017 | 18:15
СП: Халилхоџић одвео "самураје" у Русију!
Вахид Халилхоџић одвео је Јапан на Светско првенство у Русији 2018. године.

Пупуларни Ваха и "самураји" осигурали су прво место у групи Б азијских квалификација победом против Аустралије 2:0.

У кључном мечу за одлазак на Мундијал, Јапанци су на Саитама стадиону славили головима Такуме Асана у 42. и Јосукеа Идегучија у 82. минуту и тако уочи последњег кола стекли четири бода предности испред најближих пратилаца.



Јапанци сада имају 20 бодова, док ће се за друго место, које води директно на Светско првенство, борити Саудијска Арабија и Аустралија, који тренутно имају по 16 бодова.

"Кенгури" су, упркос данашњем поразу, осигурали барем бараж јер је поражена и Сади Арабија, а победа у последњем колу над Тајландом безбедиће им директан пласман на Мундијал, тј. друго место, јер имају бољи скор са Саудијцима који ће дочекати Јапан.

У групи А од раније је познато да ће на Мундијал Иран, док ће други путник и учесник баража бити познати након одиграна последња два кола.

Притисак је оковао јапанске фудбалере. Предуго нису успевали да пробију аусралијски бункер. Али, у том 41. минуту Борнмутов Бред Смит није испратио играча, а Такума Асано, 22-годишњи нападач Штутгарта, побегао је свом чувару. Савршен центаршут упуто јеЈуто Нагатомо. Био је то почетак краја Аустралије и почетак славља на стадиону у Саитами. Јапан је славио са 2:0 и пласирао се на Мундијал у Русији.

Веровали или не - шести пут узастопно! Овај пут су само Иранци били бржи. Домаћу селекцију Русије наравно не рачунамо, али три су учесника Светског првенства сада позната.

Аустралијанци у проблему. Ништа нису показали у другом полувремену. Примили су и други гол и сада се јуре са Саудијском Арабијом за друго место на табели Б групе. Ако остану трећи, иду у бараж, па евентуално на противника из Јужне Америке. Најрадије би то избегли Кенгури. А да би се то десило мораће да у последњем колу против Тајланда остваре победу и притом се уздају да ће Јапан одолети на гостовању код тренутно другопласиране Саудијске Арабије.

Саудијци имају и бољу гол разлику од Аустралије. Упамтите дакле, 5. септембра, Аустралија ће морати да "наканта" Тајланд што је више могуће. Зицер за уторак...

Резултати 9. кола:

Јапан - Аустралија 2:0 (1:0)
/Асано 41, Идегучи 82/

Тајланд - Ирак 1:2 (0:1)
/Калаф аг 63 - Мерам 34, Сад Абдуламер пен 85/

уторак

УАЕ - Саудијска Арабија 2:1 (1:1)
/Ахмед Мабхот 21, Калил 60 - Ал Абед пен 20/

Табела: Јапан 20, Саудијска Арабија 16, Аустралија 16, УАЕ 13, Ирак 8, Тајланд 2.

Парови последњег, 10. кола (5. септембар): Аустралија - Тајланд, Ирак - УАЕ, Саудијска Арабија – Јапан.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар