Милојевићевих 25 ратника: Слатке муке!

"Има пуно играча који нису ушли, а заслужују да играју. Њихово је да раде и ћуте и праве мени највећи проблем кога да ставим да игра", поручио је, између осталог, тренер Црвене звезде после пласмана у Лигу Европе.

Фудбал 25.08.2017 | 17:45
Милојевићевих 25 ратника: Слатке муке!
Манојловић, Анђелковић, Савић, Стојковић, Фримпонг, Доналд, Ле Талек, Срнић, Милић, Рикардињо, Боаћи, Милијаш, Аџић, Павков, Рачић, Гобељић, Лука Илић, Јовичић, Канга, Руиз, Пешић, Борјан, Родић, Радоњић, Бабић.

Неко више, неко мање, неко чешће, неко ређе, али ових 25 играча допринело је пласману Црвене звезде у Лигу Европе. Од првог кола квалификација, у којем се нашло рекордних 100 тимова, преко малтешке Флоријане, казахстанског Иртиша, чешке Спарте и руског Краснодара, изабраници Владана Милојевића изборили су пласман у групну фазу неког европског такмичења после 10 година паузе.

"Има пуно играча који нису ушли, а заслужују да играју. Њихово је да раде и ћуте и праве мени највећи проблем кога да ставим да игра. Они су професионалци и имам слатке муке. Лепо је што ћемо имати такве утакмице у Европи и на таквим растемо као клуб, а они као играчи", изјавио је Звездин тренер током поноћне конференције на стадиону Рајко Митић после победе над Краснодаром 2:1.

Један реми (3:3 са Флоријаном) и један пораз (2:3 у Краснодару), уз шест победа и гол-разлику 16:8 били су довољни да црвено-бели испуне циљ који су многи сањали, а мало ко га очекивао овог лета.

"Велика победа и толико дуго чекан улазак у групну фазу Лиге Европе, што Звезда као клуб заслужује. Веома смо срећни, честитам играчима који су оставили срце на терену. Овде не смемо да станемо", рекао је Милојевић и додао:

"Имали смо тешког противника и самим тим је успех још већи. Рекао сам играчима пре утакмице да су победници, шта год да се деси. Победило је срце, мислим да смо заслужено прошли. Мислим да и нисмо свесни какавог смо противника победили", казао је Милојевић.

Звездин тренер истакао је да је поносан на играче са којима ради.

"Превелика жеља, сузе код свих њих, све то показује... Мени је битна свлачионица, а ја је у овом тренутку имам. Момци се понашају исто на утакмици и тренингу".

Као пример је навео Милана Родића, који је играо иако му је поломљен прст на нози, због чега је морао да изађе у 51. минуту јер је добио ударац у већ болно место.

"Увек будете награђени за нешто што радите. И кад не победите, добићете награду од публике. Ми смо дужни да изађемо на терен и да се боримо. Као народ имамо тај менталитет, а да бисмо се надметали са европским клубовима морамо да убацимо безобразлук", истакао је Милојевић.

Какав је карактер екипе и да им је млади тренер усадио победнички менталитет видело се у Русији када нису клонули после 0:2 и 1:3, али и у реваншу, када се нису уплашили после гола Краснодара и иритантног "навлачења" немачког судије Тобијаса Штилера за госте.

"Утакмица се у неком тренутку истргне контроли и играчи морају сами да решавају ствари на терена. Улог је велики, десио се пенал и после тога хтели - не хтели, желели смо само да сачувамо резултат", смирено је констатовао Милојевић.

Руски новинари питали су га за мишљење које место би Звезда заузела да игра тамошње првенство, с обзиром на то да је победила једну од најбољих екипа њихове Премијер лиге.

"Изузетно ценим руску лигу, мислим да је то фантастично такмичење, са фантастичним клубовима. Пожелео бих Русији да направи један од најлепших Мундијала", избегао је Звездин тренер конкретан одговор.

Поред Звезде, групну фазу Лиге Европа играће и њен "вечити" ривал Партизан.

"То је јако лепа ствар. Добро је да што више наших клубова игра групну фазу. Док сам био тренер Чукаричког причао сам да наш фудбал није такав каквим се представља. Надам се да ће и репрезентација да избори Светско првенство", пожелео је Владан Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар