Видео: Крцата Маракана и ја...!

Знам да решавам те ситуације, али је можда време за млађе“.

Фудбал 23.08.2017 | 22:30
Видео: Крцата Маракана и ја...!
Хук који се чује до дуж Љутице Богдана све до Аутокоманде, вибрирање зидова и тунела на Маракани изазвано скакањем навијача Црвене звезде, адреналин који се осећа у ваздуху... Баш такви призори требало би да сачекају играче Краснодара на највећем српском стадиону и пониште њихов капитал из првог меча, уједно и велико тржишну вредност.

Крцате трибине Маракане и 52.000 људи на трибинама морали би да буду адут више српског вицешампиона у жељи да се после десет година нађе у групној фази УЕФА такмичења. Тамо где је био Ненад Милијаш и који једини од адута Владана Милојевић зна како је играти утакмице о којима се данима прича. У првом мандату знао је да мучи Бајерн, био је сведок и оне епске утакмице против Милана, позитивно искуство носи и са репрезентативним дресом. Стара кајла, власник најпрецизније земунске хаубице, због свега набројаног могао би да буде тајно оружје Црвене звезде. Једа од капитена Црвене звезде у ауторском тексту за МОЗЗАРТ Спорт присетио се већине мечева пред пуним трибинама у дресу Црвене звезде и репрезентације Србије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МИЛАН 1:2

„Био сам још гуштер, привикавао сам се на велики систем као што је Црвена звезда. Дошао сам шест месеци раније и имао улогу код Валтера Зенге. Међутим, код Бајевића сам морао да чекам на ред. Сећам се еуфорије која је владала у Београду пре жреба квалификација за Лигу шампиона. Избацили смо Корк и само желели да избегнемо Милан. Није то био Милан - то је била репрезентација света. Неки од њих су имали више европских и светских титула, него ми озбиљних међународних утакмица. Нада је и поред свега тињала, а после првог меча на Сан Сиру и минималног пораза почела је да гори. Информативни програм свих телевизија почињао је вестима везаним за ту утакмицу. Еј, на једној страни Кака, Седорф, Инзаги, Дида... На другој ми, тек на почетку каријере. Гледајући са ове дистанце сигуран сам да бисмо избацили било коју екипу сем Милана. Одрадили су нас на чисту класу. Није било велико разочарања. Једноставно, публика је препознала да су ниво изнад, после су освојили Лигу шампиона. Али увек се радо сетим тог меча, иако сам био на клупи“.



ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БАЈЕРН

„Нисмо били у добром моменту. Испали смо од Ренџерса у квалификација за Лигу шампиона, затим прошли Пољаке. Сви су мислили да ће војска Отмара Хицфилда да нас уништи. Баш су били јаки, Клосе је полушансу претварао у гол, рађао се Филип Лам, ту је био Лусио. Можда смо били уплашени пре меча, али на крају смо одиграли једну од најбољих утакмица у новијој историји клуба. Да не будем лажно скроман, тај меч је је тестамент моје каријере. Асистирао сам Короману за први, дао други гол... Знате оно када се Ренсинг опружио колико је дуг, али је само прстима дохватио лопту. Можда на тој утакмици нису све трибине биле крцате, али за мене је Маракана била пуна. Тада, после тог меча, схватио сам да могу да играм на највишем нивоу. Изгубили смо у оном шокантном финишу, на Тонија Кроса. Међутим, и данас осетим понос када се сетим те вечери. Знам да ће људи мојим синовима за десет година причати једну те исту ствар: „Знате ли Василије и Лазаре какав  гол је ваш отац дао Бајерну?“. Колико смо били храбри тада, морамо и у четвртак вече. Јер Краснодар није Бајерн“.

СРБИЈА - ФРАНЦУСКА

„Ретко се тражила карте више за утакмице репрезентације, а тада су се тражиле две карте више. Народ је дошао да види оверу пласмана на СП. Можда нас је све то спутало, посебно што смо играли против екстремно јаког ривала. Некако се пре меча осећало да смо ми ту утакмицу добили. Ја сам већ био стара кајла у систему Радомира Антића. Човеку коме много дугујем и који је увек веровао у мене... А почетак из снова. Онај пенал над Жигом и лопта у моје руке. Постоји тај снимак, појачао ми се пулс. Имао сам већ  26 година, али сам се суочио са најважнијим тренутком у каријери. Сам против свих у том тренутку. И решио сам то хладнокрвно. Лопта високо горе, а Лорис доле... Лепо сећање, као онај Бајерн“.

ДЕРБИЈИ

„Не знам на којем је било крцато. Али ја сам то решавао. Онај у Купу када је лопта ошишала траву и оставила Ивицу Краља на кривој нози. Јако битан моменат за целу екипу, одлучујући корак ка дуплој круни. ..Знам ја да решавам и пред пуном и пред празном Мараканом. Сада је можда време за млађе. Ја сам ту ако затреба. Најважније је да се ми некако пласирамо у Лигу Европе и да на крају сезоне подигнем шампионски пехар. Онда бих могао и у пензију, мада не кажем да ћу то урадити“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар