Рањени Здравко Мамић: Не може ми нико ништа!

Један од најмоћнијих људи хрватског фудбала Здравко Мамић данас је рањен у оружаном нападу после посете очевом гробу у Томиславграду у Херцеговини. Насмејан се фотографисао у болници након указане помоћи. "Избегао сам смрт", изјавио.

Фудбал 22.08.2017 | 19:45
Рањени Здравко Мамић: Не може ми нико ништа!
Здравко Мамић, сива еминенција загребачког Динама и један од најзначајнијих фудбалских људи на подручју бивше СФР Југославије, упуцан је у "сачекуши" у близини Томиславграда (Босна и Херцеговина), где је поводом годишњице смрти био на гробу свог оца.

Двојица маскираних нападача искочила су из грмља и испалила више хитаца из ватреног оружја.

Према речима очевидаца, Мамић је погођен једним метком, у натколеницу.

Медији у региону су навели Мамић колима Хитне помоћи превезен у оближњу болницу, где му је указана помоћ, а он се потом насмејан фотографисао са лекарским особљем. Потом је отишао у Загреб, мада му је било понуђено да буде пребачен у болницу у Сплиту што је он одбио (познато је колико је неомиљен у далматинском граду).

"Избегао сам смрт, све је у реду", била је кратка изјава Мамића за агенцију Фена, а хрватски медији цитирају и његовог рођака Мира Мамића, који је био са "алфом и омегом" Динама у тренутку напада: "Рекао је: 'Хвала богу да сам погођен ја, а не неко други".

Очевици су видели две особе како беже након што је пуцано на Мамића. Није познато да ли су то нападачи, а тренутно се утврђује из којег пиштоља је отворена ватра.

Полиција још трага за непознатим починиоцима.

Контроверзни Здравко Мамић је честа мета напада разних у Хрватској. Био је нападнут у ложи Хајдуковог стадиона Пољуд 2014. године, а почетком јуна ове године у Болу на Брачу на њега је насрнуо младић који га је ударио песницом у потиљак после чега је Мамић завршио у мору.

Мамића мрзе многи, односно има много непријатеља. Почевши од сплитске Торциде, организоване група навијача Хајдука, потом дела навијача загребачког Динама који га оптужују да је покрао клуб (а због тога се против Мамића води судски поступак), потом разноразни "центри моћи" што у фудбалу, што у бизнис сферама...

Мамић је једно време био и у затвору, у којем је био поводом сумњи да је правио вишемилионске махинације.

Фудбалски клуб Динамо је одмах после напада на Мамића објавио саопштење у којем истиче да је "ужаснут оружаним нападом и покушајем убиства саветника клуба".

"На господина Мамића испаљени су хици из ватреног оружја, те је задобио тешке телесне повреде. Апсолутно осуђујемо напад који је прерастао сваки облик нетрпељивости и мржње и који су надлежне институције давних дана могле спречити својим деловањем".

Динамо је подсетио да је Мамић био нападнут 22. марта 2014. у ложи стадиона Пољуд у Сплиту, затим пред Жупанијским судом у истом граду, а онда и 7. јуна ове године у Болу на Брачу, када га је "случајни пролазник" ударио песницом у потиљак.

"Хоће ли коначно неко одговарати за угрожавање живота Здравка Мамића или ће се и овога пута радити о ремећењу јавног реда и мира са непознатим починиоцима? Хоћемо ли поново видети изостанак сваке реакције политике, судова, медија, осуде јавности? Нажалост, бојимо се одговора на то питање".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бетовен

22.08.2017 18:28

Једном будала увијек будала.

ОДГОВОРИТЕ