У Бијељину 2,5 милиона КМ за пут

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и представници града Бијељина потписали су данас у овом граду Споразум о реконструкцији и модернизацији регионалног пута Вршани-Рача.

Република Српска 23.08.2017 | 17:39
У Бијељину 2,5 милиона КМ за пут
"`Путеви Републике Српске` ће са два милиона КМ властитих средстава извести комплетан пројекат. Уговор са извођачем `Бијељина-пут` потписан је још 2015. године, али није било услова да се тада и реализује", рекао је Нешић новинарима.

Он је навео да ће, у оквиру изградње пута и пресвлачења асфалта у укупној дужини од 4.000 метара, те проширења пута до пет и по метара, бити изведени и радови на мосту, вриједни 350.000 КМ.

"Све ово представља значајну инвестицију за овај дио Републике Српске, што још једном показује да Влада Српске и све републичке институције воде рачуна о грађанима Републике без обзира ко је на власти у којој средини", рекао је Нешић.

Он је додао да очекује да ће комплетна реконструкција пута Вршани-Рача бити завршена до краја године.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је за сваку похвалу однос виших нивоа власти према Бијељини те да ће овим активностима бити добијен "пријеки пут" између Вршана и Раче.

"Биће урађено и исправљање моста као уског грла на овом путу. Имовински односи су раније завршени. Добићемо практично алтернативни пут из Брчког у случају када неко неће да иде кроз град до Раче", рекао је Мићић и истакао да ће ово много растеретити саобраћај.

Директор "Бијељина-пута" Немања Тољ рекао је да су се стекли сви услови и да радови могу почети одмах.

"Ако све буде ишло планираном динамиком, комплетна дионица могла би бити завршена за два мјесеца. Имамо километар и по макадамског пута и два и по километра која ће бити модернизована према димензијама за модерне путеве, нови асфалт, сигналиација...", рекао је Тољ и додао да ће радови на исправљању моста у насељу Нови бити завршени веома брзо, много раније него сама модернизација пута.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Епистахије

23.08.2017 18:18

Браво сад це моци 2 трактора да се мимоидју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој Семберијо

23.08.2017 18:34

Шта бациш то никне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО5

23.08.2017 21:52

Од 2,5 мил. КМ иде 1 мил. КМ Мици у дзеп. Ваља некад опет нови Ауди наруцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац али прави

23.08.2017 22:59

Нисам знао да од Вршана до Раче има само четири километра. Па ту и не треба пут. Може се и бициклом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

23.08.2017 23:11

Срам вас било сто не објављујете коментаре, нека народ зна за кога је гласао и која хуља га предводи. Срамота

ОДГОВОРИТЕ