Младић писао предсједнику Србије

Хашки оптуженик Ратко Младић послао је из ћелије у Шевенингену неколико писама на адресу председника Србије Александра Вучића, ексклузивно сазнаје „Ало!”.

Србија 30.08.2017 | 08:17
Младић писао предсједнику Србије
Генерал је Вучићу упутио неколико писама, у којима му, између осталог, дели и савете о томе како да поправи углед Срба у свету, али и кога посебно треба да се чува.

Генерал Младић се у писмима, која су дуга од три до пет страна ситно писаног текста, Вучићу обраћа као једином политичару у којег има поверења да може да сачува српски народ и унапреди српску државу.

Ратни командант Војске Републике Српске посебно се осврће на судбину Срба преко Дрине.

- Поштовани председниче, ви морате искористити свој утицај да сачувате Републику Српску, која је трн у оку моћницима са запада. Народ је Српску одбранио у рату, али се све више плашим да ће је похлепни политичари продати и уништити у миру. Ви зато имате историјску прилику да оно што је српски народ преко Дрине створио сачувате и обезбедите му мир и напредак - наводи Младић у једном од писама, у којем Вучићу дели детаљне савете шта и како да ради на очувању Српске.

Занимљиво је да ратни вођа Срба у Босни и Крајини Вучићу дели и савете како да данас мирољубивом политиком обезбеди бољи третман за Србију и српски народ у свету.

Ипак, он из хашког казамата указује и на велику неправду која је нанета свима који су се у рату борили за српске интересе, пре свега од стране западних сила.

- Запад је био и остао тамница и губилиште за српски народ - поручује генерал Младић у једном од писама.

Како сазнајемо, председник Вучић је свако од ових писама пажљиво прочитао и детаљно анализирао.

Међутим, он јуче није желео да за „Ало!” каже ништа о тој теми, а из његовог окружења су нам потврдили да су Младићева писма стигла у кабинет.

Живот му виси о концу

Подсетимо, здравствено стање генерала Ратка Младића, коме се суди у Хагу, веома је тешко и живот му виси о концу. Његов син Дарко Младић прекјуче је за „Ало!” изјавио да се његов отац бори за живот у Хагу, да се симптоми болести из дана у дан погоршавају и да га Хашки трибунал свесно пушта да умре у затворској ћелији.

- Он је болестан, али нико ништа не предузима. Бојимо се сви за њега и његов живот - поручио је Дарко Младић за „Ало!“. Како је рекао, његов отац Ратко све стоички подноси и не жали се.

- Као прави војник, све подноси мирно и на ногама. Бори се до последњег даха. У разговорима које водимо жели да зна само да ли му је породица здрава и да нас види. То је све што тражи - рекао је син генерала Младића.

Нела шаље гаранције Хагу!

Нела Кубуровић, министарка правдем упутиће данас званичан допис Трибуналу у Хагу у којем ће у име Владе Србије дати гаранције за лечење Ратка Младића у нашој земљи. Како „Ало!” сазнаје, министарка ће инсистирати да Међународни суд за ратне злочине испоштује људска права оптуженика Младића и понудити помоћ Србије да се учини све како он не би умро у хашкој ћелији услед здравствених компликација.

(Ало)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Раде

30.08.2017 06:41

Живио ти нама генерале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Стајић

30.08.2017 07:21

Друже Генерале Ратко Младићу желим вам добро здравље како вама тако и вашој породици Генерале Ратко ви сте понос свих Срба и Народни Херој пуно поздрава.

Name

За дјенерала

30.08.2017 08:12

Док се земља око сунца креце тебе срби заборавит неце.а бојат це те се алијини терористи које си растуро без милости.зив био дјенерале.велики поздрав од твог гардисте.

Name

Зивијо ти нама ХЕРОЈ НАС

30.08.2017 12:05

Генерале хвала на свему сто сте нам уцинили. без вас неби било наше лијепе СРБСКЕ ХВАЛА ГЕНЕРАЛЕ.

Name

xy

30.08.2017 07:05

Пустиће га да се брани са слободе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

30.08.2017 07:15

Младиц је комуниста само је слусао Милосевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

30.08.2017 07:26

ДА АЛИ ТАЈ ИСТИ ДАРКО МЛАДИЋ ЈАВНО ПОДРЖАВА ДОДИКА КОЈИ ЈЕ СВОЈЕВРЕМЕННО ТРАЖИО ДА СЕ ГЕНЕТАЛ ИЗРУЧИ У ХАГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

30.08.2017 08:28

Да, али покусајте га схватити. Дарку је он отац, а кад је ријец о спасавању најблизих сродника, онда се неке ствари једноставно не виде. Њему се уцинило да је Додик ревидирао свој некадасњи став и да це, захваљујуци политицкој снази, на неки нацин, Младицу бити од користи.

Name

РЕ ЛАКИ

30.08.2017 11:26

ЛАКИ ЈЕ МАЛО НЕРВОЗАН СТО МЛАДИЦ И ВУЦИЦ У ДОДИКУ ВИДЕ ЈЕДИНУ ОСОБУ КОЈА САД ЦУВА СРПСКУ А СТА ЈЕ ГОВОРИО ПА И ВУЦИЦ ЈЕ СВАСТА ГОВОРИО А САД ЕВРОПСКИ ЦОВЈЕК.

Name

Рс

30.08.2017 07:26

Једини цовјек који се борио за Рс. Војницки поздрав ЂЕНЕРАЛЕ! Ове јајаре на политицкој сцени, нецу ком у овом цланку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

30.08.2017 08:15

Шта му је написао? Чувај се Срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.08.2017 08:24

Сто савјетује Вуцица нака савјетује оне који униставају РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

30.08.2017 09:08

Они кои уништавају РС никог не слушају за њих нема савјета јер они су тако увјерени да су најпаметнији они и кад лажу вјерују да су рекли истину а то лијечи само брезова метла.

Name

Хос

30.08.2017 09:22

Само писи ,и цитај књиге и даље. Има Оловака доста ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

30.08.2017 10:39

Јеси тако коментарисао за свога Анту Г,ааа у....?Жив ти нама био нас генерале а дусмани попут овога у нека цркну од муке...

Name

055

30.08.2017 12:01

Поштовање генерале! Да сте живи издрави,колико се може! Надам се да ће Предсједник Вучић учинити све што је у његовој моћи.Међутим овај овамо преко Дрине нити хоће а нити може и нити смије.Развали нам Републику Српску,пали смо на кољена.Тренутно смо најгори у региону и шире у сваком погледу.Међутим скренуо би вам пажњу:он је Вашег Дарка узео пд своје,што наноси штету Вама и вашем угледу а сигурно ће и он пасти у очима честитих људи у РС.Не бих да вас умарам,али ово је минимум што морате да знате.Срдачан поздрав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо, Велика Плана

30.08.2017 13:36

Генерале народу твом постао си драг, бранио си само нас куцни праг!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

30.08.2017 13:54

Пуна подршка генералу Ратку Младићу националном хероју целог Српског народа!Генерале хвала држали сте 75% територије БиХ у својим рукама,да није било НАТО дејстава по положајима војске РС-е било би све комплет Српско...Хвала на овим речима које сваки Србин треба добро да упамти :да је ЗАПАД тамница Српског народа нарочито бих издвојио САД и В.Британију који су главни НЕПРИЈАТЕЉИ Српског народа кроз целокупну историју,јер су нам огромну штету нанели и отели су нам знатне делове територије и мучки убили и протерали наш народ с територије бивше СФРЈ,Србија и РС-а зато треба да се окрену Русији и Белорусији и да уђу под хитно у ОДКБ,ако Срби желе да опстану на Балкану???Боље да сте писали ПУТИНУ уместо Вучићу,јер Вучић ради за запад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас народа

30.08.2017 16:05

Буде ли нас вучић чувао обрали смо зелен бостан! Живио ђенерале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

30.08.2017 17:34

Велики поздрав за највецег цасног генерала насег од бораца с' Дрине!

ОДГОВОРИТЕ