Чемпионшип: Јоканов Фулам је у кризи! Вила - коначно!

Прорадио Хурихејн! Кардиф и Ипсвич не посустају! Нове победе за Нотингем Форест и КПР.  Коме треба још Крис Вуд? Лидс тријумфално започео живот без најбољег нападача - победом (2:0) против Сандерленда.

Фудбал 20.08.2017 | 11:15
Чемпионшип: Јоканов Фулам је у кризи! Вила - коначно!
Фулам Славише Јокановића је у кризи и ту више нема дилеме. Ни после четири кола лондонски клуб не зна за победу, а после три везана ремија Шефилд Венздеј се са Крејвен Котиџа кући враћа пуних шака - 1:0! 

Минималац, али довољан за три бода. Шефилд Венздеј је задао још један ударац Фуламу, који никако да пронађе форму из прошле сезоне и крене у борбу за горњи дом табеле Чемпионшипа. Мада је на крају Фулам статистички имао благу предност у односу на противника, Стивен Флечер је после пуног часа игре искористио несмотреност и закуцао лопту на право место - иза леђа голмана Дејвида Батона. 

Да стање буде још горе, и ова утакмица показала је да Фулам има озбиљних проблема са реализацијом, пошто је и другу узастопну утакмицу завршио без постигнутог гола, а још се чека да проради капитално појачање Руи Фонте. 

Док Фулам још тражи себе у новој сезони, Астон Вила је коначно експлодирала и почетни хаос са једним освојеним бодом скупо наплатила - са четири гола у мрежи Норича (4:2).

Канаринци нису успели да издржи ни четврт сата без примљеног гола. А за то се побринуо троструки стрелац Конор Хурихејн! Први је начео мрежу ривала у 22. минуту, да би у финишу утакмице са још два поготка потпуно закопао Норич и натерао га да изгуби ентузијазам стечен после голова Марфија и Оливеире, којим је резултат у једном тренутку био умањен на 3:2.

У финишу првог дела Андре Грин је удвостручио предност, што је била и најава убедљивог тријумфа. 

Кардиф нема намеру да се заустави! Четири утакмице, четири победе, баш као и Ипсвич! Кардиф је тријумфално изашао са тешког гостовања Вулверхемптону, наставио голгетерски низ, али и дозволио Вуковима први гол у сезони - 2:1.

Сви погоци на мечу пали су у периоду од 23 минута другог полувремена. Прво је Ролсотворио серију, да би Бонати донео Вулвсима изједначење, а на крају је Мендез Ленг у 77. минуту поставио коначни резултат и тако урезао и четврту рецку.

Идентичан учинак има и Ипсвич, пошто је на свом терену савладао Брентфорд са лаганих 2:0. Баријера гостију пробијена је у финишу полувремена, када је стрелац био Вагхорн, да би у наставку утакмице Гарнер дуплирао вођство и ставио тачку на победу. 

У дану када је остао без прве звезде Криса Вуда који се преселио у Барнли, Лидс је забележио другу победу у Чемпионшипу и наставио поход ка Премијер лиги.

У малом дербију на Стадиону Светлости Вајтси су поразили немоћни Сандерленд са 2:0 головима Шпанца Саиза у 21. и Ирца Стјуарта Даласа у 76. минуту. Од првог до последњег минута Јунајтед је доминирао, а у екипи се уместо Вуда нашао новајлија из Кјева Кејлеб Екубан.

Он данас није постигао погодак, али је играо сасвим добро и помогао пуленима Томаса Кристијансена да упишу другу победу у новој сезони и пробију се на пето место са четири бода мање од првопласираних Кардифа и Ипсвича.

ЕНГЛЕСКА 2 - 4. коло

Петак:

Бартон - Бирмингем 2:1 (0:1)
/Сордел 50, Дајер 66 - Магома 29/

Субота:

Шефилд Јунајтед - Барнсли 1:0 (1:0)
/Шарп 17/

Астон Вила - Норич 4:2 (2:0)
/Хирихејн 22, 68, 85, Грин 42 - Марфи 60, Оливеира 79/

Болтон - Дерби 1:2 (0:2)
/Мадине 90+2 - Наџент 8, 21/

Бристол Сити - Милвол 0:0

Фулам - Шефилд Венздеј 0:1 (0:0)
/Флечер 63/

Ипсвич - Брентфорд 2:0 (1:0)
/Вагхорн 35. Гарнер 51/

КПР - Хал 2:1 (0:1)
/Смит 74, Сила 90+1 - Бовен 35/

Нотингем Форест - Мидлзбро 2:1 (1:0)
/Мекеј 16, Марфи 80 пенал - Гибсон 83/

Престон - Рединг 1:0 (1:0)
/Хагил 22/

Вулверхемптон - Кардиф 1:2 (0:0)
/Бонати 67 - Ролс 54, Мендез Ленг 77/

Сандерленд - Лидс 0:2 (0:1)
/Саиз 21, Далас 76/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар