Због породичних ствари пропушта УС Опен!

Викторија Азаренка саопштила је да ове године неће учествовати на гренд слему у Њујорку.

Тенис 23.08.2017 | 12:30
Због породичних ствари пропушта УС Опен!
Белоруска тенисерка Викторија Азаренка неће учествовати на УС Опену, који почиње у понедељак. Разлог није повреда, већ компликована породична ситуација.

"Тужна сам што нећу моћи да се такмичим на овогодишњем УС Опену због породичне ситуације коју решавам. Недостајаће ми боравак у Њујорку и наступ на једном од мојих најомиљенијих турнира, на коме сам доживела лепе тренутке. Радујем се учешћу гренд слему у Њујорку селедеће године", навела је Азаренка у саопштењу.

Бивша прва тенисерка света вратила се такмичењима у јуну, шест месеци пошто је родила сина Леа.

Учествовала је на турниру на Мајорци где је елиминисана у другој рунди, а потом и на Вимблдону, где је заустављена у четвртом колу. Ипак, мораће неко време да буде ван тениских терена, будући да се недавно растала од оца свог детета, па мора да законски реши питање старатељства.

Наиме, усред тог процеса, према закону, Азаренка не сме да изведе сина ван Калифорније, где је дечак рођен и где је породица живела, а она не жели да путује на УС Опен без њега.

Изјавила је да је разлог одустајања од такмичења то што није спремна да се одвоји од сина.

Азаренка је прошле недеље из истог разлога пропустила и наступ на турниру у Синсинатију.

Белоруска играчица је на УС опену играла два пута финале, 2012. и 2013. године, али никада није освојила трофеј. Оба пута боља од ње била је Серена Вилијамс.

Организатори УС Опена саопштили су да ће се уместо Азаренке у жребу наћи Миса Егучи из Јапана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар