Ноћас је... Најава: Флојд Мејведер вс Конор Мекгрегор!

Боксер или фајтер - биће добра борба! Меч какав до сада није виђен, судар две борилачке филозофије почиње у недељу ујутру око пет часова. Ко је ваш фаворит?

Остали спортови 27.08.2017 | 00:05
Ноћас је... Најава: Флојд Мејведер вс Конор Мекгрегор!
Остало је још пар сати до почетка једне од најишчекиванијих борби икада! Борба у којој ће се одмерити боксер и ММА фајтер, Американац и Ирац, црнац и белац, мајстор дефанзиве и чистокрвни нокаутер... Наравно, у питању је вечерашњи обрачун Флојда Мејведера јуниора и Конора Мекгрегора који би требало да почне око пет ујутро по средњоевропском времену у Лас Вегасу.

"Борба за паре", како је представљена медијима полако обара рекорде у заради, што је и био главни циљ овог надасве необичног, али веома интересантног спортског догађаја. Према најновијим проценама Мејведер ће након меча напустити ринг, као победник или поражени са 300 милиона, а Мекгрегор са 100 милиона долара! Лова која се никада до сада није завртела за једну борбу, па и ону Мејведерову са Пакјаом. Није лоше за 36 или мање минута шакетања!

Поред тога, Мејведер - Мекгрегор је сакупио и највећи број, око пет милиона гледалаца који ће широм света плаћати да виде меч у директном преносу (а то у САД кошта 100 долара!), што ће, уз улазнице купљене за догађај у Т-мобиле арени генерисати преко 600 милиона зелембаћа! Аеродроми у Лас Вегасу су већ припремили писте да приме преко 1.300 приватних авиона, који ће довести светску елиту у престоницу коцке и забаве.

Управо тај "естрадни ниво" меча највише смета боксерским пуританцима, као да је бокс имун на исти... Наравно, управо је "племенита вештина" међу првима прихватила својеврсну "холивудизацију", тако да је овај меч само дериват тадашњих одлука. Да ли је то добро или не, оставићемо за неке наредне текстове, пошто је овде у центру пажње сам меч.

А са кладилачког стајалишта, он је и више него интересатан. Управо зато треба и скренути пажњу на одређене детаље који би могли да одлуче меч. Пре свега, ту је Флојдово умеће, који у 49. досдашњих сусрета није осетио горчину пораза. Велики је мајстор дефанзиве, из које уме да нападне као муња. Рефлекси , тактика, знање, све иде не његов конто. Сличну експлозивност има и ирски фајтер, који се као млад окушао прво у боксу, да би тек касније прешао на мешовите борилачке вештине (ММА), те је сада највећа звезда највеће организације, УФЦ-а.

Мејведер није нокаутер и углавном се његове борбе завршавају судијким бодовањем које је традиционално значајно на његовој страни. А то значи да уколико он буде доминатан меч ће потрајати можда и свих 12 рунди. Са друге стране Мекгрегор, који овај пут неће моћи да се ослони на  муњевите ударце ногама или на рвања уме јако да удара што потврђује и податак да је 13. пута нокаутирао противника у првој рунди у 24 одрађених борби у УФЦ-у. Ипак, Мејведер је одрадио чак 387 рунди у професионалном боксу, а Макгрегор нити једну!

За крај један детаљ са синоћњег мерења, који поново говори у прилог Американца. Наиме, док је Мекгрегор у свом фазону изигравао потпуног лудака, што је Американац донекле пратио на најавама борбе, овај пут је био тих, смирен, повучен и насмејан. Управо онакав какав треба да буде борац када је меч близу.

Да ли је све ово што смо навели довољно да вас повуче да се кладите на Мејведера или пак Мекгрегора, одлучите сами. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар