Драгиша Бинић: "Побуњеници" ће бити кажњени!

Члан ИО ФСС најавио казне за клубове који су се жалили на суђење, пре свега због непримерених реакција. "Угледајте се на Краснодар", поручио Драгиша Бинић.

Фудбал 21.08.2017 | 14:15
Драгиша Бинић: "Побуњеници" ће бити кажњени!
Члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије (ФСС) задужен за регуларност такмичења, Драгиша Бинић рекао је да су реакције појединих клубова на суђење непримерене и најавио је казне.

"Свако мора да одговара за оно што ради. Реакције клубова нису због дешавања са тих утакмица, већ да би им се касније, на неким другим утакмицама гледало кроз прсте. Не треба тако да се реагује и свако ће одговарати за своје поступке", рекао је Бинић агенцији Бета.

Неколико клубова из Суперлиге се од почетка сезоне жалило на суђење, попут Војводине, Мачве и Спартака, док је екипа Младости напустила терен.

Бинић је навео да су против та четири клуба поднете пријаве надлежним органима и да их чека казна.

По његовим речима, на инсистирање председника ФСС-а Славише Кокезе казне неће бити ригорозне, иако је Биниш за пооштравање.

"Ти клубови треба да буду срећни јер је председник инсистирао да казне не буду велике. За то сам да се пооштре казне јер не може да се реагује на одлуке судија. Видите шта се дешава у светском фудбалу, какве грешке се десе па се не реагује како се реагује код нас", рекао је Бинић.

Њега је посебно потресао напад Војводине на најбољег српског арбитра Милорада Мажића.

"После онаквих изјава за нашег најбољег судију, а да нема реакције, замислите кад тамо буде отишао млад судија, неће знати шта да ради и онда се улази у јавашлук. Зато мора да се реагује, све радимо за добробит фудбала, да га вратимо где је некад био", рекао је Бинић.

Најавио је и казне за судије који ће трпети последице за учестале грешке.

"Реаговаћемо и на грешке које праве судије. Нико неће бити заштићен и повлашћен. Нема колективне одговорности, већ је одговорност на ономе ко направи грешку", навео је функционер Савеза.

Као пример правог спортског понашања, Бинић је навео фудбалере Краснодара, којима је поништен гол против Црвене звезде, а они после тога нису бурно реаговали већ су наставили игру.

"Краснодару није признат чист гол, па је екипа наставила да игра без икаквог притиска на судију. Замислите да се то десило на дербију код нас...", рекао је Бинић.

Он је навео да је циљ ФСС-а да не свађа клубове и да се међу њима прави раздор.

"Циљ је да своје клубове и навијаче не свађамо. Ми смо мала земља и не треба то да радимо. Свака утакмица треба да буде спектакл, празник за гледаоце и на добром смо путу да навијаче вратимо на трибине", казао је Бинић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар