ЛШ - најава: Може ли Оли да падне у Ријеци?!

Рујевица сања Лигу шампиона! Грци из првог меча носе предност од 2:1.

Фудбал 22.08.2017 | 14:15
ЛШ - најава: Може ли Оли да падне у Ријеци?!
Ветар оптимизма поново дува над Рујевицом. Ријека је у сусрету са Локомотивом успела да у самом финишу стигне до преокрета и поготом Флорентина Матеја у четвртом минуту судијске надокнаде оствари победу од 2:1 којом је прекинута црна серија од три пораза. Најбоља могућа увертира пред реванш с Олимпијакосом у којем, уверени су Ријечки бијели, хрватски шампион може да надокнади гол заостатка из Пиреја.

Уосталом, Олимпијакос није бриљирао у Грчкој. Губио је и до победе стигао на веома сличан начин као Ријека против Локомотиве. Морали су гости да остану са играчем мање да би Жак Алексис Ромао у 93. погодио за коначних 2:1. Истина, уследила је и убедљива лигашка победа над Ларисом од 4:1, али Ријека је ипак ниво изнад. Податак који би морао да охрабри Хрвате – Ријека је изгубила само једну од последњих 16 европских утакмица на домаћем терену. Победа од 1:0 била би сасвим довољна домаћима, а одбрана грчког шампиона је у ових неколико квалификационих утакмица исказала бројне недостатке. Видело се то добро и против Партизана.

Притом, Ријека би у реваншу требало да буде јача за два изузетно важна играча. Офанзивни везни Александер Горгон и крило Зоран Квржић опоравили су се од повреда и требало би да буду на располагању тренеру Матјажу Кеку. Гол у мрежи Олимпијакоса бисмо морали да видимо. Сасвим је друго питање да ли ће то Ријеци бити довољно да се први пут у клупској историји пласира у групну фазу Лиге шампиона. Ни ријечка последња линија не делује превише уверљиво.

РИЈЕКА – ОЛИМПИЈАКОС
Стадион: Рујевица
Уторак 20.45
Прва утакмица 1:2

Ријека (4-3-3): Слуга - Мартић, Жупарић, Елез, Вешовић - Малеш, Бродарић, Мишић - Хебер, Гаврановић, Горгон;

Олимпијакос (4-2-3-1): Капино - Елабделуи, Ромао, Рецос, Милић - Ођиђа-Офое, Жиле - Карсела, Фортунис, Марин - Бен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар