Фенер остаје без највећег појачања?!

Ни НБА, а ни првак Европе. . . !

Кошарка 26.08.2017 | 08:15
Фенер остаје без највећег појачања?!
Чинило се да је све договорено, али изгледа ништа од доласка Вонамејкера у Фенер!

То преноси портал "Јурохупс", који се позива на своје изворе у Дарушафаки, и наводи да ће Бред Вонамејкер и наредне сезоне носити "зелени" дрес и наступати за овај клуб у Еврокупу, након што је изостала понуда из НБА лиге.

Очекивало се да ће један од најбољих играча Евролиге прошле сезоне појачати Фенербахче, али се америчком плеју допала сарадња са Давидом Блатом.

На његову одлуку није утицало ни то што би практично био "плаћен из истог џепа", с обзиром на то да је главни спонзор Дарушафаке, "Догуш група", постала главни финансијер Фенербахчеа.

Вонамејкер је већ почео припреме са Дарушафаком, а видећемо да ли ће Жељко Обрадовић и руководство Фенербахчеа успети да убеде Американца, који је прошле сезоне у ЕЛ просечно бележио 16,7 поена и 4,6 асистенција, да промени мишљење.

Можемо слободно рећи да је ово неочекиван развој догађаја, с обзиром да је скоро из табора Фенербахчеа долазила "музика" која је говорила о томе да ће Вонамејкер прећи у редове првака Европе.

Од те реализације Вонамејкера и Фенербахчеа је могла да одвоји "само" НБА лига, али останак у Дарушафаки нико није разматрао. Све то помало чуди јер је и Догуш група преузела финансирање Фенера, тако да би Вонамејкер и када би прешао у тај клуб примао плату из "истог џепа".

Наводи се да је овој одлуци кумовало присуство Дејвида Блата.

Какогод, уколико остане, а делује да је његова одлука коначна, биће то прилично изненађење на евролигашкој кошаркашкој трансфер-пијаци.

Иначе, Дарушафака је започела тренинге и припреме за наредну сезону без Вонамејкера, али ће се он ускоро прикључити екипи.

Шампион Европе је током овог лета изгубио два најважнија кошаркаша Богдана Богдановића (Сакраменто) и Екпеа Јудоа (Јута), док су их појачали Марко Гудурић (Црвена звезда), Синан Гулер (Галатасарај), Николо Мели (Бамберг) и Џејсон Томпсон (Шандонг).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар