Колико хиљада година вам треба за плату Нејмара?!

Уласком шеика у фудбал, као и због огромних ТВ права у Премијер лиги, присуствујемо огромној финансијској експанзији најпопуларнијег спорта на свету.

Фудбал 03.09.2017 | 21:00
Колико хиљада година вам треба за плату Нејмара?!
Одласком Нејмара из Барселоне у Пари Сен Жермен за вртоглавих 222 милиона евра, још једном је померена лествица, која је и онако била висока.

Ипак, оно што највише 'упада у очи' јесте плата Бразилца, који би у наредних пет година требало да заради невероватних 225 милиона евра, по ББЦ.

Када то поделимо са пет добијамо цифру од 45 милиона годишње. Британски сајт направио је сјајно истраживање где можете проверити за колико ћете дана са својом просечном платом зарадитит Нејмарову годишњу плату. 

ББЦ, који се позвао на званичне податке Међународне организације рада, наводи да је просечна годишња бруто плата у Србији 733.700 динара, односно око 60.000 динара месечно. 

Бразилцу ће за "вашу" месечну плату бити потребно свега ТРИ минута, док ће "вама" бити потребно 3438 година за његову годишњу. 

У понуди имају и остали играчи, па ће "вам" тако за Роналдову годишњу плату бити потребно 3253 дана, односно за Месијеву 2589.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар