Николић о појачањима, Плану Б, Пецарском, Скину...

Тренер црно-белих признао је да се закаснило са појачињима и да клуб сада мора да одустане од Плана А.

Кошарка 21.08.2017 | 19:30
Николић о појачањима, Плану Б, Пецарском, Скину...
"Мало каснимо са формирањем тима", признао је нови тренер кошаркаша Партизана, Мирослав Николић, групи новинара која је посетила данашњи тренинг екипе у "Динамик" спортској дворани на Дорћолу.

Николић је радио са групом од 17 играча, коју су чинила и двојица новајлија - Јанис Димакопулос и Марко Пецарски.

Тренирао је и Новица Величковић, којем је овог лета истекао уговор са црно-белима, али је остао уз екипу до даљег.

Ипак, навијаче највише занима ко ће од великог броја играча који се помињу у медијима, али и пресвлаче у свлачионици, носити дрес најтрофејнијег српског клуба када почне сезона 2017/18.

"Играч који мене занима и који ми је потребан за оно како планирам да Партизан игра, је играч на позицији четири-пет, играч који може да одигра леђима кошу и има добар повратни пас, да може да погоди са полудистанце", наставио је Николић причу о појачањима.

"Али, тешко је пронаћи правог у оквиру онога што су наше финансијске могућности. Не можемо ни да доводимо само да бисмо довели. Борићемо се са овим што имамо, док не доведемо неко право појачање", најавио је популарни "Мута" да би потрага за правим потписима могла да потраје и када сезона званично буде почела.

"Имамо неколико младих играча који још немају уговоре, као што су Стевановић, Гавриловић, па и нови момак, Димакопулос", подсетио је харизматични тренер, који се због преузимања Партизана растао са стручним штабом репрезентације Србије.

Николић је признао да Партизан мора да проналази алтернативна решења, иако је времена све мање.

"План А нам није успео, ово је План Б или можда чак План Ц. Морамо да окупљамо играче и дајемо шансу младима који нису били интересантни богатим клубовима, а желе да покажу свој таленат", конкретно је описао Николић ситуацију у којој се налази на почетку друге ере у Партизану.

Истог дана менаџер младог кошаркаша Пецарског, Мишко Ражнатовић, написао је на Тwиттеру да ће 17-годишњи крилни центар тренирати са црно-белима, иако још није познато по ком моделу ће Партизан и Бајерн Минхен уговорити његов трансфер.

"Он је 2000. годиште. Тешко да ће моћи да нам помогне у такмичењу какво је Еврокуп, али добиће прилику, видећемо шта ће бити... Он је свакако наша перспектива", реако је Николић уверен да ће син некадашњег аса Партизана, Мирослава Пецарског, дуго и са успехом носити црно-беле боје.

Онај који то неће урадити, иако је потписао двогодишњи уговор по доласку у Београд, јесте амерички центар Џејми Скин.

"На снимцима које смо гледали био је у сасвим добром стању. Када сам га видео уживо, мало сам се разочарао и изгледа да сам био у праву. Није прошао лекарске прегледе и што се нас тиче - то је то, неће остати у клубу", рекао је Николић, али се надовезао:

"Мада, у суштини, то је играч какав нам је потребан".

Партизан је овог лета довео Обрада Томића, Ијана Бејкера, Александра Аранитовића и Томаса Вилсона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар