Ђоровић преузео ''Орлиће'': Циљ - припрема за А тим!

Нови селектор младе репрезентације Србије Горан Ђоровић поручио је да преузимањем нове функције жели да настави правим путем, а то су добри резултати и спремање фудбалера за сениорску селекцију. Објавио списак за меч са Гибралтаром. . .  Горан Ђоровћ први пут као селектор Орлића: Научићу играче да подносе притисак.  „Циљ је да младе играче спремамо за А тим“, рекао је нови селектор класе 1996. . .

Фудбал 22.08.2017 | 18:45
Ђоровић преузео ''Орлиће'': Циљ - припрема за А тим!
Горан Ђоровић званично је промовисан у новог селектора младе репрезентације Србије уместо Ненада Лалатовића.

На представљању је изјавио да се радује новом изазову и поручио да су циљеви увек максимални - добри резултати и стварање играча за А тим.

"Хвала свима на поверењу, руководству Савеза на челу са председником Славишом Кокезом, као и селектору Славољубу Муслину који ме је делимично ослободио обавеза, али настављам да будем део стручног штаба", рекао је Ђоровић на промоцију у просторијама ФСС на Теразијама.

Он је додао да су циљеви, као и увек, максимални.

"Први циљ је да спремамо играче за А репрезентацију, али као и до сада, да постижемо добре резултате. А пласман на првенство Европе увек је добар резултат", истакао је Ђоровић.

Нови селектор објавио је и списак играча за утакмицу са Гибралтаром, у квалификацијама за Европско првенство у Италији и Сан Марину 2019. године, која је на програму 1. септембра од 18 часова на стадиону у Јагодини. На њему се налази 24 фудбалера.

На списку су:

ГОЛМАНИ: Борис Радуновић (Салернитана), Вања Милинковић-Савић (Торино) и Милош Остојић (Спартак).

ОДБРАМБЕНИ ИГРАЧИ: Милан Гајић и Вукашин Јовановић (Бордо), Никола Миленковић (Фиорентина), Миладин Стевановић (Кајзериспор), Мирослав Богосавац (Чукарички), Срђан Бабић (Црвена звезда), Ерхан Машовић (Бриж) и Немања Вучић (Земун).

ИГРАЧИ СРЕДИНЕ ТЕРЕНА: Андрија Живковић (Бенфика), Марко Грујић (Ливерпул), Немања Михајловић (Херенвен), Саша Лукић (Леванте), Данило Пантић (Партизан), Дјорђе Денић (Рад), Александар Месаровић (Војводина), Милош Пантовић (Бајерн Минхен), Немања Радоњић и Лука Аџић (Црвена звезда).

НАПАДАЧИ: Лука Јовић (Ајнтрахт Франкфурт), Иван Шапоњић (Зулте Варегем) и Игор Златановић (Радник Сурдулица).

Некадашњи репрезентативац истакао је да је свестан притиска, али да то није проблем јер га је увек имао и током играчке каријере.

"Циљ је свакако да се пласирамо на ЕП, али не сумњам да ће играчи знати да се носе са тим притиском. То је саставни део нашег посла, уосталом већина њих већ игра у великим клубовима", навео је Горан Ђоровић и констатовао да је прејако рећи да је претходна генерација остварила неуспех.

"Сам одлазак је увек успех, имали смо тешку групу, са играчима који су превазишли младу репрезентацију. Мислим да смо дали максимум, а верујем да неки од њих који настављају могу више и да имају велики квалитет".

Финални турнир у Италији биће и квалификациони за Олимпијске игре у Токију, али Ђоровић сматра да је још рано за ту тему.

"Никада не волим да причам унапред. Циљ јесте пласман на Европско првенство, али најважнија је утакмица са Гибралтаром, пошто је свака следећа најважнија. Ја ћу и играчима рећи да размишљамо корак по корак. Свака утакмица је важна, никога не смемо да потценимо. Има времена, све треба да иде својим током. Група је јака, свака репрезентација има моје пуно поштовање", навео је нови селектор.

Он је рекао да прати све играче и да ће за следеће окупљање још неколицина добити позив.

"Има много талентованих играча које бих позвао да могу више њих да изаберем. Неки нови ће сигурно бити позивани у наредном периоду", рекао је Ђоровић и навео да ће до краја недеље одлучити ко ће уз њега бити део стручног штаба младе селекције.

Спортски директор ФСС Горан Буњевчевић уверен је да је долазак Ђоровића на место селектора "орлића" прави потез.

"Феноменална одлука, Ђоровић је најбоље решење. Фокус нам је да ова репрезентација буде сервис за А тим. Имамо неке примере попут Хрватске и Енглеске где се стално избацују нови А играчи, док се нама након трофеја некако фудбалери 'изгубе'. То желимо да променимо јер је став свих у Савезу да је А репрезентација најважнија", закључио је Буњевчевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар