ЛЕ: Карта за Европу, пун стадион, Звездо, да те видимо!

Звездино 'сад или никад', реванш против Краснодара у коме црвено-бели морају правдају поверење свих навијача који су се одазвали позиву и долазе да их подрже.

Фудбал 24.08.2017 | 16:45
ЛЕ: Карта за Европу, пун стадион, Звездо, да те видимо!
Рефлектори стадиона "Рајко Митић" због тога нису једино што ће вечерас светлети пред реванш меч плејофа за Лигу Европе у коме ће Звезда угостити руску екипу.

Стадион распродат два дана пре уводног судијског звиждука, хуманитарна акција и готово незапамћено интересовање 'делија' да дају крв сведоче о невероватном интересовању које влада за вечерашњи меч па ће поред рефлектора у лош терен 'Маракане' бити уперени и погледи 54.000 људи на највећем српском стадиону. 

Влада и оптимизам. Упркос поразу у првом мечу у гостима од 3:2 и бољој игри Краснодара, фактор 'срећа' је послужио изабранике Владана Милојевића. 

Они ће у четвртак увече на свом стадиону морати да срећи узврате много бољом и агресивнијом партијом него пре недељу дана на Краснодаровом 'свемирском броду' од стадиона. 

На њему су лопте по речима многих играча Звезде биле пребрзе, на 'Рајку' то неће бити случај због лоше подлоге. У среду је било навода да су се Руси жалили на траву, уз захтев да се утакмица одигра на другом стадиону. 

Више од 50.000 разлога је било да се тако нешто не деси. Пре неколико месеци није у последњем моменту померан ни Манчестер Јунајтед, а терен Ростова је тада био у знатно лошијем стању него терен на 'Рајку'.

На штоперу се млади Срђан Бабић није показао као превише поуздан у првој утакмици па није сигурно да ће се 'челичити' против брзог напада Краснодара у коме има добрих индивидуалаца у игри један на један, па ће у задњој линији вероватно бити промена у односу на први меч.

Враћање Абрахама Фримпонга поред Вујадина Савића је очекиван потез. Мада је и Фримпонг имао своје киксеве, имао их је у финишу прошле сезоне и Ле Талек па се од почетка нове сезоне пронашао и постао један од важних играча црвено-белих.

Душан Анђелковић је после меча са Иртишом био жестоко оспораван као трагичар који је скривио пенал за изједначење. Он је у првом мечу против Краснодара из гола ишчупао лопту која је већ лобовала и савладала Милана Борјана. Могао је брже да реагује код трећег поготка Руса, али ће уз Филипа Стојковића и споменуте Савића и Фримпонга чинити одбрану Звезде од старта.

У првој утакмици је било очекивано да на левој страни буде Немања Милић, али је од старта на терену заиграо његов имењак Радоњић. Радоњић би опет могао да нађе своје место у стартној постави у покушају да Звезда изврши рани притисак и постигне гол у првих двадесет минута или пола сата игре.

Милић је у првом мечу асистирао после свега пет минута на терену у 71. минуту, Пешић је постигао гол, а експеримент са два нападача (Пешић и Боаћи) показао се као храбар и исправан потез Владана Милојевића.

Тај 'експеримент' се пре недељу дана и није показао као тако лоша идеја, али је извесније да ће Боаћи бити сам испред Канге у шпицу напада, док ће екипу на десној страни комплетирати Славољуб Срнић који последњих месеци игра као препорођен. Показао је Срнић то и лепим голом у Русији, у тренутку када је Звезда губила са 2:0, а плана игре није било ни у назнакама.

Након првог меча, дефанзивац Звезде Вујадин Савић рекао је да се екипа превише повлачила ка свом голу, Анђелковић је додао да је Краснодар због тога лако продирао до 20, 30 метара од гола Звезде, али је асистент Милић у среду истакао да за Краснодар не играју ванземаљци, који се свакако могу победити.

Пуне трибине и стадион очекују ту победу и пролаз у групну фазу Лиге Европе коју после десет година памти још само Ненад Милијаш. Тражили сте пун стадион? Биће пун. Навијачи траже победу – сада сте ви на реду.

Плеј-оф за Лигу Европе

18 АЕК Ларнака – Плзењ, први меч 1:3

18.45 Динамо – Маритимо, 0:0

19 Естерсунд – ПАОК, 1:3

19 Шериф – Легија, 1:1

19 Зенит – Утрехт, 0:1

19 Алекандрија – БАТЕ, 1:1

19 Макаби ТА – Алтах, 1:0

19 Салцбург – Виторул, 3:1

19.30 Фенербахче – Вардар, 0:2

19.30 Судува – Лудогорец, 0:2

20 Видеотон – Партизан, 0:0

20 Скендербег – Динамо, 1:1

20 Митјиленд – Аполон, 2:3

20 АЕК – Бриж, 0:0

20.45 Марсељ – Домжале, 1:1

20.45 Розенборг – Ајакс, 1:0

20.45 Брага – Хафнарфјордур, 2:1

20.45 Билбао – Панатинаикос, 3:2

20.45 Шкендија – Милан, 0:6

21 Хајдук – Евертон, 0:2

21 Црвена звезда – Краснодар, 2:3

21.05 Аустрија – Осијек, 2:1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар