Возили пијани, па приведени

Највећи број саобраћајних незгода догоди се због присуства алкохола у крви возача. На ово се редовно апелује, али нажалост, није искоријењено. Такви случајеви догодили су се и међу јавним личностима.

Забава 25.08.2017 | 07:50
Возили пијани, па приведени
Ево који познати су ухваћени са алкохолом током вожње:

Данијела Вранић - 1, 84 промила алкохола у крви

"Краљица сплавова" Данијела Вранић приведена је 2011. године у Полицијску станицу Стари град на тријежњење, када је, послије одбијања да заустави аутомобил и свађе са полицајцима, установљено да је возила са 1,84 промила алкохола у крви.

Пјевачица је, под дејством алкохола, великом брзином својим “џипом“ прошла кроз три "црвена" свјетла и Коларчеву улицу, привремено затворену због слављења побједе одбојкаша, када су полицајци покушали први пут да је зауставе код Студентског парка.

Не марећи за њих, она је великом брзином "побјегла" у правцу Трга републике и затвореним улицама, препуним људи, стигла до хотела "Балкан" гдје је полиција коначно успјела да је заустави на запрепашћење пролазника. На срећу, пролазници су успели да умакну пјевачицином "џипу", те нико није повријеђен.

Ипак, под дејством алкохола Вранићева је викала на полицајце и вријеђала их. Она је у септембру 2012. осуђена на годину дана условно.



Ана Николић - 2,03 промила алкохола у крви

Она је приведена у новембру 2010. у Полицијску станицу Раковица на тријежњење јер је алко-тест показао да је возила са 2,03 промила алкохола у крви.

Пјевачица је вријеђала и патролу која ју је зауставила, пријетећи полицајцима да ће их "послати на Косово и у Бабушницу". На тријежњењу је провела 15 сати.



Владо Георгиев - 1,67 промила алкохола у крви

Владо је 21. марта 2010. због вожње у пијаном стању приведен у полицију, гдје је провео 12 сати на тријежњењу. Пошто није вјеровао у полицијски алко-тест, на лични захтјев, што је дозвољено законом, одведен је и на ВМА ради вађења крви, али му је и тамо потврђен исти резултат. Тај предмет је касније прослијеђен суду, а након одређеног времена стигла је повратна информација да је поступак прекинут, без образложења због чега.

Већ наредне године, Георгиев је поновио исти прекршај.

Њега су 21. фебруара 2011. саобраћајци опет зауставили и тада му је измјерено 1,11 промила алкохола у крви. За три године, поред ова два већа пијанства, још најмање четири пута је забиљежено да је возио под дејством алкохола, с процентом од 0,6 до 1 промила, писали су тада медији.



Милан Вуковић - 1, 41 промил алкохола у крви

Водитељ спортског програма РТС-а Милан Вуковић приведен је прије двије године након што је приликом редовне контроле утврђено да је управљао возилом под дејством алкохола.

Вуковић је имао 1,41 промила алкохола у крви, што је било више него довољно да буде задржан у полицији.

Маринко Роквић - између 0,5 и 1,20 промила алкохола у крви

Популарног пјевача полиција је ухватила почетком ове године како у припитом стању вози аутомобил.

"Против Роквића се води судски поступак јер је ухваћен како вози у стању средње алкохолисаности. Надувао је између 0,5 и 1,20 промила, па му пријети новчана казна од 15.000 до 30.000 динара, шест казнених поена, а најгоре је што му се може изрећи забрана вожње на три мјесеца", речено је тада.



Марко Роквић - 1,2 промила алкохола у крви

А Маринков син Марком забиљежио је исти прекршај као и отац.

Њега је 2016. године, на Звездари приликом рутинске контроле зауставила полиција у видно алкохолисаном стању и одмах га привела у станицу, гдје је задржан цијелу ноћ.

"Полиција га је зауставила и он је признао да је попио мало више. Саобраћајци су му дали да дува у алкометар, који је показао да има више од 1,2 промила алкохола у крви. Униформисана лица су поступила по закону и пјевача одвела у полицијску станицу на тријежњење гдје је остао до зоре", испричао је својевремено извор.


 
Романа Панић - 1,8 промила алкохола у крви



Саобраћајна полиција зауставила је Роману 2010. године док је возила џип, а послије алко-теста који је показао 1,8 промила алкохола, пјевачица је одведена у станицу на тријежњење. Из станице је пуштена касније током дана, а против ње је поднијета пријава због вожње у пијаном стању.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

комсија

25.08.2017 06:55

10000КМ казне ако ниси направили удес и 1 годину одузети Возацку и поново на полагање! по це мислити хоцели пити у Дупе или у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

25.08.2017 07:12

Тај новац од казни утросити у добротворне сврхе јер они су их добили за ниста. Сваки данн само Репризе од 1950 до данас три путз на дан исто!