Црвена звезда му је важнија од секса!

Секс пред утакмицу? Мичел Доналд отворено је говорио о овој вечитој недоумици пред утакмицу Црвена звезда - Краснодар. Ево о чему је причао са супругом. . .

Фудбал 21.08.2017 | 16:00
Црвена звезда му је важнија од секса!
Тренери се деле на оне који траже од фудбалера да имају сексуалне односе пред велике утакмице како би се ослободили стреса, на оне који то играчима бране тврдећи да се тако исцрпљују и деконцентришу, као и на оне који једноставно остављају свакоме да ради како му одговара.

Да су те ствари пресудне и да подразумевају успех у фудбалској утакмици, вероватно би их сви исто радили и утолико тренери који остављају играчима да сами процене да ли им је апстиненција потребна или не имају највеће шансе да у карантину, вече пред утакмицу, дочекају екипу насмејану, задовољну и растерећену.

Ову тему, у интервјуу за "Спортски журнал", начео је и предводник актуелне генерације фудбалера Црвене звезде и први инострани капитен у историји клуба, Мичел Доналд.

Са колико набоја холандски везиста чека четвртак у 21 час и почетак утакмице сезоне за Црвену звезду - реванш меч плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе са Краснодаром - најбоље сведочи његов одговор на питање о томе хоће ли се ове недеље умарати и преко онога што на тренинзима буде тражио Владан Милојевић.

Одговор је био – одричан.

"До четвртка и реванша желим да будем фокусиран искључиво на утакмицу", рекао је Доналд и додао:

"Разговарао сам са супругом и рекао јој да не желим да причамо ни о чему другом осим о мечу са Краснодаром. Нема ни секса до тада! Када се заврши утакмица поново ћу јој бити најбољи супруг".

Из Доналдове изјаве може се препознати да то не ради зато што је неко то тражио од њега, или је прочитао да је тако исправно, већ једноставно зато што осећа да ће му то помоћи да се на најбољи начин припреми за 90, а можда и више минута вредних пласмана у Лигу Европе.

Капитенски, Доналд је саиграчима поручио да немају чега да се плаше и да је утакмица у Русији завршена резултатом 3:2 показала свима у клубу, и око њега, да овај тим може боље, односно може даље.

"Краснодар је добар тим, али смо и ми. Веома смо јаки када смо компактни, заслужујемо да прођемо у Лигу Европе. Свако од нас требало би да буде свестан својих квалитета, да се погледа у огледало и каже - могу ја то!", рекао је Доналд.

"Вредимо више него што смо показали у Краснодару, где смо правили ситне грешке, потпуно непотребно. Противник је играо добро и умео то да казни, али и даље имамо активан резултат. Свесни смо да можемо да одиграмо још боље. Нећемо мислити на оно што је било, већ на оно што долази. То је много важније, уз подршку навијача можемо даље".

Три дана до почетка меча, незванично, продато је око 20.000 улазница што упућује на то да ће Стадион "Рајко Митић" у четвртак бити крцат.

"Очекујем да стадион буде пун, сећам се атмосфере кад смо играли са Лудогорецом. То се не заборавља", присетио се Доналд, који је тада довео црвено-беле у вођство дивним голом у 17. минуту пре него што су кола кренула низбрдо...

"Покушаћу у четвртак, али не морам да дам гол, само да прођемо…", рекао је Доналд који је на питање о томе ко ће бити најбољи појединац сусрета одговорио:

"Црвена звезда".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

миланка поповић

22.08.2017 11:59

Напред делије

ОДГОВОРИТЕ