Србија без Недовића и Калинића на Евробаскету!

Немања Недовић и Никола Калинић отпали су са списка репрезентације Србије за предстојећи Евробаскет! Селектор Александар Ђорђевић саопштио је списак од 12 играча који ће бранити боје Србије на Европском првенству. Од 14 играча који су конкурисали за место у тиму, пут Турске неће кренути Немања Недовић и Никола Калинић.

Кошарка 29.08.2017 | 15:15
Србија без Недовића и Калинића на Евробаскету!
Селектор 'Орлова' Александар Ђорђевић саопштио је да неће водити Калинића и Недовића у Истанбул јер се нису довољно опоравили од повреда.

"На турнир водим 12 најбољих играча који могу и желе да играју за Србију. Играчи са списка не осећају притисак", рекао је Ђорђевић.

"Калинић је направио последњу контролу и проблеми са леђима су такви да физички не мозе да одради ово првенство. Немања још није усао у контакт. Морамо да будемо коректни, не желимо никог да притискамо. Момци који иду су спремни максимално. Идемо као јака целина, екипа која тражи шансу", рекао је Ђорђевић.

На списку су се нашли Милан Мачван (Бајерн Минхен), Богдан Богдановић(Сакраменто Кингс), Владимир Лучић (Бајерн Минхен), Драган Милосављевић(Уникаха), Стефан Бирчевић (Башакшехир), Владимир Штимац (Анадолу Ефес), Бранко Лазић (Црвена звезда), Василије Мицић (Жалгирис), Марко Гудурић (Фенербахче), Стефан Јовић (Бајерн Минхен), Огњен Кузмић (Реал Мадрид), Бобан Марјановић (Детроит Пистонс).

Селектор је саопштио после тренинга који је његов тим одрадио у хали Ранко Жеравица на Новом Београду да су повреде "скројиле" списак "орлова", али да, без обзира на све Србија на Европско првенство путује са великим амбицијама, а то је медаља.

"Путујемо на првенство као јака целина и група која ће тражити своју шансу. Водим 12 играча који желе и могу да играју. Наша је дужност да се, без обзира на екипу, боримо, побијемо за медаљу и то ћемо урадити", поручио је Ђорђевић .

Кошаркашка репрезентација Србије учествоваће на Европском првенству у Турској од 31. августа, а ривали у групној фази биће јој Велика Британија, Русија, Летонија, Турска и Белгија.

"Све утакмице на првенству су тешке. Морамо добро да уђемо на турнир у ове две, три утакмице. Не постоји мање важна, поготово у групи. Све екипе на првенство долазе с максималним амбицијама. На нама је да гледамо свој пут, свој тањир и да гледамо да остваримо наше циљеве", навео је Ђорђевић.

Током припрема започетих 20. јула селектор Александар Ђорђевић имао је великих проблема са повредама, почев од одустајања Немање Бјелице због опоравка од операције левог стопала, преко отказа Николе Јокића због одлуке да овог лета ради на себи, па до принудних "отпадања" редом повређених Марка Симоновића (повреда шаке), Мирослава Радуљице (упала колена) и Милоша Теодосића (хронична повреда листа).

Репрезентација путује у Турску у среду ујутро.

Србија се налазе у групи Д са Великом Британијом, Русијом, Турском, Летонијом и Белгијом.

Национални тим ће играти све утакмице у Улкер Арени у Истанбулу, а први ривал биће Летонија 1. септембра од 16 часова по средњеевропском времену.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар