Спарта прати Боаћија, али и Боаћи прати Спарту!

Да ли је ово наговештај трансфера који би могао да се догоди пре 31. августа? Могуће да је случајност, али ради се о веома популарном тренду у свету фудбала.

Фудбал 21.08.2017 | 19:00
Спарта прати Боаћија, али и Боаћи прати Спарту!
Гол и асистенција у Београду, гол у Прагу.

Ричмонд Боаћи директно је учествовао код сва три гола којима је Црвена звезда у 3. колу квалификација за Лигу Европе избацила Спарту из Прага и обезбедила плеј-оф дуеле са Краснодаром.

Практично од тог дана, и то није тајна, Спарта се налази у кругу клубова који помно прате игре нападача из Гане, поред Хановера, Хофенхајма, Локомотиве из Москве и могуће још неколицине клубова из Европе и света.

Утолико, уобичајена фраза да "клуб прати фудбалера" може бити употребљена и у случају Спарте и Боаћија, међутим време друштвених мрежа увело је и нову фразу у употребу - "фудбалер прати клуб".

Педатним навијачима Црвене звезде, који се прибојавају да би могли да изгубе снажног центарфора пре 31. августа и завршетка прелазног рока у већем делу Европе, није промакло да је Боаћи у недељу "запратио" управо Спарту из Прага на Инстаграму.

Могла би да буде и пука случајност, али с обзиром на то да је неколицина фудбалера широм Европе управо оваквим "ситницама" најављивало будуће трансфере - или бар своје жеље и планове - постоји мала вероватноћа да ово, ипак, није случајност.

Али, колико је Реално да управо Чеси победе у трци за Боаћијевим потписом? Тешко.

Једноствно, Спарта ниједног фудбалера у историји није платила више од 2,9 милиона евра, колико је овог лета добио Макаби из Тел Авива за Тала Бен Хаима, а незванично Црвена звезда неће пустити Боаћија за мање од – шест!

Ако на то додамо суму од 9,9 милиона евра коју је најтрофејнији чешки клуб овог лета потрошио на појачања, међу којима се нашао већ један играч Црвене звезде, Срђан Плавшић, мало је вероватно да би буџет клуба који је (захваљујући Боаћију) остао без прихода од учешћа у Лиги Европе могао да поднесе и рекордан трансфер у финишу прелазног рока - дупло већи од актуелне рекордне куповине.

Да су црвено-бели импресионирали људе из Спарте могло се закључити и на основу интересовања које су показали када је питању трансфер капитена, Мичела Доналда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар