"Набавка возила према закону"

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да се службена возила у Влади Српске набављају према уредби и да министри не крше прописе, те оцијенио да се у вези са овим питањем у јавности "дигла велика прашина".

Република Српска 25.08.2017 | 08:59
"Набавка возила према закону"
Коментаришући потписивање петиције да се ограничи буџет за куповину службених аутомобила, коју је организовала организација "РеСтарт Српска" прије три дана, Малешевић је синоћ новинарима у Новом Граду рекао да би уредба могла бити другачија, али да је њом прописано да се сваких пет година мијењају аутомобили.



"Могу та возила бити јефтинија, не патим ја да се возим у скупом аутомобилу. Тај аутомобил који набављамо, набављамо за Министарство, никако за министра. Неће министар аутомобил понијети са собом, пошто је кратак период до краја мандата", навео је Малешевић.

Он је истакао да аутомобил помаже у обављању послова, али да је на неки начин и статусни симбол.

Малешевић је рекао да у демократском друштву људи имају право да мишљења исказују на разне начине, па и незадовољство, иако са неким коментарима није сагласан јер треба имати аргументе на основу којих се нешто оцјењује.

Извор: Срна

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Није проблем

25.08.2017 07:07

Промијените уредбу. Ако је уредбом предвиђено на свако пет година, може се И цијена предвидјети. Њу сигурно нисте предвидјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

25.08.2017 07:48

Требало би вама дати свима бицикле ,као после 45е ,полиција се возила бициклика "и све криминалце обрадили.ниста не раде ,уколико неко дође по потврду у опстину ,по пола дана цекасе ;људи падају у несвест,уколико покуцас и завирис по канцеларијама:то само кафенисе ,и нога преко ноге,никако да се организују ,све неодговорно неиде то тако висе.

Name

КОНДОР

25.08.2017 07:56

ЈЕДНО ЈЕ УРЕДБА И ЗАКОН КАО ПАПИР, А ДРУГО ЈЕ МОРАЛ И ПОСТЕЊЕ У КОНТЕКСТУ СИРОМАСНОГ НАРОДА. И СКОДА ОКТАВИА ЈЕ ПУНО ЗА МИНИСТРЕ ОВАКО СИРОМАСНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЊЕНИХ СИРОМАСНИХ ГРАДЈАНА.

Name

Професор

25.08.2017 07:59

Министе, хоћете ли по закону већ једном исплатити дуговања за превоз из 2015.?

Name

Ре Дане,

25.08.2017 08:54

Када се ради у васе добро,онда је све по закону,када треба раднику изплацато лицни доходак,онда прицас ;мали це да касни " да ,мало оола године ,не будалиај ,сви судите у једну косару ,цудан свет сте .

Name

а морално?

25.08.2017 09:21

По закону је сигурно. Не би нико урадио несто противзаконито пред оцима јавности. Ту ниста није спорно. А да ли оправдано? Морално? Рационално? Република Српска(цијела - укљуцујуци сва министарства и јавна предузеца и све друго сто се води као дрзавно) треба максимално 10 министарстава и максимално 3 луксузна аута цисто за потребе доласка страних делегација. Све преко тога је расипницко понасање. Влада дизе кредит да обуце полицајце, уцитељима дугује превоз, зељезница се распада, 170 милиона дефицита сакрију, медицинари немају здравствено осигурање, дјеца немају дјецији додатак, народ изумире а свако министарство, агенција, јавно предузеце или установа имају по један или висе еxтра лусузних аутомобила. Огромна устеда би била кад не би куповали те аутомобиле. Нек смање непотребне троскове и уградјивање и будзет би био у суфициту. Колико новца баце непотребно за једну годину би комотно могли да вратимо сав дуг клиницког центра.

Name

Х

25.08.2017 12:44

све це то они кроз годину дана продавати по било којој цјени да исплате плате онима сто раде у згради владе..

Name

Сто Не Купите

25.08.2017 07:09

Октавију од 35000 км?! Нисте заслузики ни то али хајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

25.08.2017 07:51

Не ОКТАВИУ него ФАБИУ

Name

Wwww

25.08.2017 08:56

А ста фали Фиату

Name

Ре

25.08.2017 10:30

Слажем се да неби требало куповати те скупе аутомобиле,а шта сад министар у федерацији долази са аудијем а министри из РС за фијатом или некаквим доста лошијим аутима,тако да то треба прво важити зе све министре у Бих па нек се онда и министри РС возају у лошијим аутомобилима

Name

В Француз

25.08.2017 07:11

Одлицно саопштење. Дигао се напад на једног од најпоштенијих министара јер својим поштењем се супеоставио појединцима у илегалним махинацијама који желе му се осветити преко изманипулисани и жељни медијске пажње младих људи који воде протесте. Јасна ствар да је све игра јер су Мићић и Црнадак у договору поништили тендере јер да су хтјели то онда су требали спријечити и да дође до тендера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рестарт

25.08.2017 07:52

Ције сад дјонове лизес Ведране СДС,ПДП,НДП Сад малло Днс

Name

ДНС

25.08.2017 16:14

Ајд Ведране не сери. Муво подгузна. До јуче си га и ти пљувао. Сад ти средио посао па га браниш.

Name

боле

25.08.2017 07:15

,,али да је на неки начин и статусни симбол"Судећи по возном парку у Влади Републике Српске и институцијама власти а и по возном парку уопште у власти БиХ,на свим нивоима,ми смо богатија дрзава од Саудијске Арабије,УАЕ-а,Катара,Америке ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицимури

25.08.2017 07:15

Проблем и јесте у накарадним Законима, које су писали сами себи! Зашто у Закону не пише да је приоритет набавка лијекова и материјала по болницама, или опрема за ватрогасце, или за образовање? Не! Важнији им је скупштински ресторан који не плаћа порез! Одродили се од народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

25.08.2017 07:35

Добро написано и слазем се с тобом.

Name

дејанпд

25.08.2017 08:10

Ја мислим да је за то крива опозиција, засто нису купили папке, па да могу одлуцивати у Скупстини РС, овако папци одлуцују о Законима, а вец су показали како размисљају. Осим тога, зар није некад постојала мјера Владе о максималној цијени возила? Ако се не варам била је Зељка и тад у Влади, да ли као преводилац или министар, не знам,али цифра лимита је била 60 хиљада ако се добро сјецам. Ено Дјаковица у Пд, вози Ауди од 130 хиљада, задузили Град преко 20 милиона за водоинсталације, а плацамо најскупљу воду у БиХ, само сто у Приједору нема независног новинарства да би то истразили и објавили. Осим тога, преко 15 милиона су приједорцани задузени због калдрме по граду и фасада у главној улици, док једина привредна зона нема ни уредјен прилаз ни рјесену канализацију, ма ниста, да не говорим о стању градске саобрацајне инфраструктуре, само једном парку, деценијском проблему са капацитетом вртица, не постојању уредјених дјецијих игралиста, нити једном бициклистицком стазом, ...ајој, јест цињеница и да струцњаци установисе да им треба јос једна спортска дворана, а постојеца зјапи празна 80% времена, отисло 20 хиљада уназад пет година на запад, побјегло становника града, нису сигурно због недостатка спортских објеката или неокрецених фасада у главној улици...а то колико се уградио Марко, какву империју Муцак направи за неколико година, како Додик посаље Нискоградњу да копа Гомјеницу код Муцкове куце да не би овај узео милион па подијелио са Марком, него Милокрад себи,да казе ко је газда...то су ситнице..,засто Свајцарци не направисе водовод? Нису хтјели дати паре, него они да плацају кад се ста обави, то опстинској администрацији није одговарало, нема уградње, нема сврхе, није сустина у рјесавању снабдјевања водом града, него уградња у износе, провизије

Name

за дејанпд

25.08.2017 08:51

Нова спортска дворана у ПД је потребна јер је тако измолио ДНС-ови "врхунски" кадар , један докторчић који је успут и одборник у СГ. А воли човјек да кугла.. А улице по граду највише подсјећају на Алеп

Name

Приједор- Центар

25.08.2017 13:32

Тако је Дејане днс је зло највеће ћмарко поло психопата и лопов а Дане сподоба и излапели старац.

Name

СИРОТИ ТРГОВАЦ АУТИМА

25.08.2017 07:18

МА ДАЈТЕ СЈАШИТЕ БАГРО РЕСТАРТОВСКА ОД ЧЕГА ЋУ ЈА ЖИВЈЕТИ ШКОЛОВАТИ ДЈЕЦУ У БЕЧУ ОД ЧЕГА ? ОД ВАС БАГРО ШТО ВОЗИТЕ ГОЛФОВЕ ДВОЈКЕ ОД ВАС ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

25.08.2017 07:20

АРГУМЕНТ ЈЕ ДА ВИ ЖИВИТЕ РАСИПНО ДОК ВАМ У ДРЖАВИ СВЕ ПРОПАДА ЗАР ТРЕБА ЈАЧИ АРГУМЕНТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А?

25.08.2017 07:21

Цуј према закону,па према закону је и авион,и хеликоптери за свадбе и митинге,све је по закону кад ви усвајате законе сами себи.Овде је питање има ли смисла дјецу лијецити СМС а ви возила по 130000км?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!!!

25.08.2017 07:32

"Аутомобил помаже у обављању послова, али да је на неки начин и статусни симбол." Све је рекао са овом реченицим! У било којој земљи ЕУ, Америци или Канади, сви становници, буквално сви би изашли на улице и парализовали комплетну државу док мајмум не би био смијењен и пред судијом. Пошто дотични папчина живи међу србистанцима који сањају Путина и ШЕСТ неисправних Мигова, може му се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТР

25.08.2017 07:33

СТАТУСНИ СИМБОЛ .ТО ТО као волис да глумис јацину И силу.Мој Малесевицу ти И кад прицас клијестима ти ваде ријеци Из грла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мИЛИЦА

25.08.2017 07:55

Бас тако, сто се мало не преслуша како говори и нека узме просјечног првачића из основне школе па нека се упореди са њим ! А лимузина му СТАТУСНИ СИМБОЛ.

Name

комсија

25.08.2017 07:45

СтО Ви мислите да је по закону то мозете заборавити, јер ја исто мислим своје ако код куце имам који ме цекају и ста онда? За мене је то оно сељацко понасање и да вас свак види у том возилу. Ви имате свакако никакву критику и опет упустате се у такво несто.*Ја Вам зелим да се дуго не слузите њиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Статусни симбол?

25.08.2017 07:49

Каже министар"....али је на неки начин и статусни симбол". Колико год се правдао истина увијек исплива, што народ каже "неће језик него право". Министри у скандинавским земљама долазе на посао на бициклу а грађани им имају највећи животни стандард у Европи ако не и у свијету. То је зато што не пате од болесне сујете и што су им грађани на првом мјесту тј. стандард живота грађана је њихов статусни симбол. За превоз од тачке А до тачке Б на већој удаљености послужиће и Фабија од 25 000, а са посла и на посао нека иде својим аутом као и ми или бициклом па нека промовише здрав живот и да примјер младима да и они не почну обољевати од болесне сујете, кад је већ на челу министарства које је углавном задужено за младе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацина

25.08.2017 10:53

има Фабију, да ли је сјео у њу??? Аутомобил за министасртво за њега и возаца, лијепо их видјети, не зна се који од којег......

Name

ПЕНЗИОНЕР

25.08.2017 07:53

ПА СТЕ У ТАЈ ЗАКОН УНИЈЕЛИ ДА ИМАТЕ ПРЕДНОСТ НАД ХИТНОМ ПОМОЦИ И ВАТРОГАСЦИМА. СВИ СЕ ПОЗИВАЈУ НА ЗАКОН, А КО ЈЕ ЗАКОН ДОНИО??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј ово

25.08.2017 07:53

Он је истакао да аутомобил помаже у обављању послова, али да је на неки начин и статусни симбол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТУДЕНТ

25.08.2017 07:56

СТАТУСНИ СИМБОЛ !! Све је рекао о себи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превозник

25.08.2017 07:56

Министре, Да ли је по Закону да се по пола године треба чекати да се плате субвенције за превоз ђака основних школа. Вашем Министарству ново возило а превозници нека чекају. У Министарству се нико не јавља мјесецима да се види када би дуг могао бити плаћен. Лијеп поздрав и уживајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

25.08.2017 07:57

Треба укинути И министарство И министре, мање би стете било за народ, боље би стојали И исли напред! Ако се сви дрзите закона сто нико није осудјен од ратних профитера! Министри би требали да добијају по заслугама које министарство ради позитивно мозе, а које не знасе санкције на плату И на све! Дај поцните да радите вец једном по закону а не да примате плате веце него у европи, а не радите апсолутно ниста, јер да се ради не бих било такво стање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитан

25.08.2017 07:58

Према закону је редовно плацање путних троскова,редовно ускладјивање плата,плацање јубиларних и др награда,плате за вријеме годисњег одмора као у вријеме рада и јос много тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Законитост

25.08.2017 08:59

Закон је ваљда изнад уредбе.

Name

МК

25.08.2017 08:06

СТАТУСНИ СИМБОЛ ЈЕДНЕ ДРЖАВЕ БИ ТРЕБАО ДА БУДЕ ПРОСЈЕК ЗАПОСЛЕНОСТИ ГРАЂАНА ТЕ ДРЖАВЕ ,ПА СИМБОЛ БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ ВИСОК СТАНДАРД ГРАЂАНА ТЕ ДРЖАВЕ А КОД НАС ГРАЂАНИ КОПАЈУ ПО КОНТЕЈНЕРИМА А ВИ СЕ ВОЗИКАТЕ У ЛИМУЗИНАМА ПА МАЛЕШЕВИЋУ ВАЉА НЕКАД И ПРОШЕТАТИ КРОЗ СВОЈ ГРАД ПА ОСЈЕТИТИ КАКО ГРАЂАНИ ТЕШКО ЖИВЕ У ТОЈ ВАШОЈ СИМБОЛ ДРЖАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

25.08.2017 08:09

Ко казе да им не треба имају висе посла а мање скола треба им лабурздини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

25.08.2017 08:24

Чујте какву је глупост извалио Малешевић. Ауди не купује себи него министарству, а сви знају да се једино министар вози у њему,а понашају се као да му је тата купио. Прво што ураде кад сједну у фотељу није добар дан него гдје је ауди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цале!

25.08.2017 08:32

Статусни симбол најсиромасније земље европе која исплацује пензије и плате од милостиње које им уплацују западне земље би требао бити голф 2 дизел за господина министра,а те паре требало би дати за лијецење болесних особа !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

25.08.2017 08:37

Према закону господине министре требало ни здравственим радницима уплацивати са платом и све остале доприносе који се не уплацују ,да имас имало савијести тога би се сјетио и замислио !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре истина

25.08.2017 08:46

Гори су од дјеце. Такмиче се ко ће имати бољи ауто. Неко је њима дао могућност набавке нових возила сваких 5 година и они се придржавају тога као да је наредба. Своје обавезе и не помишљају испунити. Благо нама с њима.

Name

Марио

25.08.2017 08:56

Лијепо сте све ово написали,слазем се са свима,и ја сам против. Али народе гласали сте за ову власт и за ову багру,сад је дзабе кукати,зато на следећим изборима изадјите у сто већем броју и срушимо овај систем што нас води у пропаст. Дајте прилику новим људима,који ће поправити ово катастрофално стање,а толико потенцијала имамо,само га треба искористити и усмјерити. Доста је ових тајкуна сто грабе само себи,а 70% људи ради за минималац,и он није на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

25.08.2017 13:31

Мислис да це други (стари-нови) бити бољи. Све је то иста багра. Било је и јацих империја од њихових (данасњих балканских политицара) и које су дузе трајале али им је досао крај. Доци це и овима али до тада остацемо без народа и дрзаве. Нико од њих не ради за интерес дрзаве и народа, вец само за властити интерес. Треба да додју на власт нормални, паметни и сколовани људи који це радити за интерес дрзаве и народа (као у Свајцарској и Сведској и многим другим ев. земљама). Прво сто треба је донијети закон о одузимању имовине свим градјанима а онда да свако од њих доказе поријекло исте. Ова политицка мафија је јаца од Нигеријске мафије.

Name

дарко

25.08.2017 09:07

Министре!!! Није проблем у ауту, проблем је у затварању скола јер нема пара, а ви купујете ауто. То је сустина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјет

25.08.2017 09:34

ПРЕСПАВАЈ ЦОВЈЕЦЕ ТЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ УКОПАВАС СЕ СВАКИ ПУТ СА ТИМ НЕБУЛОЗНИМ ИЗЈАВАМА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

25.08.2017 09:36

Они законе доносе ради себе. Неопходне законе не доносе. Важеће законе не спроводе. Институција нема. Институције су у служби мафије. Мафија има државу. Држава не постоји. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.08.2017 09:53

Све тако друзе..

Name

ја

25.08.2017 09:39

Дане,иди бери малине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тек пензионер

25.08.2017 09:56

Имао сам плату цца 1500 марака, сад имам пензију 500 марака, а имам је зато сто се дотични бахати купујући та скупа аута. Да је он неки експерт у својој области па бих човјек и прогутао то бахаћење али истина је сасвим другација....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

25.08.2017 09:57

СРАМ И СТИД ДА ГА БУДЕ. ОНИ СУ УКРАЈИНЦИ ГЕНИЈАЛЦИ, САМО У КОНТЕЈНЕР...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дддд

25.08.2017 09:58

Угледао се на Мицица

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

25.08.2017 10:16

фуј БАГРО ПОКВАРЕНА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СЕ ПОШТУЈЕ ЗАКОН?!

25.08.2017 10:18

Да се поштује Закон, Ви бисте одавно били смијењени!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак,ал прави...

25.08.2017 10:50

Док се ви разбацујете парама предсједник оће да формира фонд солидарности за лијечење тешко обољеле дјеце.Па ко је овде луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

25.08.2017 13:17

НЕСТАО ДЕЈТОН. ШТА ЈЕ УРЕДБА У ОДНОСУ НА ДЕЈТОН МОРЕ ЗАКОНА ДОНЕШЕНО ОД ВЕЋИНЕ НЕ ПОШТУЈЕ СЕ. А УРЕДБА О ЛУКСУЗУ СЕ ПОШТУЈЕ.ОМЛАДИНО ПАЖЉИВО СЛУШАЈТЕ СВАКУ ПРОГОВОРЕНУ РИЈЕЧ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Ј В

25.08.2017 15:24

Статусни симбол, казес?! Па ста си ти као министар толико допринео, урадио позитивно за ово друство падаи.ас права да себи угадјас на рацун овог народа који гулите како стигнете?! Срамота, ви министри нисте ни за аутобус а камоли тако да се бахато расипате народним новцима а не радите ниста... НИСТА! Ни месецну карту не треба вама дати, а камоли несто друго, него два, три аута бас за неку нузду кад се негде мора ици да се ради а не да се возарите... А овако сналазите се, и обицни људи раде па не добијају ни накнаду за путне троскове а камоли аута као статусни симбол... хахаха, који сте ви министри слуцајеви, све вас треба сменити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца

25.08.2017 15:36

Море мајмуни купите коње да јасите....доста сте јадили овај напацени и гладни народ....

Name

Малта

25.08.2017 18:03

Да ли је тачна информација да је нови ауто већ слупан и да му је мијењат точаку сервису? Треба провијерити под хитно плиз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

н

25.08.2017 19:42

НУШЛЋУ, ДОМАНОВИЋУ ... ГДЈЕ СТЕ ДА ЧУЈЕТЕ ОВО ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њоњо

26.08.2017 09:20

А бас си заслузио у пм..за несебицан рад труд залагање и улагање у сколство и руине од скола сиром РС-једне се русе од старости друге затварас а у остатку огулисте родитеље на све нацине...А јос кад те цујемо и видимо е то је тек туга преголема и зато нека купи јос један абд да имас резерве тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прописи?

27.08.2017 07:59

Ко доноси прописе? Ваљда прописи требају да буду у корист, а не на стету, народа. Не, прписи су добри САМО ако вама одговарају, а народу це те се додворити пар мјесеци прије избора опет неким лазним обецањима, на које це народ опет насјести.

ОДГОВОРИТЕ