Савић: Заплакао сам на крају, честитам и Партизану!

Звездин штопер Вујадин Савић после велике победе над Краснодаром каже да су му пласман у Лигу Европе честитали отац и мајка, а он честита Партизану улазак у ЛЕ.  Спонтано су ми сузе кренуле. . .  "Када је дошао 75. минут помислио сам 'човече, ми ћемо играти Лигу Европе'".

Фудбал 25.08.2017 | 14:45
Савић: Заплакао сам на крају, честитам и Партизану!
У победу су према његовим речима веровали од првог дана, иако је после краснодарских 3:2, руски тим деловао као боља екипа на терену.

Истовремено је деловао и као екипа против које се може играти и победити.

"Од првог дана сам веровао. Шеф нам је исто причао да можемо. Сви смо живели као један и на крају то заједно остварили. То сам сањао од првог дана, да једном уђем у Лигу Европе, Лигу шаампиона, да победимо у дербију, освојимо титулу. Ево један од снова се остварио, у недељу нас чека дерби и искрено се надам да ћемо да победимо", рекао је Савић. 

Он додаје да је био готово сигуран да Звезда неће примити гол, што се није десило све до 80. минута и спорног пенала. 

"Био сам близу али не знам да ли је био пенал, рекли су ми у свлачионици да је овај играч шутнуо нашег Жулета тако да не знам, најбитније је да смо прошли даље", каже Савић и на питање да ли је можда пенал био компензација за непризнат гол Краснодару пре недељу дана, одговара одречно. 

"Не верујем да је пенал био компензација за оно у Краснодару, јер би требало да буде и на нашу страну с обзиром на то да смо два гола примили тамо из аута и после су играли руком. Њима исто нису признали један гол. Свака утакмица је за себе и не верујем да је била компензација", каже Савић. 

"Мени су спонтано кренуле сузе на очи, гледао сам публику како сви скачу, како се радују, играче који трче на терену, невероватан осећај, стварно не може речима да се опише, али мислим да сте и ви то осетили на трибини", објашњава он и додаје да је поносан јер су његови родитељи поносни на њега. 

"Звао ме је (отац) у свлачионици и честитао ми је, пошто је била гужва, певали смо, тако да је поносан на мене, маму сам исто чуо у позадини и она је плакала. Поносан сам што су они поносни на мене", каже Звездин штопер. 

Победа над Краснодаром је по његовом мишљењу најбољи позив на недељни дерби против Партизана за који каже да му је драго што је успео да се домогне групне фазе истог европског такмичења као и Звезда. 

"Драго ми је што је Партизан ушао у Лигу Европе, мислим да је то сјајна ствар за српски фудбал, баш да се деси да две екипе уђу у ЛЕ пред дерби. Честитам Партизану и надам се да ће дерби бити добар, да ће навијачи уживати, а ми изаћи као победници". 

Звезди сада после десет година следи такмичење на више фронтова укључујући и оне европске. Њен дефанзивац који се овог јуна вратио у екипу каже да није гледао ко може да дође кроз жреб јер се концентрисао на игре своје екипе. Очекује микс слабији и јачих екипа, али ко год да дође верује да може да се игра са њим. 

"Мени је ово први пут да играм пред пуном 'Мараканом' ако не рачунамо сусрет генерација, предигру коју сам играо као клинац. Фантастичан осећај, мислим да је последњи пут била овако пуна против Лудогореца. Надамо се да ћемо стадион пунити што више и да ће навијачи долазити у што већем броју", подвукао је Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар