Око 1.000 тужби против Ангеле

Више од 1. 000 тужби за "издају" поднесено је против њемачког канцелара Ангеле Меркел од врхунца избјегличке кризе 2015. године, пренијели су данас локални медији.

Свијет 30.08.2017 | 10:54
Око 1.000 тужби против Ангеле
Већину тужби поднијеле су присталице десничарске популистичке странке Алтернатива за Њемачку, која би на изборима сљедећег мјесеца могла да освоји прве посланичке мандате у федералном парламенту, пише лист "Манхајмер морген".

"Утврђено је да су тужбе против канцелара неосноване", рекао је портпарол канцеларије федералног тужилаштва Фрауке Келер.

Федерално тужилаштво у југозападном граду Карлсруеу одговорно је за истраге о државној безбједности, а по закону је обавезно да размотри све кривичне тужбе које се баве овом темом.

Одлука Меркелове да дозволи улазак у земљу више од милион тражилаца азила 2015. и 2016. године довела је до пада популарности њене Хришћанско-демократске странке, али је њена лична популарност у порасту са смањењем интензитета мигрантског таласа.

Меркелова сада води у анкетама испред конкурента из Социјал-демократске странке Мартина Шулца у покушају да освоји четврти мандат.

Алтернатива за Њемачку је добила око 32 одсто гласова на локалним изборима у граду Битерфелд-Волфен, гдје су присталице ове странке извиждале Меркелову на синоћњем предизборном наступу.

На предизборном скупу у источном граду Бранденбургу, који је одржан нешто касније, поједини грађани носили су транспаренте са поруком "Меркелова мора да оде!"

Алтернатива за Њемачку, која окупља екстремне антимуслиманске и антиимигрантске снаге, у анкетама тренутно има подршку шест до осам одсто грађана.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сттутгарт он лине...

30.08.2017 09:43

Будале, слусам јуце на радију да Њемацкој иде боље него икада. Да је за пола године имала до сада највеци суфицит, да ли 18 или 80 милијарди евра (знам да је разлика, али опет..) Мислим да ова зена зна да води земљу али да је, бар ја мислим, из најбоље намјере да би опрала рузну историсјку слику Њемацке покусала да помогне и да се зезнула... Поздрав из Стутгарта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мутти

31.08.2017 05:13

Не само да је зезнула своју дрзаву вец и ЕУ . Пропаст ! Примит ИЗбјеглице па их распоредјиват по другим дрзавама ЕУ. Па Неце Да Мозе !!! Колико била јака и моцна. Има и воља Народа - не исамо политике. Зеље су зеље а стварност је ипак другција . Она види пропаст само неце да призна. Покусава ситуацију да уљепса . Докле ? До Следецих ИЗбјеглица из Африке ! Неце да мозе - Мутти