Позив за обуку незапослених

Град Бијељина и Завод за запошљавање су расписали Јавни позив незапосленим лицима за пријаву учешћа у програму обуке у склопу пројекта „Континуираном инстутиционалном сарадњом до одрживих радних мјеста у Бијељини". Град Бијељина је главни имплементатор Пројекта, а поред Завода за запошљавање, партнери у Пројекту су Техничка школа „Михајло Пупин" Бијељина, Привредна комора Републике Српске - Подручна привредна комора Бијељина, Факултет пословне економије, као и бијељинска предузећа „Стеко центар" и „Мега дрво".

Република Српска 23.08.2017 | 09:06
Позив за обуку незапослених
Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта подршке локалним партнерствима за запошљавање у БиХ, који финансира Европска Унија, а проводи Међународна организација рада (ИЛО).

Јавним позивом је предвиђено да програм обуке код приватних партнера у Пројекту траје седам мјесеци, од чега су три мјесеца одређена за теоријску, а четири мјесеца за практичну обуку. Полазницима обуке ће бити плаћени трошкови превоза и топлог оброка, као и осигурање радника од повреде на раду.

Циљна група при избору полазника ће бити одређена по следећим приоритетима, односно, занимањима: дрвопрерађивачка струка, машинска струка, грађевинска струка, незапослена лица која имају радно искуство у наведеним областима, остала занимања.

Предност за учешће у Програму обуке по овом Јавном позиву имају млади, жене, лица преко 45 година, активни тражиоци запослења, као и други припадници осјетљивих група, који су дугорочно незапослени и налазе се на евиденцији активних тражилаца посла на дан расписивања јавног позива. Предност ће се обезбиједити кроз бодовање приликом селекције кандидата.

Циљ провођења обуке по овом Јавном позиву је стицање знања и вјештина потребних ради обављања послова на конкретним радним мјестима - 25 незапослених особа за рад на ЦНЦ машинама за обраду дрвета, а 75 незапослених особа за рад на преради дрвета, односно, за столара намјештаја.

За најмање 30 одсто обучених полазника са најбољом оцјеном биће обезбијеђено запослење у предузећима које ће спроводити обуку или код других предузећима.

Рок за подношење захтјева за учешће у Пројекту је 20. септембар 2017. године. Детаљније информације и обрасци за пријаву могу се добити на огласним таблама и званичним интернет- странама Градске управе Града Бијељина, Завода за запошљавање Републике Српске, ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин" Бијељина, Привредне коморе Републике Српске - Подручне привредна комора Бијељина и „МЕГА ДРВО" д.о.о. Бијељина.

Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити у Заводу за запошљавање Републике Српске - филијала Бијељина на број телефона: 055 226 855, или у Одсјеку за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина, на бројеве телефона 055 233 169 и 055 233 132.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мирјана

23.08.2017 07:55

У овојБијељини ниста паметно у те двије фирме се мозе запослити и без обуке дусу ти узму плате никакве кад платис превоз нема те нигдје немозе свака породица имати два аута па и висе да путују до посла организујте цасове њемацког језика или нецег паметнијег а не да радимо за неког газду за храну и превоз а дјеца гладна у куци.и све то неко финансира стасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

23.08.2017 08:26

Организујте цасове језика, да могу људи кад науце језик да бјезе одатле, а не да их задрзавате у Републици Српској и ФБиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

23.08.2017 09:49

Доста фирми у Бн трази познавање њемацког и јос много тога све то за плату од 500 км

Name

Романија

23.08.2017 08:26

Организујте цасове језика, да могу људи кад науце језик да бјезе одатле, а не да их задрзавате у Републици Српској и ФБиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

23.08.2017 09:19

.......а нас незапослене ће обучавати запослени који су посао добили преко партије????? У Тб је буквално такво стање јер обуку незапослених врши А. Банђур која је посао успјела наћи тек преко партије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рад Ослобадја

23.08.2017 11:33

Цуј сад ово.Обука од 7 мјесеци тј радиш бесплатно 7 мјесеци у некој фирми да би 30% најбољих као остало.Инаце фирма има такав реноме да Бог драги сачува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

23.08.2017 13:29

За неинформисане који коментаришу - окрените бројеве телефона и информишите се, или идите на сајт Завода за запошљавање, прочитајте читав јавни позив и информишите се о чему се стварно ради... Мислим да ћете се изненадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wондер wоман

23.08.2017 13:51

Заиста ми није јасно да су људи толико негативни према свему што се дешава..дрвопрерађивачке фирме вапе за за квалификованом радном снагом на простору регије Бијељина..Овај пројекат то омогућава..могућност да се бесплатно обучиш па послије можеш и не мораш да радиш у дрвопрерађивачким фирмама у Бијељини...можеш да одеш у иностранство са одређеном стручношћу из области које су на западу тражене или можеш сам да започенш свој посао..у сваком случају три опције, које су у сваком случају боље од сједења испред рачунара и критиковања свега и свакога и тражења новца од маме и тате како би по цијели дан блејао у кафани...Могућност да нешто ново научиш никада се не пропушта!!!

ОДГОВОРИТЕ