Милојевић: Прије меча сам им рекао да су побједници!

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је његов клуб заслужио да уђе у групну фазу Лиге Европа и да ту не сме да стане.  Милојевић: Ретко ко је свестан какву смо екипу избацили! "Да бисмо играли у Европи морамо да имамо и безобразлук и дисциплину. Играчи су то прихватили", каже тренер Звезде.

Фудбал 25.08.2017 | 14:30
Милојевић: Прије меча сам им рекао да су побједници!
"Велика победа и толико дуго чекан улазак у групну фазу Лиге Европа, што Звезда као клуб заслужује. Веома смо срећни, честитам играчима који су оставили срце на терену. Овде не смемо да станемо", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице у Београду.

Звезда се у четвртак увече пласирала у групну фазу Лиге Европа, пошто је у реваншу победила Краснодар са 2:1 и тако надокнадила пораз 3:2 из прве утакмице. 

Црвено-бели ће после 10 година играти групну фазу европског такмичења. 

"Имали смо тешког противника и самим тим је успех још већи. Рекао сам играчима пре утакмице да су победници, шта год да се деси. Победило је срце, мислим да смо заслужено прошли. Мислим да нисмо ни свесни какавог смо противника победили", казао је Милојевић. 

Он је истакао да је поносан на играче са којима ради. 

"Превелика жеља, сузе код свих њих, све то показује... Мени је битна свлачионица, а ја је у овом тренутку имам. Момци се понашају исто на утакмици и тренингу", рекао је тренер српског клуба. 

Као пример је навео Милана Родића, који је играо иако му је поломљен прст на нози, због чега је морао да изадје из игре у реваншу јер је у дуелу добио ударац на исто место. 

"Увек будете награђени за нешто што радите. И кад не победите, добићете награду од публике. Ми смо дужни да изадјемо на терен и да се боримо. Као народ имамо тај менталитет, а да бисмо се надметали са европским клубовима морамо да убацимо безобразлук", казао је Милојевић.

Краснодар је у 82. минуту смањио на 2:1 из пенала, после чега је нападао и имао шансе за изједначење које би му донело пласман даље.

"Утакмица се у неком тренутку истргне контроли и играчи морају сами да решавају ствари на терена. Улог је велики, десио се пенал и после тога хтели - не хтели, желели смо само да сачувамо резултат", рекао је Милојевић.

Он је навео да му је драго што су сви играчи које има, па и они који нису играли, показали да у сваком тренутку могу и желе да помогну екипи.

"Има пуно играча који нису ушли, а заслужују да играју. Њихово је да раде и ћуте и праве мени највећи проблем кога да ставим да игра. Они су професионалци и имам слатке муке. Лепо је што ћемо имати такве утакмице у Европи и на таквим растемо као клуб и они као играчи", рекао је Милојевић.

Руски новинари су питали Милојевића за мишљење које место би Звезда заузела да игра руско првенство, с обзиром на то да је победила једну од најбољих екипа у тој земљи. Он није желео да одговори.

"Изузетно ценим руску Премијер лигу, мислим да је то фантастично такмичење, са фантастичним клубовима. Пожелео бих Русији да направи један од најлепших Мундијала", рекао је тренер Звезде.

Поред Звезде, групну фазу Лиге Европа играће и њен "вечити" ривал Партизан.

"То је јако лепа ствар. Добро је да што више наших клубова игра групну фазу. Док сам био тренер Чукаричког причао сам да наш фудбал није такав каквим се представља. Надам се да ће и репрезентација да избори Светско првенство", рекао је Милојевић.

Жреб за групну фазу обавиће се у петак од 13 часова у Монаку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар