Реториком се не граде односи

Министар за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић каже да очекује од ЕУ да укаже Хрватској да се провокативном реториком добросуседски односи не подржавају, него подривају. Наглашава да је Србија суверена земља и води одговорну политику.

Србија 29.08.2017 | 11:08
Реториком се не граде односи
Јоксимовићева је поводом изјаве помоћника министра ратних ветерана Хрватске Стјепана Сучића да "све зло из региона долази из Београда", истакла да таква реторика посебно не смије да буде уперена према суседној земљи у процесу евроинтеграција.

- Ово не сме да се дешава - рекла је Јоксимовићева за РТС.

Она је навела и да је хапшење Богдана Митровића у Мушутишту на Космету показатељ неспремности Приштине да сарађује и обезбеди сигуран повратак и опстанак Срба на том простору.

Јоксимовићева је оценила да је добро што ће председник Србије Александар Вучић у четвртак, 31. августа, бити на састанку у Бриселу, јер је то прилика да се изнесу очекивања и примедбе.

Када је реч о појачаном притиску на Србију у вези са Русијом, Јоксимовићева је рекла да је Србија суверена земља и да води одговорну политику.

- Државе ЕУ имају различите односе са Русијом, а Србија се руководи сопственим интересима. Нисмо заступник ни руских, ни других, већ наших интереса - закључила је Јоксимовићева.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

29.08.2017 09:16

Србија ће да легализује Руско-српски ,,хуманитарни'' центар у Нишу, и још један такав ће највероватније направити у Зрењанину (Банат)... А могла би и РС да направи један такав центар у Бањалуци, а други негде у Требињу (или тако неком месту у РС-у)...И Хрвати, Албанци и остали који нон-стоп пене на Србе ће се заувек смирити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре НАТОВ Шпијун 007 јамес Бонд

29.08.2017 10:08

Од мене нећеш добити ни једну реторику. Писат ћеши даље а нико те неце бендати ни један посто . Једино да писес сам себи реторике.

Name

За 007

29.08.2017 11:11

ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР У НИСУ ДА ЈЕ СРЕЦЕ ИМАО БИ ВЕЛИКИ ЗНАЦАЈ ЗА БАЛКАН У ЦИЉУ СПРЕЦАВАЊА И ПОМОЦИ У ЕЛЕМЕНТАРНИМ НЕПОГОДАМА.НИС НЕ ЗЕЛЕ СУСЈЕДИ И ФАБРИКУЈУ НЕКИ НУКЛЕАРНИ ЦЕНТАР. НИКО НЕ ВЈЕРУЈЕ КАКО БОЛИ ОПЕКОТИНА ДОК НЕ ОСЈЕТИС НА СВОЈОЈ КОЗИ.НИС ЈЕВЈЕДАН ЈЕДИНИ РАЗЛОГ СТО МЕТЕО УСЛОВИ ДОЗВОЉАВАЈУ УПОТРЕБУ ОВОГ АЕРОДРОМА У ЛЕТАЦКЕ ЗАДАТКЕ СВАКИ ДАН У ГОДИНИ И У СВАКОМ ЦАСУ.А ВИ КОЈИ ПРИЦАТЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ РС КАО ЦОВЈЕК , ЦОВЈЕКА МОЛИМ ТЕ НИЈЕ ВРИЈЕМЕ ЗА ШАЛЕ.

Name

Пјена

29.08.2017 10:00

А засто не реагујес тако кад ови из Сарајева и БЛ просипају шупљу ( реторику) ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

29.08.2017 14:24

Ова је згодна. Није онај нас мали блентав.

ОДГОВОРИТЕ