Спектакл у Казахстану: Селтик изгубио, али је у ЛШ!

Фудбалери Селтика пласирали су се у Лигу шампиона, пошто су у баражу квалификација победили Астану укупним резултатом 8:4.  Селтик изгубио после 42 меча, али их баш брига! Астана забринула навијаче Селтика када је повела 4:1, али након тога дошло је у паду у игри код казахстанског тима. . .

Фудбал 22.08.2017 | 20:30
Спектакл у Казахстану: Селтик изгубио, али је у ЛШ!
Селтик у Лиги шампиона, Астана испала уз велики прасак! Казахстански шампион имао и три гола предности у једном тренутку, али на крају славио са 4:3.

Астана је на свом терену славила са 4:3, али су због пораза од 5:0 пре шест дана у Глазгову остали без пласмана у Лигу шампиона.

Казахстански тим је пред пуним стадионом Астана арена повео аутоголом Кристофера Ајера у 26. минуту, да би Селтик изједначио поготком Скота Синклера у 34.

Астана је у другом делу заиграла изузетно офанзивно, а у 48. минуту поново је дошла до предности поготком Серикжана Мужикова, да би на 3:1 минут касније повисио Патрик Твумаси.

Првак Казахстана је у 20 минута пре краја сусрета дошао и до четвртог гола, а стрелац је поново био Твумаси.

Деловало је у тим тренуцима да Казахстан има снаге за преокрет, али је првак Шкотке ипак у финишу отклонио недоумице око пролаза у Лигу шампиона.

Голове за Селтик постигли су Оливије Нтчам у 80. и Ли Грифитс у 90. минуту, али је и поред тога Астана нанела први пораз шкотком тиму после 42 утакмице.

Имамо првог учесника групне фазе Лиге шампиона који се "пробио" кроз квалификације!

У питању је шкотски Селтик који је "избацио" казахстанску Астану, што је било јасно да ће се десити већ након првог дуела ових тимова у Глазгову када су "келти" славили 5:0, али поштено су се намучили на гостовању у, практично, Азији где су доживели пораз, и умало избегли тежи.

Астана је прекинула њихов низ непобедивости у свим такмичењима који је трајао од новембра и пораза од Барсе, а од тада је Селтик нанизао 42 меча у којима је освајао бодове.

Екипа Брендана Роџерса је доминирала у првенству Шкотске и лако га освојила, одлично су гурали и кроз досадашње квалификације где су избацили Линфилд и Росенборг, али од Астане су доживели пораз који их и неће много заболети:

Астана - Селтик 4:3 (1:1), уз гол Синклера, Нтчама и Грифитса за госте и поготке двоструког стрелца Твумасија, Мужикова и аутогол Ајера за домаћу екипу.

Селтик се тако придружује директним учесницима Лиге шампиона, а то су:: Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Бајерн, Лајпциг, Дортмунд, Челси, Тотенхем, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Јувентус, Рома, Бенфика, Порто, Монако, Пари сен Жермен, Спартак Москва, Шахтјор, Андерлехт, Фејнорд, Бешикташ и Базел.

Селтик је у Лиги шампиона , али Астана је испала са стилом! Шампион Казахстана је на свом терену у реваншу плеј-офа за елитно такмичење победила Селтик са 4:2, али је шкотски великан у првом мечу тријумфовао чак са 5:0.

Била је то одлична утакмица у Астани, „прштало“ је на обе стране, а домаћин је добро почео и срећно повео - аутоголом Кристофера Ајера у 26. минуту. То је пробудило наду навијача домаћих, али ју је брзо, 10 минута касније, угасио Скот Синклер изједначујућим голом.

И тај гол као да је скинуо на чудан начин терет са леђа играча Астане, па су у другом полувремену кренули на све или ништа. А у 48. минуту Мужиков је донео ново вођство. Само минут касније Патрик Твумаси је опет савладао голмана Селтика, Астана је дошла до 3:1 и на трибинама је настала лудница.

А када је Твумаси другим голом на мечу у 69. минуту донео домаћину велика три гола предности, сан о проласку у Лигу шампиона поново није деловао толико далеко.

Ипак, испоставило се да се Астана добрано потрошила у том периоду и више није могла. Селтик је умео да искористи ту чињеницу. Оливије Ншам је у 81. минуту ублажио заостак шкотске екипе, а у 90. минуту Ли Грифитс поставио је коначан резултат.  

РЕЗУЛТАТИ:

Астана - Селтик* 4:3 (1:1) (први меч 0:5, укупно 4:8)
/Ајер аг 26, Мужиков 48, Твумаси 49, 69 - Синклер 34, Нтчам 81, Грифитс 90/

Севиља - Башакшехир (први меч 2:1)

Марибор - Хапоел Бер Шева (први меч 1:2)

Ница - Наполи (први меч 0:2)

Ријека - Олимпијакос (први меч 1:2)

у среду

Копенхаген - Карабаг (први меч 0:1)

Славија Праг - АПОЕЛ (први меч 0:2)

Ливерпул - Хофенхајм (први меч 2:1)

Стеауа ФЦСБ - Спортинг Лисабон (први меч 0:0)

ЦСКА Москва - Јанг Бојс (први меч 1:0)

*иде даље

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар