Бивши предсједник скупштине ужива

Окренуо леђа политици и ужива у животу!

Забава 24.08.2017 | 19:22
Бивши предсједник скупштине ужива
Бивши предсједник Народне скупштине и министар културе Предраг Марковић ових дана је завршио роман под називом „Заводник ништавила“, који је почео да пише прије скоро 30 година, а занимљиво је да је тај роман, како сазнајемо, исприповиједан из перспективе жене!

Осим тога, Марковић, који ће остати запамћен као човек чијим је потписом Србија након више деценија постала самостална држава, када је проглашен и Устав, али и као неко на чији су приједлог враћени актуелни државни симболи - грб, застава и химна, ужива у љубави са својом 36 година млађом супругом Весном. Он је због ње прекршио своје вишедеценијско правило да се у јавности не појављује са људима из свог приватног живота.

- То што је његов роман-лавиринт испричан у женском роду само по себи је специфично, али не и неочекивано од особе каква је Марковић, јер је он познат по борби за родну равноправност. Роман је на неки начин опора, апокрифна биографија Вере Клусов, лаборанткиње у Државном заводу за узгој експерименталних животиња. Њено искуство инцеста, скривано српско поријекло и учешће у подземном интелектуалном животу Москве седме и осме деценије склапају фантазмагорични мозаик, метафору незваничне историје Русије и Украјине 20. вијека. Везивно ткиво у приповиједању, али и у симболичко-значењској равни јесте „историја“ три вијека српских сеоба у Русију и руских сеоба у Србију, мала историја емиграције - открива наш извор близак бившем министру.



Он нам каже и да је због брака са својом Весном Марковић просто процвјетао.

- Много су заљубљени, толико су пажљиви једно према другом да је њихова велика љубав на први поглед очигледна сваком ко их погледа. Марковић се са Весном без проблема појављује у јавности, а раније је избјегавао да свој приватни живот на било који начин експонира. Овај пар је често виђен гост на значајнијим јавним догађајима, а посебно на Краљевском двору, гдје су гости краљевске породице, са којом је Марковић близак више од две деценије. Он је, иначе, члан Крунског савјета престолонасљедника Александра, а од тренутка када се повукао из јавности углавном је виђан на скуповима Удружења Краљевина Србија, које се залаже за рестаурацију монархије у Србији - каже наш извор.

Паузирао због распада Југославије

Марковићева претходна књига „Отменост душе“ пред распад Југославије је дочекана хвалоспјевним написима. Чак је сплитска „Слободна Далмација“ текст о њој насловила са „Писац за 21. стољеће“. Али је он, по сопственом признању, тада прекинуо рад на роману згађен управо начином на који се Југославија распадала. Ван свијета политике Марковић је познат као издавач, чија је издавачка кућа „Стубови културе” деценијама окупљала најчитаније и најугледније српске ауторе. Ипак, како је Марковић прије повлачења из јавног живота затворио своју издавачку кућу, за сада је непознато који издавач ће објавити његов нови роман.

(Ало)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Браво бивши

24.08.2017 17:51

За бившег министра културе могу рећи Без старца нема ударца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

24.08.2017 18:12

Овај мени лици на мог бивсег председника, Фидел Цастро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

24.08.2017 20:01

Деда води унуку ,и он је министар културе бозе помозиму...