ПЛ: Какав почетак сезоне за Јунајтед - 8:0!

Противници нису били из редова "елитних", али Јунајтед након два кола има шест бодова и гол-разлику 8:0, док је прошле сезоне у ово време "штуцао" против истих ривала.  МОЋ! Три пута за четири минута - Манчестер као некад! Јунајтед опет ефикасан и опет без примљеног гола, на Либертију настрадао Свонси - 4:0.

Фудбал 19.08.2017 | 15:30
ПЛ: Какав почетак сезоне за Јунајтед - 8:0!
У првих десет минута фудбала на "Либерти" стадиону видели смо две погођене пречке и деловало је да ће дуел Свонсија и Јунајтеда бити веома ефикасан, што се на крају потврдило као тачно!

Након што су Џордан Ају и Фил Џонс "тресли" оквир гола, уследио је мирнији период који је прекинуо Ерик Баји поготком у надокнади првог полувремена, да би победу у финишу меча потврдили Ромелу Лукаку, Пол Погба и Антони Марсијала, уз бриљантну игру Хенрика Мкхитарјана.

СВОНСИ - МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД 0:4 (0:1)

Кључни погодак дао је свакако дефанзивац из Обале Слоноваче који је након ударца Пола Погбе, пречке и одбране Лукаша Фабијанског, он "закуцао" у мрежу и омогућио свом тиму да у наставак меча уђе опуштеније.

Покушавао је Свонси да дође до гола, али ништа није могао када је Јунајтед "убацио у шесту брзину" од 80. до 84. минута када је "потопио лабудове".

Прво је Ромелуу Лукакуу након продора Пола Погбе, и његовог посртања, лопту у простор "гурнуо" Хенрик Мкхитарјан, што је овај рутински решио, да би само минут по кретању са центра Јермен одлично асистирао и Погби, а овај је лобовао Лукаша Фабијанског за трећи гол. Није се много чекало ни на четврти погодак, када је резервиста Антони Марсијал шутирао одлично након померања у десну страну, сада након асистенције његовог земљака, доскоро најскупљег играча света.

Овом победом Јунајтед ће готово сасвим сигурно задржати прво место на табели и након што се комплетира друго коло пошто имају шест бодова и гол разлику 8:0!

Рано је за оцене. Незахвално за поређења са сер Алексом Фергусоном, али велики клуб какав је Манчетсер јунајтед увек тражи све и одмах. А ако је судити на основу приказаног у уводна два кола могла би ово да буде сезона у коме ће се на Олд Трафорду зачути шампионска звона после пет година.

Црвени ђаволи делују моћно. Разиграно. Ефикасно. Чак и паметније него у претходном првенству, па на почетку овог функционишу и одбрана и напад. Дефанзива је без проблема издржала оно мало налета Вест Хема на премијери, данас једино била угрожена кад је Андре Ају погодио пречку, мада суштински ниједном Давид де Хеаније био не великим исукушењима, док се офанзива постарала да присталицама славног клуба подари још једну партију о којој ће се нашироко говорити до следеће рунде - 4:0 и против Свонсија на Либертију.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, друго коло:

Свонси - Манчестер јунајтед 0:4 (0:1)
/Баји 45, Лукаку 80, Погба 82, Марсијал 84/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар