Додик стално будан сања

Наравно, реакција Додика ми дјелује као да он стално будан сања. То је стандардно, блокирате све процесе и онда се питате што процеси не иду, казао је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић за Н1.

Босна и Херцеговина 24.08.2017 | 18:19
Додик стално будан сања
Звиздић је прокоментарисао данашњу сједницу Савјета министара БиХ на којој је било ријечи о пожарима и превентивном дјеловању у ванредним ситуацијама.

"Имали смо данас тачку дневног реда везану за пожаре и превентивно дјеловање. Обзиром на надлежности и преклапање надлежности, тешко је координисано дјеловати. Дали смо задатак да се припреми модел којим ћемо ставити у функцију центар за дјеловање како би помогли што ефикасније људима на терену".

Тема Пељешког моста је пролонгирана са данашње сједнице.

"Пролонгирали смо тему Пељешког моста за наредну сједницу јер министар Јуско није присуствовао сједници. Питање Пељешког моста треба гледати на принципу шире слике. Ради се о повезивању коридора са међународним морем, то је примарни интерес БиХ. Ја мислим да ово питање треба ријешити на бази добросусједских односа, на бази међусобног уважавања и уважавања међународног права. То значи да би одређене кораке требали урадити и БиХ и Хрватска. Познавајући господина Пленковића, ради се о добронамјерној особи и мислим да ће брзо доћи до рјешења", казао је Звиздић и додао:

"Покушаћемо ријешити на бази добросусједских односа, а ако то не буде могуће онда значи да би изградња таквог моста кршила међународно право и БиХ ће морати бранити своје интересе. Мислим да се то и питање луке Плоче могу ријешити паралелно уз разумијевање Хрватске".

Када је ријеч о Упитнику Европске комисије и одговорима на питања која су у упитнику, Звиздић је казао да су институције РС коначно послале одговоре након пет мјесеци чекања.

"Институције РС су у јулу ове године коначно доставиле своје одговоре након пет мјесеци чекања. Од тада све радне групе су почеле активно радити свој посао. Почели смо техничку и стручну припрему за одговоре. Ако не буде даљих политичких опструкција, говоримо о року од пет мјесеци у којима ће БиХ сигурно испунити све одговоре предвиђене Упитником".

Механизам координације функционише, а сва тијела се редовно састају и раде, казао је Звиздић.

"Сва тијела механизма координације се редовно састају и раде. Укључујући и кровно тијело, то је први пут да су два пута засједали сви премијери државе по неком битном питању за БиХ. Сада су сви нивои власти доставили своје приједлоге одговора у информациони систем. Они одговори који не буду усаглашени унутар радних група, биће усаглашени на нивоу колегија".

МАП и књижене војне имовине?

"Политичке партије на свим новима су исказале опредијељење за европске интеграције, а то ко жели не може имати ништа против МАП-а. То значи модернизацију наших ОС БиХ. Наравно, реакција Додика ми дјелује као да он стално будан сања. То је стандардно, блокирате све процесе и онда се питате што процеси не иду. Укњижба на нивоу ФБиХ иде редовном динамиком. 27 објеката је завршено, наредне седмице ћемо прећи 50 посто локација. Одлука Уставног суда за Велики Жеп се мора поштовати ако смо правна држава".

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бале Баки

24.08.2017 18:51

у праву је,Баја цим има мало пара све зауставља,цим му се купи хеликоптер и остала опрема све стане. А кад пара нестане онда је свак други крив а да не казем да би онда потписо све и сваста само да до пара додје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

24.08.2017 20:34

Само Р. Српска

Name

Иво Андриц

24.08.2017 18:57

Да ли сам спавао не знам, али сањарио јесам.

ОДГОВОРИТЕ