"Кијев одличан, Бојси 'домаћица', у Албанији тешко"!

Бивши играч Партизана, а сада помоћни тренер Шахтјора из Доњецка, Игор Дуљај, помно је пратио жреб групне фазе Лиге Европе.

Фудбал 26.08.2017 | 21:00
"Кијев одличан, Бојси 'домаћица', у Албанији тешко"!
После знаних противника Динама из Кијева, Јанг Бојса и Скендербега, Дуљај је изнео коментар за прве две екипе са којима се његов садашњи тим срео неколико пута како у првенству тако И у Европи.

"За последњих годину дана Шахтјор је играо сигурно 7-8 пута са екипом Динама из Кијева. Они су једна чврста екипа чији напад чине Украјинци, док је одбрана састављена од странаца, међу којима је и Мађар Кадар, Хрват Вида за којег још увек постоји могућност да оде у Турску и тиме би Кијев био знатно ослабљен. Од штопера је ту и Украјинац Хаћериди", рекао је Дуљај, а потом и додао.

"Међу њима је и бивши играч Звезде Александар Пантић који је дошао прошле полу сезоне и чини њихову штоперску четворку. Највећа звезда тима је уједно и капитен Јерколемо од којег и прети највећа опасност. Када говоримо о нападачима, посебно опасан у шеснаест метара је странац Бокани који уједно игра и главом. На његовом месту у ротацији је и млада украјинска нада Беседин", додао је он.

Од противника ту су још и Јанг Бојс и албански Скендербег који је елиминисао Динамо Загреб.

"Њихова (Јанг Бојс) највећа предност је домаћи терен и нимало нису за потцењивање. Терен је са вештачком травом на ком су у гостима многе екипе губиле.
Примера ради Шахтјор из Доњецка - Динамо Кијев код куће 2:0 у гостима 0:2 да би на крају Шахтјор изгубио на пенале. Динамична утакмица са пуно шанси на гол, али на крају Шахтјор није имао среће", казао је Дуљај.

За Јанг Бојс игра и некадашњи репрезентативац Србије, Миралем Сулејмани.

Када је реч о Скендербегу, ради се о одличном тиму, који није састављен од скупоцених играча, с обзиром да им је вредност тима седам милиона евра. Најскупљи играч им је Лиридон Лафити чија се вредност поцењује на 825.000 евра и који покрива позицију десног крилног играча.

То да су избацили Динамо из Загреба доста говори и треба бити опрезан у сваком смислу, када причамо о сусрету Партизана и Скендербега.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар