Изрешетани у Барселони

Вођа "раковичана" Небојша Стојковић Стојке (40) и припадник тог клана Дејан Јусуфовић звани Јуса Чупави изрешетани су вечерас у Барселони.

Србија 29.08.2017 | 07:31
Изрешетани у Барселони
Вођа "раковичког клана" Небојша Стојковић Стојке је убијен на лицу места, а Дејан Јусуфовић звани Јуса Чупави је подлегао повредама након што је тешко рањен у пуцњави која се вечерас догодила у Барселони, незванично сазнаје Курир.

Према првим сазнањима они су се налазили у аутомобилу када су непознати нападачи на њих испалили смртоносне хице.

У Белој полицијској књизи о организованом криминалу у Србији наведено је да "раковички клан" предводи Небојша Стојковић Стојке, а да се баве трговином наркотицима, пљачкама, разбојништвима...

Овако стечен новац уложили су у куповину некретнина и грађевинске послове. За њих се говорило да су наставак клана Зорана Ускоковића Сколета. Према полицијским сазнањима у тесној су вези и са црногорским криминалним екипама.

Припадници клана из Раковице после хапшења у "Сабљи" били су оптужени и за два убиства - Мирослава Секулића и Веселина Веска Божовића.

Фебруара 2006. осуђени су на укупно 63 године затвора, од тога је шест и по година добио Стојке. Пуштен је, међутим, на слободу до правоснажности пресуде.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

црис

29.08.2017 05:52

Били су хапсени у сабљи,хехе,ухапси па кад продје дневник пусти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РедБулл

29.08.2017 06:44

Није сила Богу мила.Свако добије оно сто заслузи.Ко се маца лати од њега и гине.

ОДГОВОРИТЕ