Мектић: Повећати заштиту туриста

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић упозорио је на чињеницу да су туристи који посјећују БиХ све више на мети џепароша, суочени су с разбојништвима, понекад им се наносе и тјелесне повреде, а све то доприноси лошем имиџу државе.

Босна и Херцеговина 24.08.2017 | 08:32
Мектић: Повећати заштиту туриста
Мектић је раније разговарао и са амбасадором Кувајта у БиХ Нассером Риден Тхамер ал Мотаиријем о мјерама које је неопходно предузети у циљу повећања безбједности и угоднијег боравка туриста из Кувајта који су све чешћи гости БиХ и само у првој половини године стигло их је више од 11.000.

Таква ситуација значи лошу поруку свим странцима, рекао је министар Мектић, а истовремено је важно да БиХ постане туристичка дестинација те да туризам постане јака привредна грана.

У плану је, додао је Мектић, да се ускоро организује састанак с надлежним институцијама јер се мора посветити већа пажња безбједности странца.

"Сарајево је сада у ситуацији да током туристичке сезоне мора направити посебан план заштите странаца као што то чине и сусједне земље попут Хрватске у чему им и ми понекад помажемо", појаснио је.

Такође, он је апеловао на туристе да свој боравак у БиХ пријављују те да приликом боравка у БиХ избјегавају смјештајне објекте који нису регистрирани за ову дјелатност јер уколико туристи бораве у регистрираним објектима онда се може већа пажња посветити заштити тих објеката.

"Туристи се не би смјели олако упуштати у приватне аранжмане с непознатим особама јер и то може узроковати да понекад буду жртва пљачке", закључио је министар безбједности БиХ Драган Мектић.

Извор: Фена

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

камелеон

24.08.2017 07:20

Прилог је некомплетан јар нема обећања да ће неко бити скоро ухапшен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.08.2017 07:26

Па повећај човече! Немој само причати :"треба ово, треба оно..."! Уради нешто, па кад урадиш, онда нам се обрати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Швицарац

24.08.2017 07:45

Ја, јаа, мој јаране, није ти шалаа.. Па стисни сад па заврни туристу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

24.08.2017 07:52

Вас је Додик хипнотисао. Он јуце спомиње туристе који сипају гориво па треба акцизе повецати. Овај сад да их треба заститити. Гдје су вам туристи ? Најбројнији су они од којих се треба заститити , они из арапских земаља. Бавите се реалним зивотом висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суманути Јосип

24.08.2017 07:57

Како је могуће да је новинар Јосип Шимић за кога је Мектић јуче показао документацију да има дијагнозу сумануте параноје сарадник свједок Тужилаштва БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

24.08.2017 08:37

Мектицу велико разоцарење си.Није твоје да прицас вец да дјелујес а остала је само прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијана Дзонс

24.08.2017 11:34

МЕКТИЦУ, ХИТНО ОДРЗАТИ КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА СТАМПУ И ПРЕЗЕНТИРАТИ ПОСТИГНУТЕ РЕЗУЛТАТЕ У СВОМ РАДУ. ДЕМАНТУЈ ОНЕ КОЈИ ПРИЦАЈУ ДА НЕМАС РЕЗУЛТАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еw

24.08.2017 21:47

Господине МЕКТИЦУ морате наредити да се сви гости евидентира који преносе у РС.Регистар свих апартмана нико нежна ко се креће и ко ноћење куда.ТО ЈЕ ОСНОВ ЈЕР ПРЕНОЦИСТА НАПУСТАЈУ РАНО ПРАВДАЈУЦИ СЕ НЕКАКВИМ ПРЕВОЗОМ.

Name

Роле

25.08.2017 07:06

Хаха гдје су ти туристи те сто спомињес и нису туристи то су твоји добро застицени Које кријес по сарајеву Које насељавас обмањујес јавност некаквим дзепаросима цуди ме да ниси реко да СЕ то десава у РС и да је главни кривац додик и србска полисија

ОДГОВОРИТЕ