УС опен - Прича: Академски грађанин који није умео да изгуби

Са 18 година је научио да игра тенис, а већ са 20 је био шампион УС опена. До краја те деценије у витринама је имао седам пехара у синглу и шест у дублу.

Тенис 24.08.2017 | 23:10
УС опен - Прича: Академски грађанин који није умео да изгуби
Ричард Дадли 'Дик' Сирс је бивши тенисер из Сједињених Држава који је освојио прво издање америчког Гренд слема и човек који, уз Вилијема Лернда и Била Тилдена, држи рекорд по броју трофеја са УС опена – наравно, у време када је тенис био много другачији него данас.

У то време је постојало правило да се прошлогодишњи шампион аутоматски пласира у финале, Сирс је без потешкоћа освајао титуле, тријумфујући на прва три турнира без изгубљеног сета.

Остаће упамћен по, за тадашње услове, невероватном низу од 18 узастопних победа које је надмашио много познатији Бил Тилден.
Браћа Филип и Ричард такође су били тенисери, али је за разлику од њих, Ричард је упоредо са тениском каријером похађао један од најпознатијих факултета и стекао диплому на Харварду.

Сирс је уврштен у тениску Кућу славних 1955. где му се касније придружила и рођака Елеонора Сирс.

Процентуално најсупешнији шампион УС опена доминирао је турниром од његовог оснивања, освојивши укупно 13 титула. Праве конкуренције није било, а он је на самом врхунцу одлучио да је крај.

Довољно за некога коме тенис није био први избор у животу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар