Почело је: Сити ударио са 54.000.000!

Арсенал одбио! Следи два дана ратовања за Алексиса Санчеза. . .  Арсен Венгер одбио прву званичну понуду за најбољег играча, али ово је само увертира онога што нас чека до четвртка у поноћ.

Фудбал 30.08.2017 | 17:15
Почело је: Сити ударио са 54.000.000!
Биће ово паклених дан и по у финишу релазног рока. Многе трансфер бомбе ће експлодирати широм Европе, а једна од потенцијално највећих је Алексис Санчез.

После недеља и месеци нагађања, спекулисања, испипавања терена и преговора, вечерас је и званично почео лов Пепа Гвадриоле на сјајног Чилеанца. Јутрошње најаве да ће у трансфер бити укључен Рахим Стерлинг ниси вечерас добиле потврду.

Прва званична понуда Ситија за Санчеза је износила 50.000.000 фунти, односно око 54.000.000 евра. И одмах је глатко одбијена на Емиратима. Арсен Венгер ће се жестоко борити за Алексиса. Није много тога на Венгеровој страни, али се за сада добро држи.

Подсетимо, Алексис је ушао у последњу годину уговора и не жели да га продужи иако му је Арсенал понудио невероватних 16.500.000 евра по сезони. Али Манчестер Сити му по неким информацијама нуди преко 20.000.000 годишње.

Међутим, спрема се и друга понуда Грађана која би могла да иде и до 70.000.000 евра. За играча који је у последњој години уговора, то је феноменална понуда. Међутим, Алексис и превише значи Венгеру који неће имати довољно времена да с тим новцем пронађе праву замену. Зато Венгер жели Рахима Стерлинга заузврат. Ти није јасно ко би коме доплатио...  

Али, Гвардиола одбија да Стерлинга укључи у посао и искључиво жели да новчаним понудама сломије отпор Арсенала. Венгер одолева. За сада... Видећемо шта ће бити до четвртка у поноћ. Ово је једна од главних прича у финишу фудбалске ијаце.

Алексис је тренутно у домовини, у тренинг кампу репрезентације и чека расплет. Сити је већ послао лекарски тим у Чиле како би што пре обавио лекарске прегледе када стигне зелено светло од Арсенала и како би трансфер прошао пре истека прелазног рока.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар