Ситуација боља, куће одбрањене

Ватра још увијек није угашена на већини пожаришта у БиХ, али је ситуација јутрос повољнија.

Босна и Херцеговина 23.08.2017 | 08:17
Ситуација боља, куће одбрањене
Куће нису угрожене и током дана очекује се потпуно стављање под контролу ватре у Чапљини и Берковићима гдје је протеклих дана било најкритичније, казао је Фахрудин Солак, директор Федералне управе цивилне заштите.

Како је у разговору за Н1 испричао Солак, хеликоптери Оружаних снага БиХ јутрос гасе ватру, али проблем и даље представља јака бура која мења смер дјеловања и прави проблеме.

''Хеликоптери су већ у ваздуху на простору око Чапљине и око Берковића. Ситуација је јутрос пуно боља, али видјећемо, ујутро се често пожари стишају па се поново преко дана активирају. Очекујемо да све пожаре данас ставимо под контролу. Куће су одбрањене, оно што нам је представљало проблем јесте јака бура која је мијењала смјер дјеловања на цијелом том простору, како нама на земљи тако и колегама из ваздуха. И данас ћемо имати помоћ из ваздуха па ћемо видјети. Не бих ниједну ситуацију назвао критичну, куће нигдје нису плануле'', казао је Солак.

Подсећамо, протеклих дана широм БиХ забиљежени су велики проблеми с пожарима.

Посебно тешка ситуација је била јуче у Чапљини када се ватра приближила насељеним подручјима и угрозила неколико стотина објеката.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 0

Оставите коментар