Вучић: Позваћу Трампа у Србију

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће ускоро званично упутити позив предсједнику САД Доналду Трампу и потпредсједнику Мајклу Пенсу да посјете Србију.

Србија 29.08.2017 | 21:12
Вучић: Позваћу Трампа у Србију
Вучић је рекао да је током сусрета замолио америчког сенатора Рона Џонсона да позове Трампа и Пенса у Србију.

"То ћу да урадим и званично и ускоро у Њујорку, званичним писмом, упутићу позив председнику и потпредседнику САД да посете Србију", изјавио је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да је посљедњи предсједник САД који је био у Београду Џералд Форд и истакао да би Србија била почаствована уколико би је посјетили Трамп и Пенс. 

"То су моје жеље. Нити је неко прихватао, нити рекао да је то завршена ствар, али ја ћу да инсистирам на томе. До сада сам успевао, па ћу видети да ли ћу у овом успети", нагласио је Вучић. 

Предсједник Србије каже да је са Џонсоном разговарао о Косову и Метохији, о интерном дијалогу у Србији, о дијалогу Београда са Приштином, како да реалистички сви са западног Балкана заједно приступе рјешавању проблема. 

"Ти разговори нису лаки ни унутар земље, а камоли са међународном заједницом, где је највећи број земаља признао самопроглашену независност Косова", рекао је Вучић. 

Он је навео да ће у тим оквирима Србија да унапређује односе са САД, од којих је још једном стигла потврда да подржавају европски пут Србије. 

"Гледаћемо да наше односе даље унапређујемо", истакао је Вучић и додао да је са Џонсоном разговарао отворено о свим важним политичким питањима и да је за америчке инвеститоре најважније функционисање правне државе. 

Џонсон је нагласио да му је познато да је Вучић забринут за регионалну стабилност, али да показује храброст и вођство који су потребни.

Он је рекао да је разлог зашто је дошао у Београд то што је схватио колико су Вучићево вођство и Србија од кључног значаја за регионални мир и стабилност. 

Џонсон је додао да се нада да ће грађани Србије схватити да њихова економска безбједност "лежи" уз западне демократије, уз тржишни капитализам.

Извор: Срна

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Тики

29.08.2017 19:13

Доцу и ја онда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тwее

29.08.2017 19:15

Ако му добро платис онда мозда, да додје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боy

29.08.2017 19:15

И Дару Бубамура назови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.08.2017 19:52

ОБАВРЗНО ДА СА ВАМА БУДЕ ГАЛИЈАСЕВИЦ ГИСПОДИНЕ ВУЦИЦ. НЕМОЈ ТЕ СКИДАТИ ГАЛИЈАСЕВИЦА СА НАЦИОНАЛНЕ ФРЕКВЕНЦИЈЕ У СРБИЈИ С'ПОСТОВАЊЕМ

Name

Турбоскара

29.08.2017 20:28

Какву поруку тиме саљес србском народу.И ста се крије оза тога.Трамп ни незна гдје Србија Слозио твога пријатељс Бају на црни списак.Најмање да ти додје нрки смбасадор или неки његов гласноговорник.Знаци приклањас се САД ЕУ НАТУ ста цес са бајом И птипајањрм РС СРБИЈИ то народ овде црка јел му је то прица просута.Вуцицу сједис на 4столице па мисли .И вамо би И тамони онамо ал инемозе.са .рјесибједном да се зна на цему си ми на цему смо руси гдје су Србијански народ гдје иде И ста је са натом И ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

29.08.2017 20:57

Нема Трамп паметнијег посла од посјета "лидеру" региона? Доћи ће када и "повећање" пензија које си смањио, најкасније за две године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипломато

29.08.2017 21:45

Могао би мало да оно казес народ србије је уз америку током ових теских поплаве стојимо ва на располагању 24 х и нама се исто деслило па сте нам много помогли па ето и ми вама јер они се пале на те стари. реци им да цес сутра одмав бит на молитви у цркви као сто су и они били за нас. скупице се и неке паре, отворис неки број и тако то. Ако хоцес да млатис сламу морас прво да је посијес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омер.

29.08.2017 22:17

изгледа.дајето.увези.уласка.србије.у.нато.савез.нијето.несто.без.везе.имату.сваста.недолазе.даба.американци.у.београд.онизеле.србију.метнут.усвој.загријај.србијаце.постат.војни.полигон.за.америцке.интересе.утомеје.ствар.онису.видјели.даје.србија.стратеско.војно.поије.знају.они.ста.раде.вуциц.никад.неби.бијо.пресједник.дага.американци.нису.поставили.истоје.тако.поставијен.и.додик.американцицеј.додика.избацит.из.политике.зато.неради.по.америцким.стандардима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

30.08.2017 02:59

Немој заборавити позвати Милета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

30.08.2017 05:37

И реци му да се не боји јер ти си пријатељски располозен према САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинта

30.08.2017 13:06

Поруци Трампу да има у БГ једна јако фина локација коју би му могао препустити да изгради луксузни хотел.Тада це доци,гарант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

30.08.2017 21:40

Само ако је на Терзијама.....10 000 метара квадратних.