Шампионска НБА петорка која не игра на ЕП-у!

Желите ли магичне асистенције, немилице погођање споља, монструозне 'банане' или муњевиту транзицију? Момци који су отпали са списка за Евробаскет нуде све.

Кошарка 23.08.2017 | 22:15
Шампионска НБА петорка која не игра на ЕП-у!
Тај списак је последњих дана остао краћи за новог плеја ЛА Клиперса Милоша Теодосића што је посебно погодило љубитеље кошарке у Србији.

Грке је са друге стране погодио изостанак Јаниса Адетокумба, Шпанце отказ Љуља, а сви они који су уз ова два момка изостали са списка својих репрезентација формирају паклену НБА екипу.

Као што је познато више од месец дана уназад, за Србију неће играти Никола Јокић, Мирослав Радуљица је отпао са списка нешто касније, повреде муче Немању Бјелицу и Милоша Теодосића.

Италијани играју без Данила Галинарија који је био најбољи стрелац Денвера прошле сезоне, а нема ни Андрее Барњанија, првог пика са драфта 2006. године. Французи не могу да рачунају на најбољег центра Рудија Гобера, на искусног Тонија Паркера, као ни на човека који је сасуо Србији 35 поена у полуфиналу Мундобаскета 2014. године, Николу Батума. На списку нема ни Козера.

За Шпанце неће играти споменути Серхио Љуљ који је недавно тешко повредио колено, а за Фурију неће играти ни Серж Ибака, Руди Фернандес и Никола Миротић. Сви имају НБА искуство.

Само од играча који су отпали са списка ових пет националних селекција може се направити врло јака НБА екипа са озбиљним амбицијама у плејофу. На плеју би могао да буде Теодосић, на беку можда Козер (без НБА искуства) или Љуљ због игре на обе стране терена. Права гужва настаје на позицији крила где предност добија Јанис Адетокумбо, а онда Батум, Галинари и остали.

Јокић на четворци у комбинацији са Јусуфом Нуркићем је био лош потез Мајкла Мелоуна у Денверу, али би било штета не покушати да се упаре један од најкреативнијих офанзивних и најбољи дефанзивни високи играч у лиги, па би Јокић поред Гобера могао да се окуша на позицији крилног центра.

И када би се направила другачија ротација постава са овим момцима делује у сваком облику врло убојито на обе стране терена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар