Додиков план: БиХ улази у НАТО

Додикову најаву о организовању референдума у Српској око пристапања у НАТО треба посматрати као инструментализовање бошњачко-хрватских политичких представника за тражење референдума на државном нивоу. И коначног уласка БиХ у НАТО!

Босна и Херцеговина 19.08.2017 | 18:51
Додиков план: БиХ улази у НАТО
На први поглед Додикове изјаве да ће у Републици Српској организовати референдум о евентуалном приступњу у НАТО нису у јавности одјекнуле како се могло очекивати. Већина вјерује да је у питању само још једно Додиково политиканство, на каква смо већ навикли, па сматрају да је излишно реаговати на нешто шта се засигурно неће догодити.

Међутим, већ препознатљива пракса „набацивања зицера“ од стране овдашњих националних лидера требало би да код јавности пробуди одређене сумње. На првом кораку морамо се замислити над чињеницом да је Додиков референдум о одлуци Уставног суда БиХ директно негативно резултирао по њега самог – Сједињене Државе су му увеле санкције. Зашто би неким новим референдумом ризиковао нове санкције и то од бројних земаља чланица НАТО савеза, па чак и Европске уније?

Није овај нови Додиков референдум нимало наивна прича и то најбоље доказује изостанак реакција и из Федерације и са стране „међународне заједнице“. Очекивали смо салву напада, а, гле чуда, услиједио је некакав чудан мук. Управо то понајвише забрињава у овој ситуацији. Но, питање је до кад ће то потрајати?



Актуелна политичка ситуација у БиХ је изузетно сложена и то примарно због могућности стварања нове већине у институцијама државног нивоа. Радончић, подржан од Додика и Човића, настоји преузети лидерску позицију унутар бошњачке популације и потпуно истиснути Бакира Изетбеговића. Овај са друге стране грчевито покушава сачувати досадашњу позицију. И бојим се да је управу ту квака Додикових „игрица“!

Наиме, Милорад Додик најавама референдума на нивоу Републике Српске настоји управо испровоцирати реакцију Бакира Изетбеговића у виду захтјева за одржавање референдума на државном нивоу. У ствари Додик је Изетбеговићу намјестио „гол шансу“ и морамо се запитати: због чега то чини?

Могли би овде сасвим утемељено посумњати да су Додик, Радончић и Човић замислили да Изетбеговића још једном искористе за лансирање идеје на којој ће у коначници њих тројица поентирати код моћника Запада. Конкретно, Додикове провокације треба да Изетбеговића наведу на отварање једног актуелног, али врло проблематичног, питања. Притисци земаља чланица НАТО да БиХ приступи овом војном савезу су све већи, а највећа „препрека“ реализацији овог отвореног захтјева јесте декларативно Додиково супротстављање и пријетње референдумом. Но, поента је на оном „декларативно“.

Овде се треба запитати: да ли је Додик доиста спреман супротставити се моћном НАТО пакту и ризиковати политичку судбину? Само наивни могу вјеровати да је тако. Прије је очекивати да Додик одигра „игру“ која ће резултирати коначним приступањем БиХ у овај војни савез. И он је ту „игру“ управо започео!

Уколико Бакир Изетбеговић прихвати овај „зицер“ и затражи организовање референдума на државном нивоу то ће свакако резултирати озбиљном дестабилизацијом земље. И управо ће Додик предњачити у даљем продуковању дестабилизације својим „супротстављањем“ таквим идејама. Чак ће на томе и политички профитирати.



Елем, покушајмо рационализовати ову ситуацију. У чему се састоји Додиков „паклени план“ и зашто је баш Бакир Изетбеговић његов кључни актер? Изетбеговић је члан Предсједништва БиХ и његов захтјев за организовање референдума на државном нивоу значио би, на првом кораку, изјашњавање предсједништва о том приједлогу. Обзиром да улазак БиХ у НАТО кореспондира са вољом хрватског народа можемо сасвим утемељено очекивати да Драган Човић „подржи“ Изетбеговићев приједлог.

У тој консталацији односа Младен Иванић долази у незавидну ситуацију. Иванић би се требао супротставити овом захтјеву, но тиме се директно замјера моћницима из земаља чланица НАТО савеза. Додик овде ништа не губи, а једног од кључних политичких опонената, Иванића, доводи у врло неповољну ситуацију. Додик, дакле, на овом првом кораку - ПОЕНТИРА!

У даљем, на другом кораку, Изетбеговић свој приједлог поставља на нивоу Парламентарне скупштине БиХ. Е ту тек долази до хаоса какав Додику изванредно одговара. Савез за промјене у оквиру расправе о референдуму на државном нивоу постављеном од стране њиховог коалиционог партнера Изетбеговића биће приморан на развргавање коалиције. Или, да се суочи са Додиковим оркестрираним нападима о издаји. Значи, Додик и на овом нивоу изванредно поентира.

Да не помињемо како би захтјев о референдуму на државном нивоу произвео тешку политичку кризу, али и свргавање актуелне већине на државном нивоу – шта и јесте коначни циљ Додика, Радончића и Човића. Управо због тога Додик свој „паклени план“ темпира током љетње станке у раду државног парламента, а све како би владајућу већину тотално разорио већ почетком септембра, када је заказано засједање у ком ће се због ранијих „игрица“ посланици изјашњавати о подршки Савјету министара БиХ. Треба ли говорити о томе како Додик поентира рушењем Савјета министара?

Но, у овим Додиковим плановима проблематично је оно шта слиједи у коначници. Након политичке дестабилизације и свргавања власти на државном нивоу појавиће се потреба за успостављањем нове већине. Упоредо са тим већимом бошњачко-хрватских гласова у Предсједништву и Парламентарној скупштини отвориће се питање одржавања референдума о приступању у НАТО. И шта ће по овом питању учинити српски представници у тим тијелима? Бранити вољу српског народа и сукобити се са свемоћним НАТО пактом? То је ситуација у коју Додик доводи Савез за промјене.



Само, кључно питање какво морамо поставити јесте: шта ће по овом питању учинити институције Републике Српске? Конкретно: хоће ли одбити одржавање оваквог референдума и на територији Српске? Ту је квака! Наше институције омогућиће одржавање референдума иако знају да ће бошњачко-хрватска већина изгласати присупање. Далеко било да ће Милорад Додик, Жељка Цвијановић и Недељко Чубриловић ризиковати међународне санкције због одбијања „воље“ грађана и легитимних институција. Једноставније им је такву „несрећну судбину“ окривити Бакира Изетбеговића и „издајнички“ Савез за промјене, а реализовати спорни референдум. Притом, ваља нагласити да ће се већина ових дешавања материјализовати док су Додик и његови коалициони партнери још увијек „званична опозиција“ на државном нивоу.

Чак и да Додик формално уђе у нову власт на државном нивоу прије одржавања референдума, остаће запамћено да је Савез за промјене једини „кривац“ што БиХ улази у НАТО. Његова медијска машинерија побринуће се за то. Уз то ваља напоменути како је Западу циљ да БиХ уђе у овај војни савез, па и по цијену да „трпе“ Милорада Додика на власти и у ентитету и у држави. Све је то дио „пакленог плана“ ком тренутно свједочимо.

За крај ваља истаћи да Бакир Изетбеговић очигледно препознаје „игру“ какву му намјештају. Схвата да ће постављањем захтјева за који га инструментализују Додик и компанија бити окривљен за дестабилизацију земље, а да у свему томе неће профитирати. Он ван сваке сумње губи већину на државном нивоу и то је само први корак његовог коначног сламања. Зато Изетбеговић и избјегава „зицер“ који му Додик намјешта. Само је питање до кад ће моћи тако? Додик ће са провокацијама о референдумом на ентитетском нивоу наставити и само је питање кад ће Изетбеговић бити приморан да као бошњачки лидер одговори нареченим „контраприједлогом“.

Извор: бориславрадовановиц.блогспот.ба

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

србин

19.08.2017 17:03

Само неписмени могу сањати о референдуму у РС о НАТО пактуКад је Енглеска излазила на референдум о опстанку у ЕУ против су били Ирска С ирска Шкотска ал пошто је то питање на државном нивоу нису имали утицаја на коначну одлукуПаметном доста а глупкосима да и даје живе у Додиковим за.....а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

19.08.2017 17:55

Овде има ентитетско гласање којим Република Српска може да стави вето.БиХ без РС не може много да уради.Но све то нема везе са обичним човјеком који не може да преживи због саке лопова који покрадосе све а о то ме ништа не причају него сервирају овакве прице.

Name

Нема тјерања

19.08.2017 19:52

Ово је лудило.Не мозе НАТО натјерати никога да удје у НАТО.А господа из НАТО-а нека тразе рјесења.Цуј натјерати.

Name

Драган ре србин

19.08.2017 20:15

Сваки народ има право на референдум па тако и српски народ у републици српској ако осјети да му неко пријети или ако су неповратно деградирана њихова права или угрозени њихови интереси а сам приступ НАТО-у без изјасњавања народа био би опасна авантура јер се НАТО претворио у терористицку организацију која хара по сијелом свијету...

Name

Јустице

19.08.2017 20:38

Нема ту тјерања ни на ста али неке референдуме заказивати је без потребе.Срби у БиХ су конститутиван народ у цијелој дрзави а не само у Српској.Знаци да треба користити парламентарне механизме које се имају на располагању а канити се референдума. Ова Додикова политика изгледа овако...ми нецемо а ви из федерације како хоцете..па ако удју у федерацију то је онда све готово.Мад су фактицки вец ту.То би било и озваницено.Не воде се висе ратови на коњима него са коњима.. НАТО је вец у Румунији, Бугарској, Грцкој, Кипру...не знам ста Срби оцекују.

Name

Ре Драган

20.08.2017 13:53

Драгане! Ономад уочи анкете сам у плавој сали скц-а пред најмање 200 стотине присутних на обуци чланова анкетних одбора поставио 3 питања на која ни дан-данас нисам добио одговор: 1. која је штампарија штампала сав онај анкетни материјал, цијеним да га је из те штампарије изашло пар тона. 2. Да ли је расписан тендер за штампање истог и ако јесте колико је било пријављених понуда? 3. Колико су коштале претходне 2 ставке пореске обвезнике то што нажалост никога ни на шта не обавезује? Тако ће се и овај референдум ако до њега дође темпират у предзадњу седмицу кампање како би народ поново насјео будалаштинама, а ове слике са носача Шпиркета и Миле очекујем да снсд машинерија претвори у сдс-ову пропаганду

Name

xx

22.08.2017 03:33

Да се подсетимо ста је све НАТО пакт урадио у последњих 25.година. Политицар оставите све те игре у страну. Овај народ нема разлога за улазак у такву насилну организацију. Мислим сви са простора бивсе СФРЈ коме дупе није брзе од главе.

Name

Јап

19.08.2017 17:06

Добра анализа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

19.08.2017 17:54

СЛАЗЕМ СЕ... ПЕРФИДАН ЈЕ ЛУДИ БОСКЕ.

Name

Ре

19.08.2017 18:41

Добра, добра за мале матуре

Name

Ре ЈАП

20.08.2017 15:47

Добра анализа- Него шта? Човјек је у праву. На првој слици чини ми се између она 2 пилота да би могао да буде Сивен Сигал са сунчаним наочарима. На другој слици доле јесу Додик и Шпирке. По шпиркетовој фаци ми дјелује као да је боловао од морске болести или је шта покварено појео, а што опет говори да су се дуже задржали на носачу авиона, а можда је боловао и од мамурлука што хоћу рећи да се није смио са Милом у алкохолу такмичити (унапријед битка изгубљена)

Name

Бј

19.08.2017 17:10

Буде ли НАТО имао интереса и користи онд је БиХ у НАТУ. Нико од насих политицара неце бити ни питан. Никакви референдуми ту не помазу. Ми моземо сано навијати и мастати али СА РОГАТИМ СЕ НЕ БОДЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.08.2017 18:52

То је неистина, референдум је демократска тековина и треба га расписати.

Name

Бј

19.08.2017 21:09

Само ти спимињи демокрацију и њене вредности, мисмо далеко од тога. Моћ је тамо гдје је новац а ти лијепо спавај.....и сањај!!!

Name

Одговор за пост

19.08.2017 21:22

О референдуму. Да, наравно да је то изражај народне воље. Међутим, у свијету постоји понекад и пракса да се та воље народа не поштује. Примјер референдум о десном саобраћају - Шведска '60-тих, пар других референдума у Швицарској, Брегзит у Енгеској , дабогда да се ријеши изласком... Ово су само примјери гдје се народ не пита ништа

Name

Бј

19.08.2017 21:43

Бас тако. То су виши интереси.

Name

Душан

19.08.2017 17:16

Када би недај бозе БиХ усла у НАТО, сљедеци потез би био укидање специјалних и паралелних веза РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ и СРБИЈЕ СРБИЈА није у НАТО и једино послије СРБИЈЕ мозе и РЕПУБЛИКА СРПСКА у НАТО пакт. Федерацији срецан пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

19.08.2017 17:52

У НАТО савез улазе државе а ти размисли у којој држави живиш.Ако не знаш погледај пасош.

Name

РЕ Дусан

19.08.2017 18:53

Кад будес дрзава питацес се а до тада одмарај.Онда цес моци одлуциват,ал дк си у БиХ тако ти је .

Name

ре Душан

19.08.2017 19:06

Не будали живота ти, та дејтонска одредница је била само привремена шарена лажа, шта значе те паралелне везе, које паралелне везе, сарадња на културном, вјерском, фолклорном...итд плану. Па то није спорно никад нити ће икада бити. Специјале и паралелне везе су нешто слично као пукови у ОС БиХ, ништа специјално, једно велико ништа.

Name

миле

19.08.2017 19:18

Због такви као ти и јесмо сиротиња

Name

Вучко

20.08.2017 07:44

Па АВ рукама и ногама гура Србија ка НАТО, и да се призна независно Косово.

Name

ре Душан

20.08.2017 08:36

На какво укидање "специјалних веза" мислиш кад ће и Србија бити у НАТО пакту?

Name

Петар

19.08.2017 17:17

Тако је предсједнице. Република Српска неце у НАТО, док Србија не удје у НАТО, Федерацији сретан пут. Нецемо да србски народ, додје у ситуацију да буде мобилисан и послат у рат прптив Србије и Русије, као некад за вријеме Турске, Аустроугарске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

19.08.2017 17:57

Из БиХ већ имаш војнике у Авганистану и сл.Али док пишеш глупости распитај се мало па ћеш видјети да се јагме да тамо иду и да треба дебела веза и сви војници у БиХ су искључиво добровољци.

Name

@Перо

19.08.2017 18:01

Не каже се Перо срБББски народ, него срПППски! Не постоји војна мобилизација у НАТО савезу, "ратују" искључиво професионални војници који су ДОБРОВОЉНО изабрали војну службу! И на крају, никога не занима твоје и Додиково мишљење, НЕБИТНИ СТЕ!

Name

Горан

19.08.2017 18:53

Браво Петре, Срби само јако

Name

Варум..

20.08.2017 06:31

А што би Србија ратовала са НАТО-ом..??!! Ако је теби и твојима до рата и ратовања онда иди тамо где се ратује. Не петљај Србију у те Додикове будалаштине.

Name

петар лупа глупости

20.08.2017 08:39

Само ти петре чекај да Додик поведе Србе у бој против нато окупатора. па на тенковима нато пакта је дошао на власт, будаласти петре

Name

ре Зоол

20.08.2017 08:40

У праву си. Срби су већ под НАТО заставом у Авганистану и то и из Републике Српске и из Србије.

Name

@ Коста

19.08.2017 17:26

Супље Прице дејтонски споразум не предвидја било какве референдуме на нивоу дрзаве.ПС доноси одлуке,а оне су вец донесене.Питати Радмановица.Ово сто Додик замајава боранију и крезубе бираце је несто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Коста

20.08.2017 08:42

Дејтонски споразум није предвидио ни оружане снаге, ни сипу, ни суд и тужилаштво бих... па данас постоје. Мани се глупости.

Name

мицко

19.08.2017 17:30

Ка лепо изледа И Како мy пристаје у нато у!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

19.08.2017 17:33

СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА. ПРОТИВ САМ НАТО - ФАШИСТА АЛИ НЕЋУ ИЗАЋИ НА РЕФЕРЕНДУМ ЛУДОГ БОСКЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови

19.08.2017 17:34

То је будала,њега уопсте не треба слушати,само ИГНОРЕ....ни он сам незна ста је висе слагао,а то и јесте својство лазова

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИГ 29

19.08.2017 17:38

Не НАТУ да НЕКТ ару

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет завјера???

19.08.2017 17:41

Имаш ли Бориславе ишта написано да се не спомиње Бакир или Алија Изетбеговић? Какви зицери кукавче, мислиш да се у Федерацији уопште чешу за Додиковим лапрдањем? Када си задњи пут боравио у Сарајеву Бориславе? Људи не да уживају у животу, него разваљују. Град никада љепши, никада пунијих улица, 90% их живи сасвим пристојан живот. Не постоје свјетске продавнице које не можеш наћи и у Сарајеву, нема хране и кухиње која се не може појести и пића које се не може попити. Најјачи свјетски ланци хотела се граде и сви капацитети су попуњени. Комплетно тзв Источно Сарајево живи искључиво од Федерације, сва омладина са Пала и Лукавице излази у Сарајево, заборавили су и да постоји "њихова" република СРБска. Јадна ли је тзв опозиција са самопроглашеним "блогерима" попут тебе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.08.2017 18:54

Који це ми мој Сарајево, е бдл

Name

ре опет завјера

19.08.2017 19:10

Какве везе твоји наводи имају са овом темом?

Name

Ре

19.08.2017 19:20

Не можеш ти слијепом националисти никад отворити оци. Слијеп остаје слијеп. Док Додик пљује по Сарајеву и федерацији ови раде и граде

Name

Хм

19.08.2017 19:30

Хм, лијепо, чујем има нешто и Арапа...

Name

@опет

19.08.2017 19:53

Јбг, мора да си дош'о из неке селендре у СА, ти би и у Живиницама нашао рај небески.

Name

ре

19.08.2017 20:36

ДА ПРЕКО ЉЕТА ДИЈАСПОРА НЕДОДЈЕ ПА МАЛО ЗИВНЕ ..ПРОСЈЕЦНИ ГРАД У РС-У ЈЕ ОДПРИЛИКЕ КАО У ЦХЕРНОБИЛУ...КО МОЗЕ ОТИСАО ЈЕ ДАВНО А И ОВО МАЛО ЦЕ ОТИЦИ ДАЉЕ

Name

РЕ Опет завјера

19.08.2017 21:55

Ма Срајево растура.Овог љета су имали воду скоро мјесец дана.

Name

ре опет завјера

20.08.2017 08:14

Кад је тако "дивно" у Сарајеву откуд онда толики протести грађана, бораца, инвалида...??? Ко је запалио зграду предсједништав? Можда они из Живиница?

Name

@опет завјера

20.08.2017 08:44

Кад би данасње Сарајлије подијелили на оне који су ту домицилни и све оне који су се "докотрљали" из Санџака, из свих градова Федерације, па све до Арапа, шта мислите ко би био већина?

Name

@опет

20.08.2017 08:47

Нема "самопроглашених блогера. Свако може имати блог ако је имало информатички писмен. Да си писмен то би знао.

Name

визир

19.08.2017 17:44

Ено Шпиркета старог лисца на носачу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизир

20.08.2017 08:48

Кад је Додик пловио на овом НАТО броду сигурно је причао како ће у Српској организовати референдум против НАТО-а

Name

ааа

19.08.2017 18:02

Покушава политички профитирати и подићи се из кала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2017 08:16

И то ради већ двије деценије. До кад ће народ бити глуп и насједати на Додикове лажи?

Name

@аааа

20.08.2017 08:48

Све си реко

Name

Остра нула

19.08.2017 18:21

Зивио Додик и Република Српска..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2017 18:50

Још један креле....

Name

@остра нула

20.08.2017 08:49

Бас си нула. Све су прилике да ће Додик наџивјети Републику српску. Баш као што је Стипе Месић наџивио Југославију.

Name

Е

20.08.2017 10:57

СВУ ВОЈНУ ИМОВИНУ У РС ПЕРСПЕКТИВНУ И НЕПЕТСПЕМТИВНУ ОДМАХ КЊИЗИТИ НА ОС БИХ ЈЕР РУДОЊА ПРОДАЈЕ И У СВИЈ ДЗЕП.ДА МИ ИМАМАМИ МУП ЛАКСЕ БИ.ОД СЕПТЕМБРА ЦЕ ПОЦЕТИ ЛУКАЦ ДА ТУЦЕ НАРОД.СПИСКОВЕ ЈЕ НАПРАВИО СНСД.

Name

0свит

19.08.2017 18:30

Оцигледмо је да је СНСД кренуо у кампању за сљедеце изборе и покусава наметнути теме о угрозености Српског народа и Републике Српске. Теме које је назалост прихватила као пес и опзиција о отимању територија уз помоц Нато пакта ,исламског фасисте Алије Изетбеговица његовог сина Бакира.Снимању филмова о Алији и Радовану обојених револуција Сороса, издајника ,патриота и ваљда као слаг на торту нови меморандум или свесрпску декларацију у резији и уз сву памет највецих Срба са ове и оне стране ријеке Дрине Александра Великог и његовог ститоносе Милорада .Ни ријеци о реалним зивотним темама ни о криминалу и корупцији девастирању и пљацки Републике Српске.Опозиција мора отворити кампању управо на зивотним питањима и одговорности за постојеце стање а не улазити у замку националних надмудривања и испразних препуцавања која нас уводе у сукобе са свима у окрузењу и Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.08.2017 19:12

Све си у праву. Нема се шта додати

Name

Крајишник

20.08.2017 06:08

Освит, нисмо ми одавно у стању бити у сукобу са било ким, ми смо септићка пуна до врха, окренути сами себи, давимо се у сопственим г.внима, и нестаћемо у њима. Народ који дозволи да га једна битанга прави будалом 20 година, не може опстати!

Name

Ре "Освит" РАСПУЦХИН

20.08.2017 08:30

Прије неких мјесец-два сам написао коментар (није објављен) да би управо СЗП требао изаћи из власти на нивоу БиХ. Разлога је много а најбитнији је тај што их Човић , "бајин високи представник у Сарајеву" , опструише у борби против криминала. Када би то урадили , открило би се све па и право лице Додика и његових трабаната из владајућег режима. Овако ће , на жалост , СЗП у Сарајеву само и даље бити у агонији без моћи да ишта ураде. И тако све до избора а "бајина" машинерија ради ли ради на пословима сплеткарења.

Name

Турбоскара

19.08.2017 18:33

Бих Рс Србија Македонија улазе И нато И у ЕУ.Само сљепац то невиди .Прицамо супље прице као несто ми нецемо ко смо ми нико ниста пропала Рс Дузна том ММФ унистена у сваком погледу.Ово је све политицка игранка а крај се унапред зна..Баја нас је дефинитивно унистио.Опет глупости бајине само се цудим да има јос неко да му вјррује И насједа на његове супље птице.Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.08.2017 18:55

Нико масно као турцин не лазе

Name

Индијанац

19.08.2017 19:16

Знаш ли ти Горане гдје је сједиште НАТО за земље Балканске регије? Налази се у Сарајеву на Аустријском тргу, пуних 22 године. Иди сада нађи какву стару печену циглу и самоизударај се у чело. Прије тога немој случајно заборавити споменути вере и вечере, иконе и таване... тзв КиМ и РСК... ❤❤❤❤❤

Name

Ица

19.08.2017 18:52

Назалост БиХ се неце ни питати а поготово РС,ви сте вец у пакту,ово је само да се навикнете.Хрвати су за,босњаци ис то,а ви цете само да гледате схоw.хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жеки

19.08.2017 19:10

Врло оштроумно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

19.08.2017 19:12

Дај богати Бориславе не лупетај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

20.08.2017 08:18

Дај нам ти реци шта је права истина. Овај мозда "лупета", али од тебе нисмо ниста дознали.

Name

Србин

20.08.2017 08:20

Да ли Борислав лупета или збори истину показаће вријеме. Само за нас Србе је велики проблем ако је Борислав у праву.

Name

Није него

19.08.2017 19:20

Па ми смо окупирани од НАТО смага. Незнам о чему икаква дискусија о томе, па да и кажемо да иду одавде, они неби отишли. Гора окупација од њих је окупација је од ових наших домаћих окупатора, које су они довели, који их одржавају на властии а који нас систематски разарају и уништавају. Да нам се бар њих мало ослободити па да бар мало прогледамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

19.08.2017 19:39

Мени је свеједно како ће ко гласати ја на прољеће идуће године свакако идем за Њемачку па ћу самим тиме да земљи чланици НАТО пакта

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.08.2017 08:21

Само ти иди. И вратицес се кад схватис неке ствари

Name

ннн

20.08.2017 08:52

До прољећа ће и Босна бити у нато. зашто болн идеш?

Name

Хусеин Калесија

19.08.2017 19:49

Баш ме занима колико година имају ови што су за "Бају" или је то оно чиста реторика ради тага да се реплицира или нешто напише...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Хусеин

20.08.2017 08:24

У снсд-у имају задатак да пису о друственим мрезама и цувају лик и дјело свог водје

Name

одлазеци

19.08.2017 20:06

Ово је само зато сто је одлазеца администрација, остала долазеца. А нису снакције скинуте, тако да Миле као мало дијете узвраца... Недас ми недам ти.... А десице се као из Кустуриционог Доллy Бел: е нецемо тако Дино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карло

19.08.2017 20:19

Мислис да би Додик од одлазеце мого малко на дзидзи-мидзи..

Name

виола

19.08.2017 20:17

Сваки озбиљан човек у БиХ зна веома добро да НАТО никада али баш никада неби примио БиХ у своје чланство. Зашто? Па зато што им не верују. Па зна нато која је служба премрежила БиХ. Па ко је блесав да БиХ официре позива на заједничке састанке а онда са тајне цуре према једној регионлној сили на блиском истоку. Наравно није Натоу циљ ни руси да заузму празан простор јер је борба за сваки цм територије па због тога се нешто грије ово питање. Бошње мање од срба воле НАТО, па њихов архинепријатељ је свака цивилизована евроатлантска мисао и идеја али мисле да државу која буде у НАТОу нико неће поделити, што је мање више вероватно истина. Зато треба отворено рећи, хоћемо у НАТО али у две колоне и немојте нас држати у загрљају са овим назадњацима већ нас пустите да иде свако својим путем а ми ћемо где и припадамо у велику породицу европских народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Командни ланац

20.08.2017 05:41

Прије одредјеног броја година, престала је постојати Војска Републике Српске. Сада се има Армија Босне и Херцеговине. Уласком БиХ у нато, престаје постојати и Армија БиХ, а замијенице је НАТО. Боље и НАТО него армија БиХ која није ни за ста.

Name

виола лупа глупости

20.08.2017 08:26

Неце Босну примити у НАТО зато сто им требају наси официри него због њеног географског полозаја. Нису ни Црну Гору примили зато сто има "силну војску".

Name

Дуле

19.08.2017 20:48

Само позурити у НАТО док јос дају ове хеликоптере за дзабе да бар влада устеди овај кредит сто су узели за Бајину нову играцку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора

20.08.2017 04:30

Избори се близе треба опет народ убиједити у његову угрозеност и њихову бригу о РС и народу. Изгледа да це и Доди и Бакиру ова тема за препуцавање добро доци. Поновна прица о референдуму од којег нема ниста. Надам се да је народ бар мало досао памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

20.08.2017 05:35

Боље са НАТОом него с Милом и његовом бандом. Ко год буде управљао Босном и Херцеговином, управљаце боље од домацих лопова, довољно су се показали. Миле је ноторни лазов и покварењак, само скупља поене код локалних будала. Насе фирме продаје Словенцима и Хрватима а као смета му НАТО. Отјерати Додика сто прије, он је непријатељ овог народа број један а не НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

20.08.2017 06:14

Ето бајине политике свјесно ради све да би савез за промјене птогласио издајицама И непријатељима Рс да би их збацио сq власти на дрзавном нувоу срусио иваница И он досао на њихово мјесто у ту бих коју не признаје мрзи И у сарајево неце.Ако сам ово добро разумио трази референдум И онда це се распусати на дрзавном нивоу И онда це босњаци И хрвати гласати за рс против а то баја зна а бих онда улази у НАТО самим тим И рс.Знаци свјесно увлаци бих И рс у нато да би онда ксо окривио бакира И СЗП коалицију.а он испао као бранилац рс којег растура сваки дан Ето како баја се бори за Рс. И колико добро мисли за рс.А исти тај баја И његова свита са Радмановицем потписују да бих мора уци у нато..Какав морал мора бити овај лик а И народ да га трпи да слуса лази И гледа катастрофу у који је један баја али баја довео народ рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

20.08.2017 08:06

Ја са својих 6 цланова породице не излазим на референдум ако до њега додје јер нисмо наивни

ОДГОВОРИТЕ
Name

тито

20.08.2017 08:28

Сјецам се кад су Бугарска и Румунија примане у НАТО. Морале су свака потросити по 5 милијарди долара за куповину америцког наорузања. Није НАТО бесплатан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

20.08.2017 08:33

Јесте ли јуце пратили ртрс. Додик опет о референдуму. Изгледа да је Борислав у праву кад казе да це он и даље провоцирати хрвате и босњаке да му одговоре дрзавним референдумом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

20.08.2017 08:34

Босна је у нато вец 20 година само то треба реци народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

20.08.2017 11:04

Ово сто је овај Борислав написао доде као негатив слике.Види се да је зељан власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ката

20.08.2017 11:06

Мој Бориславе,изгледа да би ти добро писао сценарије за цртане филмове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радо Србин Додик иде у НАТО

20.08.2017 11:10

Србина Додика је НАТО акцијом довео на власт. Већ више од 10 година СНСД влада својом безидејношћу, позивима на референдум, задуживањем, страначким запошљавањем, економским изнуривањем, демографским колапсом... Вријеме је да ти видимо леђа. Што се тиче НАТО пакта и мало дијете зна да ако Србија иде у НАТО иде и БиХ. Према томе кључ НАТО пакта јеу рукама Србије. Нас никои не пита, само Србију могу да уцјењују са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

20.08.2017 19:06

БиХ мора у НАТО да обезбеди мир који нема цијену у супротном се врацају 1992 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кули

20.08.2017 20:53

Да србима у БиХ није било НАТо снага РС не би данас постојала, барем не са оволиким проценром територије. Нато снаге су зауставиле акцију 5Корпуса и запријетиле босњацима са бомбардовањем...наивци једни

ОДГОВОРИТЕ
Name

нато

21.08.2017 06:14

Ја ћу гласат за улазак, нећу да ми еу забрасни улазак у њемачку, паре иду ми оданде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Царлито

21.08.2017 11:15

Тата Миле је обицна лопиза који манипулисе националним осјецањима како би остварио лицне интересе. Све остало је фарса. Овај пут је то НАТО, просли пут је би Дан Републике и сл. Па ти гласај за њега народе мој српски. Гласајмо, па да нестанемо. Кад овакве бирамо, боље и да не постојимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

васо

22.08.2017 03:39

Конфузија И тактика политицара говори да су за улазак, али народ није за улазак у такву организацију која се руководи таквим нацелима. ПДП нам је најсимпатицнији и они би оно што се ,, мора".

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.08.2017 04:06

Светска политика се не обзире на Додикове изјаве он не вази висе као политицар и припрема се његова неутралицација десило би се то вец давно али постоји проблем ста са Цовицем и Изетбеговицем они морају такодје нестати са сцене ако би нестао само Додик њи двојицу би то јос увелицало и била би то политицка катастрофа у БиХ и РС ресење је сва трокица напоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

22.08.2017 10:30

Ова прва слика као карикатура

ОДГОВОРИТЕ