Примљен захтјев Правобранилаштва

У добојској Подручној јединици Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИП/ примљени су захтјеви Правобранилаштва БиХ за књижење перспективне војне имовине у Добоју, и то касарне "Војвода Радомир Путник" и "Трећи мај", потврђено је у овој управи.

Босна и Херцеговина 28.08.2017 | 19:10
Примљен захтјев Правобранилаштва
"РУГИП је у првостепеном поступку одбио захтјеве за књижење као неосноване, док су у другостепеном поступку и жалбе на првостепена рјешења одбијене, након чега су покренути управни спорови код надлежног Окружног суда у Добоју", истакли су у Управи.

Према информацијама РУГИП-а, Окружни суд у Добоју одбио је тужбе и потврдио другостепена рјешења РУГИП-а.

Осим захтјева за књижење перспективне војне имовине у Добоју, РУГИП-у је стигло још 10 захтјева Правобранилаштва БиХ за књижење перспективне војне имовине, и то на подручју Мркоњић Града, Приједора, Бањалуке, Прњавора, Дервенте, Бијељине, Угљевика, Фоче и Билеће.

Како су навели из Управе, ријеч је о објектима касарни "Козара" у Бањалуци, "Билећки борци" у Билећи, "Жарко Згоњанин" у Приједору, "Кула" у Мркоњић Граду, "Здравко Челар" у Дервенти, "Војвода Степа Степановић" у Бијељини, те Стационарно-комуникационом чворишту "Свињар" у Прњавору, Локалном полигону обуке и стрелишта "Лазаревица" у Угљевику, Складишту наоружања и војне опреме "Рабић" у Дервенти, те Складишту погонског горива "Филиповић" у Фочи.

"Од укупног броја захтјева, седам је одбијено у првостепеном поступку као неосновано, те су на њих уложене жалбе, од којих је шест одбијено као неосновано, а једна уложена жалба је у разматрању пред другостепеним органом", навели су из Управе.

Додали су да су четири захтјева у раду пред првостепеним органом у подручним јединицама РУГИП-а.

Када је ријеч о стационарно-комуникационом чворишту "Велики Жеп", у Подручној јединици Управе у Хан Пијеску примљен је захтјев за књижење ове перспективне војне имовине, који је поднесен на основу пресуде Суда БиХ, али је и тај захтјев одбијен као неоснован.

"Одбијена је и уложена жалба, као неоснована, а, према подацима којима располажемо, када је ријеч о књижењу перспективне војне имовине и поступању РУГИП-а управни спорови код надлежног окружног суда покренути су у три случаја - Хан Пијесак, Добој и Билећа", кажу у Управи.

Од покренутих тужби, у управном спору против другостепеног рјешења два су окончана у Окружном суду у Добоју тако што су тужбе одбијене, а потврђена другостепена рјешења РУГИП-а.

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднесену против пресуда Суда БиХ којом је наложено да војни објекат "Велики Жеп" на Хан Пијеску буде укњижен на БиХ.

Пресудама Суда БиХ, које су донесене 2015. и 2016. године, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове обавезана је да укњижи на БиХ објекат и земљиште површине 11.474 метра квадратна на Хан Пијеску, те да над њима буду избрисана сва права Српске.

Извор: Срна

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Боки

28.08.2017 17:17

Миле завршавај аутопут да не морамо тракторима преко дрине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.08.2017 17:41

Хаха није проблем пут вец да не поскупи дизел код Миле а и Ронхил јер сад зараду мора да дјели и са Цовицем!

Name

Индијанац

28.08.2017 19:27

Само тунел помаже, не дају муџахедини проћи кроз Брчко

Name

Војник

28.08.2017 21:32

Туга је божија, када се овом народу и борцима током 1992 до 1995 говорило једно а данас се без опаљеног метка књиже читаве касарне на армију БИХ. Шта ће се сутра десити, треба питати Великог вожда Бају и даму са беле чизме. Можда читаву РС укњиже на БИХ.

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

29.08.2017 06:44

@Индијанац... Пакуј кофере, и спремај се за Анадолију!

Name

Коди

29.08.2017 10:05

Хахах 007 сељацицу, зна се коме природно лежи тракторијада!

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

29.08.2017 10:52

@Коди... Распитај се ти прво како ти се звао чукундедов чукундеда!

Name

Хм

28.08.2017 17:32

Бице ово опасна игра! Нетко це бити позван у Сарајево а сигуран сам да Додик неце! Нетко це изгубит посао! Нека Додик лицно написе писмо Уставном Суду да он лицно не да књизење имовине а не да нетко други испаста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Хм

28.08.2017 18:13

Може Додик писати колико хоћеш писама, нема од тога ништа, у великом су проблему људи који раде на прокњижавању и преписивању имовине. Уствари нису они ни у каквом проблему, само нека раде по закону и могу мирно спавати, да су под великим притиском, то да,

Name

Ре

29.08.2017 06:46

Ако је суд тако налозијо засто је онда галама око тога? На овакав нацин нема напредка ни за тисуцу година,како све нормално мозе бити спорно? Ако за све друге земље вриједе закони и правила о војној имовини засто се код нас стварају проблем,мој утисак и вјеровање је то да политицари све раде да се одрзе на власти и тим пљацкају властите градјане јос коју годину. Назалост то им у великој мјери и успјева јер народ вецина њих невиди даље од носа.

Name

Ново

28.08.2017 17:52

Ја цуо и цитао да це и Дидиков аердром Маховљани једини у Р. Српској ускоро преци на БиХ? Е тад це бити референдум сто посто! Па како Додик без свој МИГА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.08.2017 18:55

Као и све друго после натезања бице оконцано како је потписано од Радмановица која удварацина народу па нисмо сви глупи како власти мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

29.08.2017 06:55

Само независна Република Српска + босанска Крајина Србина спашавају од муџахединског притиска!

ОДГОВОРИТЕ