Најава: Само да столица не буде... Међу Грцима?!

Тензије у саставу Хелена, туча Бурусиса и Папаса, жустра свађа Папаниколауа и Аграваниса као подсетник на најтмурније успомене с гостовања у Атини од пре равно седам година. . .

Кошарка 25.08.2017 | 16:30
Најава: Само да столица не буде... Међу Грцима?!
Пораз од Грузије многе је с правом изненадио, али суштински не би требало. Јер, баш као што смо и напоменули у најави утакмице са екипом Илијаса Зуроса - Србија је у специфичној ситуацији због скраћене ротације. Бројне повреде натерале су Александра Ђорђевића да „обори“ ритам, подели минутажу и уведе своје изабранике у миран финиш, по цену резултата. И то тачно седам дана пре него што судија подбаци лопту у мечу против Летоније. 

А до сусрета са Порзингисом, браћом Бертанс и осталима, Орлове чека завршни тест у Атини, а противник је - Грчка (ТВ Аренаспорт, 21.00). Опет, без Николе Калинића и вероватно уз лимитирану минутажу Бранка Лазића.

И док селектор Ђорђевић налази у нимало завидном положају, с мислима усмереним искључиво о томе како да последњу проверу пре повратка у Београд заврши без нових повреда, у табору Грчке владају тензија и напетост. Наиме, грчки медији јављају да је атмосфера наелектрисана и да је последњих дана све више отворених расправа, па чак и физичких обрачуна међу играчима. 

Наиме, све је почело од свађе Никоса Папаса и Јаниса Бурусиса пре одласка на вечеру у атинском хотелу где је и одсела грчка репрезентација. Тада су двојица искусних асова прво разменили неколико псовки, а затим је уследила и туча, коју су зауставили селектор Костас Мисас и неколико саиграча. Али, да несрећа никада не иде сама потврђује и жустра свађа саиграча из Олимпијакоса, Костаса Папаниколауа и Димитриса Аграваниса. 

Мада је Никос Папас јутрос изјавио како су свађе са Јанисом Бурусисом „свакодневница“ и да томе не треба придати никакав значај, грчка спортска јавност је у чуду. Тачно шест дана пре старта шампионата Европе, а репрезентација која се дуго налазила у кругу фаворита за освајање континенталног злата, сада се налази у слободном паду. Због чега је нови окршај са Србијом пао у други, па чак и трећи план. 

И све ово дешава се тачно седам година после најтмурнијег догађаја у историји српске и грчке репрезентативне кошарке. 

Али, да се не враћамо превише на она хаотична дешавања са Акрополис купа из 2010. године. На опште лудило у Олимпијској дворани, на Фоцисово пљување Теодосића, Скорцанитисово насртање на Рашића и Крстићеву столицу Бурусисову главу. 

Искрено, само се надамо да вечерас неће бити нових столица... Али, међу репрезентативцима Грчке. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар