Уклонити америчке нуклеарне главе

Америчко нуклеарно наоружање које се налази у Њемачкој требало би склонити из земље, изјавио је њемачки министар спољних послова Зигмар Габријел.

Свијет 30.08.2017 | 11:54
Уклонити америчке нуклеарне главе
Он је током интервјуа њемачкој новинској агенцији ДПА рекао да уклањање америчког наоружања из Њемачке мора да буде исход нових разговора о уклањању нуклеарног наоружања, чиме је подржао ранију изјаву лидера Социјалдемократске партије Њемачке Мартина Шулца.

Незванични извјештаји показују да се у близини општине Бухел у њемачкој савезној држави Рајна-Палатинат налази 20 америчких нуклеарних глава, које су ту смјештене још у периоду "хладног рата", преноси ТАСС.

Чланови Савезног вијећа Њемачке су у марту 2010. године већином гласова изгласали мандат за преговоре са Вашингтоном о уклањању америчког нуклеарног наоружања, али су из тадашњег њемачког кабинета министара саопштили да нико неће предузимати никакве једностране мјере без координације са партнерима из НАТО-а.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кварц

30.08.2017 11:26

Е, мој изкварцани Габријелу! Па то ти је цијена окупације: Окупатор (САД) има право да ради са тобом шта хоће. То значи да може да постави своје нуклеарне главе у твојој земљи коју је окупирао. И да их упери на свој вјечног непријатеља, Русију. Као и што Русија има право да се брани и да усмјери своје нуклеране ракете на најближе тачке са којих јој пријети опасност, а то је (између осталих слуга окупатора и) Њемачка. На жалост, сви заговорници уласка у НАТО заборављају овај "детаљ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минхен

31.08.2017 04:46

Бас тако ! Американци имају право до 2099 године да остану по уговору . Тек онда Габриеле мозе да прица о повлацењу. Не вјерујем да це он то дозивјет, мозда његова дјецеа . Једино ако Америцка моц пропане онда је могуце. Нови уговор - мозда и нове границе Њемацке . Е то је могуце !!!