Капитен "змајева": Жријеб нам није био наклоњен!

"Важно је у каквом ћемо саставу бити, али надам се да уз неколико искуснијих играча и добру атмосферу коју смо створили можемо направити добар резултат", каже Адин Врабац, капитен кошаркаша БиХ о жријебу за Мундобаскет 2019. године.

Кошарка 25.08.2017 | 18:30
Капитен "змајева": Жријеб нам није био наклоњен!
Адин Врабац, капитен кошаркашке репрезентације БиХ, након што је сазнао противнике у квалификацијама за Свјетско првенство у Кини истакао је да ће веома важно бити у каквом ће саставу бх. тим играти. Казао је да жријеб није био наклоњен бх. тиму.

БиХ ће се за пролазак у другу рунду квалификација за СП у групи Е борити са Француском, Русијом и Белгијом. У наставак квалификација пласираће се три првопласиране репрезентације.

"Мислим да смо могли имати више среће у жријебу, али шта је ту је. Рано је прогнозирати било шта. Важно је у каквом ћемо саставу бити, али надам се да уз неколико искуснијих играча и добру атмосферу коју смо створили можемо направити добар резултат. Стварно смо ово љето добро радили и направили базу на основу које требамо наставити истим путем", рекао је Врабац, те додао:

"Оно што је исто битно јесте и да се наша публика мало пробудила, па ћемо вјероватно имати велику подршку када будемо играли код куће, што ће нам бити додатни мотив."

Бх. кошаркаши квалификације ће отворити 24. новембра ове године домаћим дуелом против Русије, а три дана касније ће отпутовати на мегдан Француској. Потом се квалификације настављају у фебруару 2018. године.

Квалификације за Свјетско првенство играће се у два дијела. У првом су 32 репрезентације подијељене у осам група са по четири тима. Пролазе у другу рунду квалификација осигураће по три најбоље из сваке групе. Потом се формирају нове четири групе са по шест репрезентација, а свака од њих са собом преноси бодове из прве рунде. На Свјетско првенство ће се пласирати по три првопласиране селекције из сваке од четири групе.

Прва рунда квалификација играће се од новембра 2017. до јуна 2018. године, а друга од септембра 2018. до фебруара 2019.

Свјетско првенство у Кини одржаће се од 31. аугуста до 15. септембра 2019. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар