Данило Пантић: За ове утакмице се живи!

Мирноћа у табору црно-белих пред одлучујући меч за пласман у Лигу Европе. Данило Пантић и Немања Милетић: "Да дамо тај гол. . . "

Фудбал 23.08.2017 | 20:20
Данило Пантић: За ове утакмице се живи!
Видеотон - Партизан. Чин четврти. Ако се рачунају и оне две чувене утакмице од пре 30 и кусур година, када је мађарски тим избацио црно-беле из Купа УЕФА.

Сада је улог Лига Европе, додатно пуњење касе, што је и те како важно за српског шампиона. Можда и важније него за мађарски тим. Али не и "бити или не бити" како је било претходних сезона, јер су, према тврдњама челника клуба, финансије сада стабилне, а то значи да тим може да буде растерећен и да не игра са каменом око врата.

Притисак, свакако, постоји, али је реч о оном здравом притиску, спортском који, нормално, постоји пред сваки меч. Додатни мотив играчима Партизана би требало да буде коефицијент клуба за европска такмичења, јер је познато да ће се од наредне сезоне рачунати појединачни количник клубова, не по земљама.

Улазак у групну фазу Лиге Европе, седми пут од 2006. године, Партизану ће донети прилично добру позицију за европске походе у наредним сезонама.

Марко Николић који је до пре само неколико недеља радио у Партизану добро је припремио Видеотон за београдску утакмицу. Отупео је оштрицу Партизановог напада, "умртвио" је игру, ишао је на карту "чекалице", на контру, па ако се да гол у Београду - супер. Умало да Видеотону то и успе у последњим тренуцима меча.

Остало је 0:0, чиме су обе екипе оставиле себи много простора за наду.

Повратник у редове Партизана, млади везиста Данило Пантић један је од оних од кога се очекује више ове сезоне. Можда већ у четвртак увече у Фелчуту, где ће бити одигран реванш меч плеј-офа за пласман у Лигу Европе.

"Задовољан сам досадашњим играма, верујем да ће бити све боље и боље. Важно је да Партизан побеђује, сутрашња утакмица је најбитнија, и надам се пласману у групну фазу Лиге Европе", каже овај младић дан пред меч са Видеотоном.

Приметан је мир у екипи Партизана пред сутрашњи дуел са Видеотоном.

"Свака утакмица је битна, али за овакве се живи. Нема потребе за паником и страхом, треба да се опустимо, играмо фудбал, надиграмо противника. Они ће се отворити, играју на свом терену, сваки наш гол се броји дупло... Лепо је надиграти противника, да имаш бољу статистику, али сада је резултат најбитнији", каже Пантић.

Опште оцене су да је Марко Николић, који у душу познаје 90% играча Партизана, припремио одличну тактику у Београду.

Пантић, међутим, верује да ће у реваншу бити другачије.

"Не бих се сагласио да нас је Николић надмудрио. Успео је да контролише неке наше квалитете, али верујем да ће у реваншу бити другачије. Имају сад велики притисак домаћег терена, мораће да нас нападну, а нећемо се ни ми бранити", каже везиста Партизана.

Одбрана Партизана је на последње две утакмице, укључујући ону са Видеотоном, успела да сачува мрежу. За то је заслужан, пре свих, голман Владимир Стојковић који је одбранио немогуће у последњим тренуцима меча против мађарске екипе.

Штопер Немања Милетић каже да не треба очекивати умирање у лепоти, односно да очекује сличан меч као у Београду, јер је улог велики.

"Искрено, не знам ни ја какава ће бити утакмица, можда буде слична оној у Београду, јер је у питању велики улог. Утакмица код нас јесте била ружна за око, али резултат је позитиван. Мислим да се они неће претарно залетати. Нећемо ни ми. Ми ћемо пробати да нападнемо, јер ако дамо гол урадићемо велики посао", сматра Милетић.

ПАРТИЗАН У ЕВРОПИ од 2006:
- сезона 2006/07: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2007/08: суспензија после 1. кола квалификација за Лигу УЕФА
- сезона 2008/09: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2009/10: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2010/11: групна фаза Лиге шампиона
- сезона 2011/12: плеј-оф за Лигу Европе
- сезона 2012/13: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2013/14: плеј-оф за пласман у Лигу Европе
- сезона 2014/15: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2015/16: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2016/17: елиминација у 2. колу квалификација за Лигу Европе

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар