"Пуцањ у Мамића је пуцањ у све нас"!

Селектор Хрватске Анте Чачић уочи утакмица репрезентације говорио и о оружаном нападу на првог човека Динама.

Фудбал 29.08.2017 | 15:45
"Пуцањ у Мамића је пуцањ у све нас"!
Рањавање Здравка Мамића неизбежна је тема у Хрватској, а овог понедељка дотакао је и селектор тамошње репрезентације, Анте Чачић.

На почетку свог обраћања пред квалификационе мечеве он је прокоментарисао рањавање првог човека Динама код Томиславграда у БиХ.

"То је пуцањ у све нас ако хоћете, без обзира радили ви у фудбалу или не. Ако улица узима правду у своје руке, онда смо сви ми у великој банани", рекао је Чачић

Поручио је како то није тема само за све оне који раде у хрватском фудбалу, него и тема за цело хрватско друштво.

Када је фудбал у питању, Чачић је у табор тамошње репрезентације позвао нападача Ивана Сантинија, пошто Никола Калинић није у најбољој форми због недавног преласка у нови клуб, италијански Милан, као и смањеног континуитета у раду.

Чачић се осврнуо на статус Луке Модрића који је био мета критика хрватске јавности због одбијања да инкриминира Здравка Мамића приликом сведочења у процесу који се води против бившег извршног потпредсједника Динама.

"Лука Модрић је наш капитен, то је најбољи везни играч на свету. Никад му не би пало на памет да остави хрватску репрезентацију", казао је Чачић.

Чачић је изјавио како је разговарао и са бившим хрватским капитеном Даријом Срном о евентуалном повратку у репрезентацију, с обзиром да његову позицију на терену покрива млади Шиме Врсаљко, али Срна је остао при својој одлуци од пре годину дана.

Након хрватске побједе над репрезентацијом самопроглашене, такозване "републике Косово" од 6:0, Чачић је најавио сасвим нову утакмицу и нову игру.

"Мислим да је ово једна нова утакмица и морамо се на тај начин и припремити за њу, учинити све да будемо на свом нивоу, а онда и очекивати да ће квалитет бити довољан да дођемо до жељена три бода", рекао је Чачић и додао:

"О Турској ћемо разговарати после Косова. Сигурно је да ћемо кроз ових пет тренинга до Косова неке ствари провлачити кроз тренинге, а које ће нам бити корисне за утакмицу у уторак против Турака", закључио је Чачић.

Хрватска репрезентација у оквиру европских квалификација за Светско првенство, које ће се наредне године играти у Русији, 2. септембра у Загребу игра утакмицу против такозваног "Косова", док 5. септембра игра против Турске у Ескишехиру.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар