Трамп посматрао помрачење сунца

Милиони грађана широм САД-а уживали су данас у највећем помрачењу Сунца у последњих 99 година. Лежећи у парковима са заштитним наочарама, многи нису могли одолети феномену који је трајао пуна три сата, па ни председничка породица Трамп у Белој кући.

 

Свијет 21.08.2017 | 23:10
Трамп посматрао помрачење сунца
Амерички предсједник Доналд Трамп такођер је уживао у величанственом астрономском призору, а на тераси Беле куће придружили су му се и супруга Меланија и кћерка Иванка и син Барон. У парку испред Беле куће хиљаде Американаца који су пратили овај феномен поздрављали су председника, а он им је махао.

Помрачење Сунца у Америци данас је трајало три сата, док је Месец у потпуности прекрио Сунце око два минута и 40 секунди. Тотално помрачење није било видљиво у већим градовима САД-а. У овом историјском тренутку делимично су уживали и становници Јужне Америке и западне Африке.

Последње тотално помрачење Сунца у САД-у "од обале до обале" је забележено 1918. године. Ново тотално помрачење Сунца у САД-у се очекује 8. априла 2024. године када ће бити видљиво и у Мексику, централној Америци и источној Канади.



Курир.рс/Клиx.ба
Фото: Фонет АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.23.Август.2017

23.08.2017 09:11

Има даму се смркне пред очима од његови каубоја.

ОДГОВОРИТЕ