Срби ухапшени због пожара

Полиција у Книну привела је неколико особа које се доводе у везу са пожарима на том подручју Шибенско-книнске жупаније.

Регион 21.08.2017 | 22:44
Срби ухапшени због пожара
То је објавио портал "ШибеникИН", позивајући се на полицијске изворе, а индеx.хр преноси да је ухапшено шест особа, од којих су двојица држављани Србије.

С друге стране, хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић је медијима рекао да је због изазивања пожара код Кистања ухапшено седам особа. 

Ухапшене је полицији пријавио надзорник Националног парка Крка, а реч је о петорици малолетника и једном 18-годишњаку, наводи Индеx.хр. 

Како прецизира, четворица су из оближњег села Радица Доњих, а остала двојица држављани Србије, њихови рођаци који лети долазе у село. 

Младиће на бициклима испод надвожњака на раскрсници Кистање-Книн-Оклај приметила је радница Националног парка Крка која је то пренела чуварима природе у парку, након чега је надзорник НП Крка закључио да је реч о скупу локалних момака и одлучио да их пронађе. 

Отишао је у село и ступио с њима у контакт, а они су му признали да су запалили ватру, дознао је "ШибеникИН" од извора блиског истрази. 

Како наводи Индеx.хр, младићи су надзорнику рекли да је ватру данас око 13 сати запалио 17-годишњак, да се она отела контроли и да су је узалуд покушали угасити, па су потом побегли. 

Младићи су наводно одраније познати полицији, али и локалном Центру за социјалну заштиту. 

Министар Божиновић је рекао да се не може искључити да је пожар подметнут, те да се према појединцима спроводе истражне радње због пожара у Кистањама. 

Он је додао да ампуле пронађене на пожаришту не садрже запаљиви материјал, већ је реч о епрувети с писаним порукама, својеверсној дечјој игри. 

"ШибеникИН" је раније јавио, преносећи незванична сазнања, да је најмање једна особа због изазивања пожара ухапшена у области Бурнума код Кистања, где је синоћ избио пожар. 

Пожар је током ноћи локализован, али је око 13 сати поново букнуо, пренео је Индеx.хр. 

Сат касније, ватрогасци су од полиције тражили два комбија како би због опасности од пожара евакуисали мештане засеока Марчићи.

(Тањуг) 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ре

22.08.2017 07:05

Ма нису то срби,то су запалили они из исила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре,

22.08.2017 07:28

Све што се догоди у хрватској ,криви Срби :они немогу другације спавати ;уколико некога србина не затворе или оптузе,тако је то.

Name

Ре

22.08.2017 07:42

Није вијест сто све гори него сто је Србин то урадио