Видео: "Пик" Јуте Џез двије године у Партизану!

Кошаркаш који је овог лета изабран као 55. пик на драфту, Најџел Вилијамс Гос потписао је двогодишњи уговор са Партизаном.  Вилијамс-Гос био је најефикаснији кошаркаш Гонзаге у великом финалу НЦАА лиге, после чега је проглашен за играча сезоне на свом универзитету.

Кошарка 29.08.2017 | 12:15
Видео: "Пик" Јуте Џез двије године у Партизану!
Прошле сезоне је играјући за Гонзагу нови играч црно-белих стигао до НЦАА финала уз просек од 16.8 поена, 4.7 асистенција и шест скокова по мечу.

Вилијамс-Гос игра на позицији плејмејкера и ове године га је Јута Џез бирала у другој рунди драфта. Има 23 године и висок је 191 центиметар.

Почетком августа се спекулисало да је за новог играча Партизана заинтересована и Црвена звезда.

Вилијамс-Гос је трећи странац кога је Партизан довео до сада. Пошто су дошли Аустралијанац Томас Вилсон и Американац Ијан Бејкер. Џејми Скин у међувремену није прошао лекарске прегледе.

Дошли су још и Александар Аранитовић, Обрад Томић и Марко Пецарски.



Студент Универзитета Гонзага, 22-годишњи плејмејкер Најџел Вилијамс-Гос, којег је на јунском драфту Јута Џез узела као 55. пика, постао је нови кошаркаш Партизана!

Овај 191 центиметар високи бек са просеком од 16,8 поена, 6,0 скокова и 4,7 асистенција током последње сезоне у НЦАА лиги, потписао је двогодишњи уговор са црно-белима, који су ову вест објавили на свом сајту у понедељак ујутру.

"На летошњем НБА драфту, Најџел је у другој рунди изабран од стране Јуте као 55. пик, али је синоћ потписао двогодишњи уговор са Партизаном НИС", било је све што је наведено када су околности под којима је "Парни ваљак" потписао играча члана петорке која је играла велико финале Фајнал фор турнира НЦАА лиге прошлог марта.

Популарни НWГ био је проглашен за играча сезоне у свом тиму.



Гонзага је у једном од најгледанијих догађаја у америчком спорту поражена у мечу са Северном Каролином 65:71, а Вилијамс-Гос био је најефикаснији у свом тиму са 15 поена (5/17 из игре), девет скокова, шест асистенција и две изгубљене лопте.

С обзиром на то да су црно-бели пре Вилијамс-Госа већ потписали једног плејмејкера из САД, Ијана Бејкера, који се у међувремену озбиљно повредио и довео у питање наступ у првим овосезонским утакмицама Партизана, остаје дилема око тога да ли долазак једног значи и растанак са другим.

Бејкер је до данас био један од двојице Американаца који су појачали црно-беле, али је са Џејмијем Скином убрзо "поништен" уговор након што он није прошао лекарске прегледе.

Осим њих, у клуб су стигли и Обрад Томић, Том Вилсон и Александар Аранитовић, док су на тренинзима Партизана и Марко Пецарски и Јанис Димакопулос.

Вече пре ове вести која ће свакако обрадовати партизановце, црно-бели су доживели пораз од Олденбурга у једном од бројним припремних мечева овог лета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар