Марко Јевтовић пред Мађарску: Сад их знамо!

Партизан путује у Мађарску, на реванш меч Видеотону, у уторак. Марко Јевтовић верује да црно-бели могу до групне фазе Лиге Европе.

Фудбал 21.08.2017 | 21:00
Марко Јевтовић пред Мађарску: Сад их знамо!
Може ли Партизан седми пут до групне фазе Лиге Европе (трећи пут узастопно), до зараде од 3,6 милиона евра, колико ће добити ако прескочи Видеотон?

Одговор на ово питање сазнаћемо у четвртак увече, када ће црно-бели одиграти реванш са Видеотоном у Мађарској. Први меч у Београду завршен је без голова, било је то више тактичко надмудривање, тешко за гледање...

На први поглед, резултат 0:0 није задовољавајући, јер црно-бели одлазе у Мађарску без предности, а са друге, није ни толико рђав, поготово што је могло да буде много црње да Владимир Стојковић у буквално последњим тренуцима меча није направио чудо. 

Везиста Марко Јевтовић, један од бољих у првој утакмици, каже за клупски сајт да резултат из Београда "није добар, али није ни лош".

"Ово су утакмице које се играју 180 минута и тек је прво полувреме завршено. Чињеница је да смо се сада, после прве утакмице у Београду, у неку руку и боље упознали. Стручни штаб нам је и тада, а и сад јасно показао њихове позитивне и негативне стране, што смо кроз анализу још једном и утврдили".

Према речима Јевтовића, Видеотон је "тврда екипа" која зна шта ради у сваком моменту.

"У офанзивном делу, индивидуално су веома јаки, предвођени, наравно, Данком Лазовићем и Марком Шћеповићем. Видеотон није случајно избацио Бордо", каже Јевтовић.

Да ли је тренер Видеотона Марко Николић, заправо, најјачи адут мађарске екипе, с обзиром на то да је до јуче радио у Партизану и све "познаје у душу"?

"Николић нас јако добро познаје, успео је да амортизује наше нападе, али са друге стране није имао решење за нашу одбрану. Мислим да ће Видетон у реваншу морати да се отвори јер игра код куће. Сигурно је да ће ова утакмица бити отворенија него прошла. А када говоримо о играчима највећа опасност прети од Данка Лазовића, Шћеповића и уз њих и Хента који је веома физички јак", истиче Јевтовић.

ПАРТИЗАН У ЕВРОПИ од 2006:

- сезона 2006/07: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2007/08: суспензија после 1. кола квалификација за Лигу УЕФА
- сезона 2008/09: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2009/10: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2010/11: групна фаза Лиге шампиона
- сезона 2011/12: плеј-оф за Лигу Европе
- сезона 2012/13: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2013/14: плеј-оф за пласман у Лигу Европе
- сезона 2014/15: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2015/16: групна фаза Лиге Европе

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар